http://goo.gl/4sqgS Da ne bude LC Power... Mada ovaj CM mi se svidja, mislim da nije lose, i to jos 5godina garancije... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Napajanje je za konfiguraciju iz potpisa,planiram da oc grafu na 900mhz.Budzet je 5,6 hiljada... :: AMD PII840@3.6ghz+CM Hyper 212+/MSI770-c45/MSI GTX460 oc editio :: Patriot Extreme Performance Gaming Series 2x2gb @1800mhz cl :: Chieftec GPS-400-AA-101A/CM Elite 430+Lamptron FC4 :: WD2500AAKS 250GB/Asus DVD-R ::
6200din GX550W. Za te pare cu ja da mu prodam takav model od 750W sa vise od 4 god garancije, fiskalni racun a korisceno samo 2-3 meseca. I spustio bi cenu jos malo jer imam Seasonic tako da mi ovo stoji.
Ipak je 750w ozbiljno napajanje. Za te pare vrh !! Ja da kupujem uzeo bih odmah, ali mi ne treba jer imam Seasonic 850w :)
:: 6200din GX550W :: Za te pare cu ja da mu prodam takav model od 750W sa vise od 4 god garancije, fiskalni racun a korisceno samo 2-3 meseca :: I spustio bi cenu jos malo jer imam Seasonic tako da mi ovo stoji :: :: ::
Ako je tako kako Wlada kaze uzimaj, jer za te pare ces moci samo losije da uzmes
:: 6200din GX550W :: Za te pare cu ja da mu prodam takav model od 750W sa vise od 4 god garancije, fiskalni racun a korisceno samo 2-3 meseca :: I spustio bi cenu jos malo jer imam Seasonic tako da mi ovo stoji :: :: ::
moje licno misljenje je da treba skroz preskociti gx seriju napajanja. postoji razlog zasto su ona uglavnom jeftinija od drugih napajanja iste snage. uzmi bolje seasonic, silverstone, xfx ili silent pro (m/gold) seriju od cooler mastera ako hoces nesto kvalitetnije...
asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, hd 6950 2gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p
Pa jeftinije je zato sto nije modularnoi (mada sigurno ne samo i zbog toga) Laksa bi bila situacija da je budzet 80-100 evra, a za one pare moze da uzme Seasonic od 500W koji je bukvalno na granici...
:: :: moje licno misljenje je da treba skroz preskociti gx seriju napajanja. postoji razlog zasto su ona uglavnom jeftinija od drugih napajanja iste snage :: uzmi bolje seasonic, silverstone, xfx ili silent pro (m/gold) seriju od cooler mastera ako hoces nesto kvalitetnije.. :: :: asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, hd 6950 2gb, ga 9600gt oc silen :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p :: ::
koliko sam imao priliku da vidim na testovima, +12v grana im previse osciluje pod punim opterecenjem. gx napajanja treba kupovati sa dosta predvidjenog lufta, sto ti opet dodje isto kao i kupovina nekog 100w slabijeg ali stabilnijeg...:)
prebrzo sam procitao post, nisam video cenu. evo ovako nesto: http://goo.gl/RHL1k procesor ti trosi recimo nekih 140w, i grafika oko 150w klokovana 30ak vati vise. recimo da ce sve zajedno plafon trositi oko 350w, ostalo bi ti jos 70ak vati lufta, sto mislim da je dovoljno, osim ako se ne igras 20sati dnevno...:))
dace ti jos neko od forumasa jos koji predlog, pa ti odaberi sta ti najvise odgovara... .)
asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, hd 6950 2gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p
:: Pa jeftinije je zato sto nije modularnoi (mada sigurno ne samo i zbog toga :: Laksa bi bila situacija da je budzet 80-100 evra, a za one pare moze da uzme Seasonic od 500W koji je bukvalno na granici.. :: :: :: :: :: moje licno misljenje je da treba skroz preskociti gx seriju napajanja. postoji razlog zasto su ona uglavnom jeftinija od drugih napajanja iste snage :: :: uzmi bolje seasonic, silverstone, xfx ili silent pro (m/gold) seriju od cooler mastera ako hoces nesto kvalitetnije.. :: :: :: :: asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, hd 6950 2gb, ga 9600gt oc silen :: :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p :: :: :: ::
Klokovani procesor i graficka... Sa sve dvd/rw i maticnom i HDD i fan kontrolerom to ce sve ispasti blize 400W nego 350. Ali evo mu link pa neka racuna, on najbolje zna sta mu je u kucistu S tim sto bi trebalo da doda jos 10% na to sto dobije Nisu bas najprecizniji, to je vise otprilike...
TO je priličan OC za GPU, ako uopšte uspeš moraćeš da dodaješ voltažu, što drastično diže potrošnju. Cenim da ti treba PSU od 40A na 12V grani, sa nekom zdravom rezervom od 20%. Ta CM GX serija je đubre, uzmi ovako nešto:
A sta mislite o SILVERSTONE Strider Essential ST50F-ES 500W Inace grafa ide na 860 bez podizanja napona...Racunao sam sto puta sa raznim psu calculatorima i ispadne oko 360w....Ali to je bez oc-a sa bi bilo oko 400w
To što trenutno imaš će da troši 350W tek kad klokuješ.
Svejedno, valja uzeti dobro napajanje da imaš za kasnije. Nedavno smo nešto tražili napajanje za 6 - 7 iljada i tri godine garancije i ponuda je baš mršava. Ispada da ti je jedina ponuda s pristojnom snagom do 6000din chieftec APS-550S. Ima i AXP s sličnom snagom ali bi ipak pre uzeo čivuta.
Ovo što ti wlada-calibar nudi isto možeš da uzmeš, jeste da nije preporučljivo da ga opteretiš preko 60-70% zbog nestabilnosti ali su mu specifikacije tolike da i tih 60% snage ispada jače od onog što bi sad mogao da kupiš za 60e a imaš i još 4 godine garancije. Napajanje nije sjajno ali će da bude sasvim ok, sve dok mu baš ne vadiš dušu.
Silverstone je super ali Essential serija im je najniži nivo ponude i nije ti neko unapređenje što se snage tiče, ne bi uzimao ako ima štogod drugo.
Ko što reko, slaba ponuda trenutno.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
E bas to! Jeste li vi sabani neki... Da uzme ciftu sa 2 god garancije? A moze za te pare da uzme CM koji je bolji od cifte sa 5 godina garancije. I neki su spomenuli da GX nevalja? Koliko vas je doslo u kontakt sa tim napajanjem? Verujem nekima, ali vecina vas nije... U glavnom, imas 5 god. garancije, i za ovaj GX 550 bas kazu da je dobar... A oscilacije nemaju veze, nije na svakom napajanju isto... Gledao sam uvece nekoliko testova za doticni GX 550 i kazu da je jako dobro... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Ko što reko, slaba ponuda trenutno :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: ::
Mnogo je da daje tolike pare za GX seriju od 550W. Neka skupi kes za 500W SilenPro i nek bude miran duze vreme. Ima i Seasonica od 500W.
Napajanje se ne kupuje svaki cas. Ja bi najvise voleo da je moje GX neispravno onda bi im poslao i trazio SilenPro i prodao ga. Ali jbg radi. :)
Pa rade ljudi za firme sta ti je svaki njihov odgovor mora da sadrzi savet koristan za prodavnicu uz savet koristan za kupca. Ako toga nema ne pisu post. 2 godine, da ima graficka i napajanje od 6 meseci garancije ja bi dobijao predloge za to i slabije da moram dva puta da kupujem. Ja kazem naucicu oivu zemlju da kada se da ogroman kes za nesto da se zna zasta se dalo a ne da imas vise kvarova sa skupim nego sa jeftinim krsom koji kada stavis ne menjas 5 godina. To jer njega ne cacka niko. A ovo sto ja kupujem dolazi dvocifren broj.
Ponudio sam mu jer sam video skoro da su na njega nakacili 60A na 12V single rail. Meni su nekako single rail najbolja. Ne znam. To je AX Corsair Seasonic X serija. Ako rikne zovi me da ga otkupim od tebe vi ne znate sa mafijom oko garancije. Pocecu da odkupljujem neiosp[ravne stvari da nosim na garanciju. Dobicu nadimak Wlada RMA. Zajebite svako voli da sve radi kao sat. Pre je bilo nepojmljivo da se nesto pokvari bezveze bar kod mene. Sada kao da imam zivotinjuu retku kojoj smeta svetlo, buka, promaja, mora odredjena hrana a kosta 30 puta vise. Zajebite. Mada ja znam problem kada neko voli novo je novo i ja sam takav. U svakom slucaju stavicu na Limundo napajanje, sliku, granciju pored i uzecu za njega malkice manje nego sto je 550W novo to i gotovo.
Covekova stvar je sta ce da uzme. Ja sam gledao testove gde su na gx750 stavili 2x 9800GTX drndali ga satima, i napajanje je prezivelo bez gotovo ikakvih oscilacija u naponu. U pretproslom digitalovom broju testirali 450gx a konf. i5-750 (4 GHz) i AMD 6850 i opeet se dobro pokazalo. Ja gx 750 nisam uzeo jer nije modularno, inace mu ne fali ama bas nista.
GX450 je Enhance model, 80plus bronze, i sasvim je solidno napajanje za te pare. GX550/650/750 su Seventeam modeli, 80plus, i neopevano su đubre. 750W model bi mogao da prođe kao 500W, a i to je diskutabilno. Lično sam gledao kako se muči sa GTX470 (Dexter to tera na LC-u od 30 evra...). Nemojte da ih ljudima preporučujete zbog 5 godina garancije, jer su toliko bučna, nekvalitetna i razdrndana da ne može gore. Procenat reklamacije je ogroman, toliki da je i CM brže~bolje spremio nove GX modele: isto će Enhance da bude OEM, a prepoznavaće se po tome što su 80plus bronze sertifikovani. E oni će biti super napajanja za te pare, ali kod nas još nisu stigli. Stare GX modele, 80plus, može da kupi samo neupućen čovek, ili blesav, kad za te pare ima daleko bolja napajanja.
Ako već niste imali kontakta sa napajanjima, bar pročitajte testove pre nego što ih preporučite čoveku. Više lufta on ima sa Chieftecom GPS400, nego što bi imao sa GX550...
Za tih 5~6000 probaj da nađeš Seasonic SS-500ET, ili onaj Chief što ga Raic pomenuo, ili Thermaltake TR2 RX 550W (nije 80plus, ali mu je efikasnost tu negde, modularno, CWT OEM)...
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
nije tu problem napajanje, nije ono u opasnosti, u pitanju je sitnica što će dug period da ti hrani komponente lošijom strujom nego što je propisano standardima. Te testove bez osciloskopa u stilu `mi smo okačili to i pustili i sve je radilo` mož da okačiš mačku o rep.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: :: Covekova stvar je sta ce da uzme :: Ja sam gledao testove gde su na gx750 stavili 2x 9800GTX drndali ga satima, i napajanje je prezivelo bez gotovo ikakvih oscilacija u naponu :: U pretproslom digitalovom broju testirali 450gx a konf. i5-750 (4 GHz) i AMD 6850 i opeet se dobro pokazalo :: Ja gx 750 nisam uzeo jer nije modularno, inace mu ne fali ama bas nista ::
Ljudi svi kompletno imate krseve da li imate CM, LC power ili te jeftine CHIEFTECE isto vam se hvata. Jedno ima 25A i stabilniji napon, drugo 60A i oscilacije, neko kaze nema oscilacije, neko kaze lose, neko kaze LC POwer od 30e. O cemu pricate. Ljudi koji vam daju savete su sebi stavili Corsir, Seasonic i Enermax a vi se glupirate. G da posluje u Splitu odavno bi plivao gazda za Italiju mesovitim stilom. Okacite lepo multimetre pa pogledajte koji je setifikat sve sto je ispod i ne radi kako je proizvodjac zamislio nazad. Ako vratite 5 za redom oni ne mogu da kazu da vi izmisljate a vi mozete da kazete da su oni doneli seriju koja nije prosla na testovima po jeftinijoj ceni.. Zato udrite ih dok nam ne donesu sta valja. Sebi su nabili Seasonice, Corsair a vas naterali da se svadjate koje je od 50e dobro a koje lose. Da ne bi skapirali daq su sve sto imamo iz srednjeg segmenta skoro lose, a ono sto nije lose ima samo na slikama kada pozoves nema ih. KRSEVI SVE. Samo je pitanje sa cime ces bolje da prodjes i jeftinije. Ili spremaj pare za napajanje. Ovaj tera ovo, onaj tera ono to prolazi kod sve manjjeg broja ljudi jer kapirate to. Losa napajanja imate samo jer je sklopljen ugovor sa pogresnima.
Zato kada vam rikne komp i povuce nsto sa sobom vi sa milicojom kod servisera pa onda kada se utvrdi da je napajanje u prodavnicu gde ste ga kupili da se dogovore ko ce da plati to prodavac ili proizvodjac sa kojim je napravljen ugovor dok nekome ne budu platili nov stan a tada ce da sklope ugovor koji odgovara i kupcima. A dotle ce da znaju mediji ime i prezime onoga ko je dao ljudima da kupe ono suprotno svemu sto pise na netu. Kod nas ne vaze testovi ako ne odgovaraju. Slabi su ili su prejaki ako ne odgovaraju. COOLER MASTER se obogatio zahvlajujuci dizajneru. Nije moj fazon ali se nekome svidja. Tom coveku treba da zahvalle. Da ga ima Seasonic, gde bi mu bio kraj, kakvi Enermax, Corsair. Kao sto im donose kucista koja mi ne mozemo da klupimo nego HAF, donose im i napajanja i memorije i graficke DAJU DA ISCEPRKAJU ONE KOJE DAJU BOLJE SKOROVE A TO NE MOZE BEZ STAVLJANJA NA MATICNU NJIH I kao zahvaslnicu zato sto kazu da je LC pOWER BOLJI NEGO NE ZNAM KO A OVAJ BOLJI NEGO NE ZNAM KOJI A OVAJ NOSI GTX470, A OVAJ NE MOZE, RAZMISLITE ODLEPILI STE AKO NE VIDITE TE STVARI. DA PISE NA KUTIJI KOJA JE JNAJBOLJA JA SE NE BI BUNIO NEGO ONI MAHNITO VVADE I STAVLJAJU I MENJAJU TRAZECIU NAJBOLJE. Ja sam se 100 puta posvadjao u p[rodavnici kada pipaju hleb svojim prstima e tako i ovde. Ne kazem da su oni ovakvi i onakvi ali necu da diraju ono sto ja platim dok ja prvi ne diram. A sve kako kada odgovora ja sam hteo da kopiram u Notepad odgovore razlicite. To bi bio show citati. Nego ne obratite paznju jer niste svaki dan ovde, vi koji ne saradjujete sa glavnima. Dodjete i odete a ko ostane ubrzo vidi o cemu se radi tu.
Kaze SilentPro, osetio sam ja SilentPro, imao ga jedno vreme. Ovaj Seasonic je za njega Ultra, Mega Absolutle Silnet Xtreme Pro. Ako je ono SilentPro onda je ovo to sto sam napisao. Jeste da ne vrti ventilator skoro nikaqda ali sam gledao kada se okrece, ne znas ako ne gledas.
..da se nadovezem na linkove koje ti je ostavio mslavko82: http://goo.gl/6NBOI ako te mrzi da citas koliko se covek neprijatno iznenadio, okreni poslednju stranu i pogledaj ocene...
:: :: :: Covekova stvar je sta ce da uzme :: Ja sam gledao testove gde su na gx750 stavili 2x 9800GTX drndali ga satima, i napajanje je prezivelo bez gotovo ikakvih oscilacija u naponu :: U pretproslom digitalovom broju testirali 450gx a konf. i5-750 (4 GHz) i AMD 6850 i opeet se dobro pokazalo :: Ja gx 750 nisam uzeo jer nije modularno, inace mu ne fali ama bas nista ::
Koji je tacan model tog necujnog Morsonica koji pominjes ? Tako nesto mi treba - da se ne cuje.
@sisa Druze, mislim da je oc tog kvazi PII pomalo besmislena rabota. Od tih 0.3 GHz po jezgru neces dobiti skoro nista, a namucices napajanje, pa ako je neko slabije napravice ti opsti problem. Taj cpu su vec narokali do kraja. Ostavi ga na difoltu, imas tu dovoljno sirove brzine. Potogovo sto hoces da oc vec oc grafu :)
:: Kaze SilentPro, osetio sam ja SilentPro, imao ga jedno vreme. Ovaj Seasonic je za njega Ultra, Mega Absolutle Silnet Xtreme Pro :: Ako je ono SilentPro onda je ovo to sto sam napisao :: Jeste da ne vrti ventilator skoro nikaqda ali sam gledao kada se okrece, ne znas ako ne gledas :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.