Skoro sam kupio Gigabyte P55 UD4 i Intel I5 750.Easy tune 6 mi pokazuje da je temperatura CPU 88-89 pri opterecenju???Pa se kada recimo pustim 3-4 fajla da renderuje ugasi??Overklokovan je na 3.5ghz,sto nije mnogo....ako nesto znaci koristim klasican box kuler...hvala unapred.
nije to neki clock da se bas toliko digne temperatura... ali sve jedno, vrati sve na fabricko, pa probaj onda, ako i onda gori tako, pravac servis/ reklamacija **************************************************************** Phenom II x6 1090T @3.8 Ghz, 4Gb ddr3 1600 Mhz, gigabyte 5570 1 Gb, 1 Tb WD + 2 Tb samsung f4, dvd crko, zvucnici - crkli, napajanje -CM silent pro 850M
i btw, ako ces vec da se igras clockovanja, nadji neki krsten kuler, nisu tolko skupi **************************************************************** Phenom II x6 1090T @3.8 Ghz, 4Gb ddr3 1600 Mhz, gigabyte 5570 1 Gb, 1 Tb WD + 2 Tb samsung f4, dvd crko, zvucnici - crkli, napajanje -CM silent pro 850M
Niko ne pita kakvo ti je kuciste i da li imas dodatne ventilatore u kucistu, i kako su postavljeni? Po ovim vrucinama + oces da klokujes na box-u = obavezno par komada ugradi, sto vecih...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb _____________________________________________ DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223E
:: Skoro sam kupio Gigabyte P55 UD4 i Intel I5 750.Easy tune 6 mi pokazuje da je temperatura CPU 88-89 pri opterecenju???Pa se kada recimo pustim 3-4 fajla da renderuje ugasi??Overklokovan je na 3.5ghz,sto nije mnogo....ako nesto znaci koristim klasican box kuler...hvala unapred.
Komp mi najvise sluzi za renderovanje a stavljena je ploca pre desetak dana tako da nije stigla ni prasina da se nahvata,na kucistu je skinuta stranica....koji bi mi kuler preporucili??
Zavisno od kucista koje imas, i predvidjenih mesta za kulere. Obicno se stavlja ovako: napred jedan koji uvlaci, nazad jedan koji izbacuje i na bocnoj stranici jedan koji uvlaci vazduh, ili izvlaci, zavisno sta se efikasnije pokaze (ja imam 12-icu koja uvlaci, pokazalo se kao bolje resenje, a stavi sto vece, 12cm, 14cm, koje mozes). To sto je otvorena stranica ne pomaze mnogo po ovoj vrucini, mora da postoji neko strujanje vazduha koje ce ubacivati svez vazduh i izbacivati vruc iz kucista.
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb _____________________________________________ DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223E
:: Komp mi najvise sluzi za renderovanje a stavljena je ploca pre desetak dana tako da nije stigla ni prasina da se nahvata,na kucistu je skinuta stranica....koji bi mi kuler preporucili? :: :: ::
ali i skidanju i nameštanju tog hladnjaka. Moje mišljenje je da nije dobro montiran. Shvatam da su temperature previsoke, ali ga vrati na fabrička podešavanja, pa proveri temperaturu.
Kuler nije lepo nalegao. Okreni zatezace kontra od kazaljke na satu i povuci na gore [ skinuo si ga ] Stavi tanak sloj paste na procesor a sa kulera ocisti staru recimo med.alkoholom. Kesom lepo rasporedi pastu po celoj povrsini procesora. Okreni zatezace u smeru kazaljke na satu do kraja.pritiskaj ih ukrsteno dok ne cujes 4 klika.
Moguce, jer si prilikom Oc-a ostavio voltazu cpu-a na auto, zar ne? Tada ploca sama regulise napon cpu-a, tj. podigne ga nepotrebno visoko, i zato dobijas te temp. Stavi voltazu na manula, tj. na defaultnu prilikom oc-a pa vidi dokle moze da ide sa megahercima.... _________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb _____________________________________________ DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223E
:: Sada sam ga vratio na fabricka podesavanja i temp ide oko 44 a pustio sam 4 fajla da renderuje drzi na 64??Dali je moguce?
Evo orjentaciono, za 3,6GHz ti treba oko 1,3V a za 4GHz od 1,35 do 1,4 zavisi kakav primerak ti je zapao.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: Moguce, jer si prilikom Oc-a ostavio voltazu cpu-a na auto, zar ne? Tada ploca sama regulise napon cpu-a, tj. podigne ga nepotrebno visoko, i zato dobijas te temp. Stavi voltazu na manula, tj. na defaultnu prilikom oc-a pa vidi dokle moze da ide sa megahercima... ::
svi kazu cooler, a brate, jel tako isto na defaultu? Mislim, ipak si klokovao, da nisi lose podesio napone??? cooler ovde ide posle napona... Provetri ti kuciste, al prvo proveri dal se tako ponasa na defaultu i proveri napone. AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.