Da li neko zna gde mogu sa se kupe CCFL lampe za LCD monitor?
Imam Samasung monitor od 22 inča, crkla mu je gornja neonka (nije do invertora, definitivno crkla neonka, probano sa drugog monitora)
Zvao par servisa, svi nude samo da naplate uz neonku i dijagnostiku i ugradnju, što izađe skuplje od same neonke, a nije mi baš da bacam pare za ono što i sam mogu da uradim.
nažalost, u dužini 480mm ili približno, imaju samo neonke prečnika 3mm i većeg, a u Samsung monitorima su tzv. dual CCFL lampe (dve tanke ~2mm neonke postavljene paralelno).
Našao na gomili kineskih sajtova da su iste oko 2$ za poručivanje, al svuda treba PayPal i da se biling adresa iz PayPal-a poklapa s Ship-to adresom. Kad mi nemamo PayPal koja smo mi beda.
Ostaje da lovim neki neispravan 22inch monitor na oglasima.
I planiram da zamenim gornji par, tj. obe, nije problem, samo moraću sutra da izmerim da li mogu da stanu 2 x 3 mm, a da ne budžim/sečem oklop panela i sl.
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646986. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.