Imam ovaj 5770 http://goo.gl/YGgeR Temperature su ok, retko idu iznad 70c. Ono što mi smeta je buka, čim se malo optereti gpu kuler se čuje kao blesav, značajno glasnije od ostalih komponenti u kućištu (čišćen je, ali i nov je bio takav). Razmišljao sam da ga zamenim sa ovim AC http://goo.gl/lpOfQ , po testovima je hladniji i značajno tiši. Pa ako je neko imao iskustva sa istim, cena nije neka, 1200 din...i za slučaj da se odlučim da ga kupim, gde može da se nađe termalni lepak za heatsinkove za memoriju koji stižu u paketu? Unapred hvala Fiat iustitia, et pereat mundus
Cao druze ako si zainteresovan za l2 pro tu sam... Kupljen je pocetkom 09.05.2011 u Gigatronu za 1560 din, ali mi je radio bukvalno 10ak dana samo na testu dok sam pozajmio od drugara 9800gtx+ , stvarno dobro hladi i ne cuje se uopste...Cak ni na 100% ga ja iskreno nisam cuo. Nazalost nemam para trenutno za neku graficku a koristim sugavu 8400gs na koju nijedan acelero ne pasuje jer je premala... Inace lepak ti ne treba, heatsinkovi se samo malo obrisu gumicom i to je to,stoje odlicno... 060/05-94-944 Beograd , 1200din. Naravno imas sve u full pakovanju sa garancijom .
Iskreno mislim da nemas potrebe neke da menjas za taj L Pro, nije los kuler, ali ne verujem da hladi drasticno bolje od tvog koj iimas, mozda malo bolje, malo je tisi verovatno. ja sam ga imao, a imao sam na testu i tu tvoju gigabyte kartu sa batman kulerom po meni nije previse bucna. Za memoriju ne brini lepe se lako oni pasivni hladnjaci, ne treba dodatni lepak.
Plus ti taj Accelero zauzima tri slota, sto je malo bezveze, ja bih ga uzeo samo da mi se karta zestoko pregreva i slicno, ali kako hoces.
:: Imam ovaj 5770 http://goo.gl/YGgeR Temperature su ok, retko idu iznad 70c. Ono što mi smeta je buka, čim se malo optereti gpu kuler se čuje kao blesav, značajno glasnije od ostalih komponenti u kućištu (čišćen je, ali i nov je bio takav). Razmišljao sam da ga zamenim sa ovim AC http://goo.gl/lpOfQ , po testovima je hladniji i značajno tiši. Pa ako je neko imao iskustva sa istim, cena nije neka, 1200 din...i za slučaj da se odlučim da ga kupim, gde može da se nađe termalni lepak za heatsinkove za memoriju koji stižu u paketu? Unapred hval :: Fiat iustitia, et pereat mundus ::
Ima ga na nekim Powercolor kartama, sećam se da nije dizao preteranu galamu. Kad je takva betmenovska 5770 bila kod mene sećam se da kuler baš nije bio bog zna šta.
Ako imaš negde da ti stoji 775 box kuler od intela to može mnogo fino da se nabudži.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
O tome i pričam, muči se da hladi....Imam neotpakovan box kuler za AM3, nešto me vuče da pokušam da zbudžim nešto s njim :) E sad, problem je što nema rupe za šrafove, samo proširenu osnovu bakarnog dela koji naleže na cpu (ide u x)...Pa videću da li dimenzije odgovaraju, tj da li mogu da izbušim rupe (ne znam ni koliko je bakar tvrd/čvrst)...A ne verujem ni da je preterano tih vent...pa videću.... @Sapphire hvala na punudi, razmisliću ako se odlučim za AC Fiat iustitia, et pereat mundus
:: Ima ga na nekim Powercolor kartama, sećam se da nije dizao preteranu galamu. Kad je takva betmenovska 5770 bila kod mene sećam se da kuler baš nije bio bog zna šta :: :: Ako imaš negde da ti stoji 775 box kuler od intela to može mnogo fino da se nabudži :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: ::
da ti odgovorim samo da je bakar mekan i lako se busi, mislim u principu mozes da busis i celik ako imas odgovarajucu burgiju za metal i bitno ti je da se sporo okrece i kvasi ali neces imati problem uopste, bakar je mekan
:: O tome i pričam, muči se da hladi....Imam neotpakovan box kuler za AM3, nešto me vuče da pokušam da zbudžim nešto s njim :) E sad, problem je što nema rupe za šrafove, samo proširenu osnovu bakarnog dela koji naleže na cpu (ide u x)...Pa videću da li dimenzije odgovaraju, tj da li mogu da izbušim rupe (ne znam ni koliko je bakar tvrd/čvrst)...A ne verujem ni da je preterano tih vent...pa videću... :: @Sapphire hvala na punudi, razmisliću ako se odlučim za A :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: Ima ga na nekim Powercolor kartama, sećam se da nije dizao preteranu galamu. Kad je takva betmenovska 5770 bila kod mene sećam se da kuler baš nije bio bog zna šta :: :: :: :: Ako imaš negde da ti stoji 775 box kuler od intela to može mnogo fino da se nabudži :: :: :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: ::
nisam se lepo izrazio, to što je mekan me i brine, pošto je deo gde bi išle rupe dosta tanak/uzak, pa ne znam da li će da drži kuler, nije baš toliko lagan... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: da ti odgovorim samo da je bakar mekan i lako se busi, mislim u principu mozes da busis i celik ako imas odgovarajucu burgiju za metal i bitno ti je da se sporo okrece i kvasi ali neces imati problem uopste, bakar je meka :: :: :: :: O tome i pričam, muči se da hladi....Imam neotpakovan box kuler za AM3, nešto me vuče da pokušam da zbudžim nešto s njim :) E sad, problem je što nema rupe za šrafove, samo proširenu osnovu bakarnog dela koji naleže na cpu (ide u x)...Pa videću da li dimenzije odgovaraju, tj da li mogu da izbušim rupe (ne znam ni koliko je bakar tvrd/čvrst)...A ne verujem ni da je preterano tih vent...pa videću... :: :: @Sapphire hvala na punudi, razmisliću ako se odlučim za A :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: :: :: :: Ima ga na nekim Powercolor kartama, sećam se da nije dizao preteranu galamu. Kad je takva betmenovska 5770 bila kod mene sećam se da kuler baš nije bio bog zna šta :: :: :: :: :: :: Ako imaš negde da ti stoji 775 box kuler od intela to može mnogo fino da se nabudži :: :: :: :: :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: ::
pa ako ima mesta za podlosku i maticu nije problem, a koliko je to tacno tanak?
:: nisam se lepo izrazio, to što je mekan me i brine, pošto je deo gde bi išle rupe dosta tanak/uzak, pa ne znam da li će da drži kuler, nije baš toliko lagan.. :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: da ti odgovorim samo da je bakar mekan i lako se busi, mislim u principu mozes da busis i celik ako imas odgovarajucu burgiju za metal i bitno ti je da se sporo okrece i kvasi ali neces imati problem uopste, bakar je meka :: :: :: :: :: :: :: O tome i pričam, muči se da hladi....Imam neotpakovan box kuler za AM3, nešto me vuče da pokušam da zbudžim nešto s njim :) E sad, problem je što nema rupe za šrafove, samo proširenu osnovu bakarnog dela koji naleže na cpu (ide u x)...Pa videću da li dimenzije odgovaraju, tj da li mogu da izbušim rupe (ne znam ni koliko je bakar tvrd/čvrst)...A ne verujem ni da je preterano tih vent...pa videću... :: :: :: @Sapphire hvala na punudi, razmisliću ako se odlučim za A :: :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ima ga na nekim Powercolor kartama, sećam se da nije dizao preteranu galamu. Kad je takva betmenovska 5770 bila kod mene sećam se da kuler baš nije bio bog zna šta :: :: :: :: :: :: :: :: Ako imaš negde da ti stoji 775 box kuler od intela to može mnogo fino da se nabudži :: :: :: :: :: :: :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: :: :: ::
dolazi fabrički sa tim kulerom, mogu ti reći da ga do sada nisam čuo :) 6670 se ne greje puno, ali nikad nije prešao 50C, a fan nijednom nije prešao 50%. Puštao sam ga i na 100%, dosta je tih i tada.
E sad, meni je stigao uz karticu, da li vredi doplate, zavisi koliko voliš tišinu i da li možeš nešto free da nakalemiš po sistemu `uradi sam` :)
nekih 5mm, ali sad sam merio, teško će to da ide, rupe za kuler su na malom rastojanju, mnogo užem nego sam amd-ov kuler....i nalegle bi tačno oko bakarne osnove, na alu rebra...tako da ne znam dal mi se isplati da se bakćem s tim... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: pa ako ima mesta za podlosku i maticu nije problem, a koliko je to tacno tanak :: :: :: :: nisam se lepo izrazio, to što je mekan me i brine, pošto je deo gde bi išle rupe dosta tanak/uzak, pa ne znam da li će da drži kuler, nije baš toliko lagan.. :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: :: :: :: da ti odgovorim samo da je bakar mekan i lako se busi, mislim u principu mozes da busis i celik ako imas odgovarajucu burgiju za metal i bitno ti je da se sporo okrece i kvasi ali neces imati problem uopste, bakar je meka :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: O tome i pričam, muči se da hladi....Imam neotpakovan box kuler za AM3, nešto me vuče da pokušam da zbudžim nešto s njim :) E sad, problem je što nema rupe za šrafove, samo proširenu osnovu bakarnog dela koji naleže na cpu (ide u x)...Pa videću da li dimenzije odgovaraju, tj da li mogu da izbušim rupe (ne znam ni koliko je bakar tvrd/čvrst)...A ne verujem ni da je preterano tih vent...pa videću... :: :: :: :: @Sapphire hvala na punudi, razmisliću ako se odlučim za A :: :: :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ima ga na nekim Powercolor kartama, sećam se da nije dizao preteranu galamu. Kad je takva betmenovska 5770 bila kod mene sećam se da kuler baš nije bio bog zna šta :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ako imaš negde da ti stoji 775 box kuler od intela to može mnogo fino da se nabudži :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
S amd-ovim box kulerom bolje da se ne bakćeš, ne isplati se, čim ubrza vent ima da se dere ko magare. A ni ne hladi osobito dobro.
Bilo bi ekstra kad bi imao neko veće rebro za osmicu recimo.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: nekih 5mm, ali sad sam merio, teško će to da ide, rupe za kuler su na malom rastojanju, mnogo užem nego sam amd-ov kuler....i nalegle bi tačno oko bakarne osnove, na alu rebra...tako da ne znam dal mi se isplati da se bakćem s tim.. :: Fiat iustitia, et pereat mundus ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.