Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
SATA u MOLEX ili nesto slicno
STRANA 1 OD 1
Ducza SATA u MOLEX ili nesto slicno 18.06.2011. 18:54 T36727

status: user
broj poruka: 62

Video sam da je vec bila ovakva tema ali da pitam onda nesto drugo.Ako neko ima zenski SATA prikljucak u bilo kakvom obliku da ga kasapim pa da napravim.Treba mi do 3 takva prikljucka ali moze i jedan.Placam ako treba.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Re: SATA u MOLEX ili nesto slicno 18.06.2011. 18:59 #336489

broj poruka: 9006
Nažalost poslednji koji sam imao otkinut s nekog crknutog dvd-ja sam upotrebio baš za to.

Ako imaš neki molex na raspolaganju napravi razvodnik na 4 komada.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

::
:: Video sam da je vec bila ovakva tema ali da pitam onda nesto drugo.Ako neko ima zenski SATA prikljucak u bilo kakvom obliku da ga kasapim pa da napravim.Treba mi do 3 takva prikljucka ali moze i jedan.Placam ako treba.
Ducza Re: Re: SATA u MOLEX ili nesto slicno 18.06.2011. 19:04 #336490

To mi je zadnja opcija jer mi je na toj jedinoj grani sa MOLEX-ima grafika (2 MOLEX-a) i ostaje mi jedan slobodan za 5 14-ica 3 12-ice i 2 8-ice pa reko bar da ih stavim na jednu SATA granu koja mi bleji bezveze.To sam prvo video da ima onaj Y molex ali reko ako neko ima da mu skuplja prasinu...

:: Nažalost poslednji koji sam imao otkinut s nekog crknutog dvd-ja sam upotrebio baš za to
:: Ako imaš neki molex na raspolaganju napravi razvodnik na 4 komada
:: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: ::
:: :: Video sam da je vec bila ovakva tema ali da pitam onda nesto drugo.Ako neko ima zenski SATA prikljucak u bilo kakvom obliku da ga kasapim pa da napravim.Treba mi do 3 takva prikljucka ali moze i jedan.Placam ako treba.
raic re 18.06.2011. 19:23 #336497

broj poruka: 9006
Te sve ventove što imaš možeš opušteno da staviš na jedan molex. Oni što su ti na grafičkoj trpe mnogo veće opterećenje. A ako si mislio da ćeš da rasteretiš nešto ako staviš na sata to teško da će da se desi jer i sata i molex priključci ionako idu s iste grane.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

mighty Pozovi 18.06.2011. 20:45 #336514

broj poruka: 1670
Kanib*** u Piramidi, je sam pre par nedelja kupio SATA na molex adapter, kao ovaj na slici:

http://upload.ecvv.com/upload/Product/20104/China_SATA_15pin_male_to_4pin_Molex_male20104121833406.jpg

CAL ... 18.06.2011. 22:33 #336538

broj poruka: 243
Jel su to ovi???

http://i.imgur.com/jwluE.jpg

Meni treba 8 pin za maticnu produzni. Jedan sam unistio. Izvukao ono i mislio sam da to ne moze da se popravi pa bacio. Posle shvatio da ljudi to rade kada prave sleeve. Jos je bio crni NZXT. Stvarno sam budala neopevana.

A imam samo 8 pin iz 2 molexa koji je graficku mislim a ima dve suplje na onom od 8 pin.

To je stvarno vestina kako to rade, nije nimalo lako sve izvlaciti ono jednu po jednu. Budziti. Najvise me nervira kada vrate a kada im je ona guma na svakoj zici suvise debela pa ruzno izgleda. Od svega sto najvise prezirem je debeo sleeve ili onaj iz kog nije istisnut vazduh pa se podklobuci visak na krajevima. To mi je uzas ili debeo uradjen. i bez upletenioh zica kada je pljosnat ne volim. Ja 5-6 p[uta vucem vucem da ga visak ode na vrh da skratim pa onda okaci m stipajke da se ne vraca pa tek onda zagrejem gumu.
Ducza Re: Pozovi 19.06.2011. 00:12 #336562

to je to,videcu u ponedeljak pa javljam dal jos imaju

:: Kanib*** u Piramidi, je sam pre par nedelja kupio SATA na molex adapter, kao ovaj na slici
:: http://upload.ecvv.com/upload/Product/20104/China_SATA_15pin_male_to_4pin_Molex_male20104121833406.jp
KalifNS Y Molex racva. 19.06.2011. 14:48 #336645

broj poruka: 1017

Je najjeftiniji i najprakticniji nacin da resis nedostatak Molex konektora.

5 * 14 fan
3 * 12 fan
2 * 8 fan

Pobogu, da li si pomislio da ti mozda samo treba vece kuciste sa bolje organizovanim protokom vazduha?

Tih 10 ventilatora + na grafi + na napajnju + Procesor, pa koliko se to cuje, al ozbiljno?
Ducza Re: Y Molex racva. 19.06.2011. 16:43 #336666

Znam da je najjednostavnije i to mi je zadnja opcija ako ne nadjem u prodavnici iz mighty-jevog posta ali kao sto sam napisao imam jednu granu sa 3 MOLEX-a od cega mi 2 trebaju za grafu i 2x3 SATE (na dve grane) pa reko da malo rasteretim tu granu sa MOLEX-ima.

Kuciste je 692 Advanced tako da protok vazuhda sa tim ventovima nije problem.Ionako nisu svi ventovi stavljeni na predvidjena mesta ali ih necu ni stavljati vise.

Sto se tice buke nije mi bitno jer mi komp nije u sobi gde spavam a imam 2 venta na jednoj i jos jedan na drugoj grafi.

:: Je najjeftiniji i najprakticniji nacin da resis nedostatak Molex konektora
:: 5 * 14 fa
:: 3 * 12 fa
:: 2 * 8 fa
:: Pobogu, da li si pomislio da ti mozda samo treba vece kuciste sa bolje organizovanim protokom vazduha
:: Tih 10 ventilatora + na grafi + na napajnju + Procesor, pa koliko se to cuje, al ozbiljno?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs