Posto vidim da se dosta ljudi raspisalo o novim coolerima :) evo ja da kazem koju rec o mom novom cooleru :) u pitanju je XILENCE Black Hawk (ne toliko popularan kao pojednini proizvodjaci) ali je definitivno mnogo lep cooler :) evo njegov test sa net-a
masina koja sluzi za sve sem za igre, koristi se za svaki dan office,net,mjuza,filmovi,download,snimanje sa tv i tako to :) i primarno je da se ne cuje po mogucstvu total silent.
konfa je sledeca:
Athlon X4 620 MSI 770-C45 Kingston Hyper X 1600mhz 2x4gb Ati Sapphier 3470 512mb ddr3 Audigy Platinum Leadtek Expert TV card HDD 320gb Samsung sys i samsung 1TB data (oba na lastisima :)) Zalman 360W Cooler Master Wave Master Black - case
ovako u normalnom koriscenju gore navedenog ne prelazi 37c-38c na 700rpm i nista se ne cuje. Naravno ako se surfuje samo tu je negde oko 30-32c. Kad se opetereti dolazi najvise nekih 48c koliko sam video posle 10-ak minuta orthos-a, napominjem sve na 700rpm, na full speed nekih 1900rpm cuje se dosta, ali zato skida cak i grafi sa 60c na 45c u idle tj po winu jer kazem igre ne igram na ovom pc i nije tome namenjen. Kuler izgleda zaista vrh i odlicno hladi, sto se moze videti gore na stranim testovima. Ima mogucnost monitranja na sve sokete od K8 do AM3 i intela 775 do 1366. Da kazem da mu je baza ogledalo bukvalno mozete da se ogledate u njoj, cak daju i malo paste .).
Kuler je lep i solidne efikasnosti, ali tvoj sistem nije. Veoma je...
18.06.2011. 02:10
status: user broj poruka: 10999
neujednacen. Osam GB RAM-a, zašto? Za `mjuzu` filmove, office i download? Svakako, bespotrebno. Procesor sa 4 jezgra? Nepotrebno. Jak procesor, overkill memorija, a beda od karte. Zasto? Bolje da si resurse preusmerio na onaj na kojem se igras... Cak je i kucište previše dobro za namenu ovoga kompa. Ovde bi ti savrseno radili najskromniji Core2Duo (sa stock kulerom a ipak tih!) sa 2x2GB DDR2 (uz ovu jadnu kartu), a sve zajedno bi stalo u nekog bezimenog Kineza...
Pretpostavljam da si dao 40 evra za to u nadi da će tih da ti bude. Mogao si vrlo lako da kupiš CM TX3 i na njega jednu Noctuu od 9cm, em bi bilo još tiše od tog coolera, em bi uštedeo 1500 dinara... __________________ Scourge of PCBerza
ja sam prezadovoljan coolerom. nadam se da cu bocnuti za godinu dana neki x6, polovan ko ovaj za 50e :-) pa da imam cooler i za njega. nisam ga platio 40e to bi bilo strasno nego malo manje + sam prodao moj stari geminii sa 2x12cm pa me ovaj u celoj kombinaciji izasao 10e sto je ok skroz, uzeo sam ga jer je redak i zaista lep, tih i funkcionalan :-)(mogu da zabodem mem a da ne skidam cooler kao sa geminii). Ovako da nemam plavo svetlo na kucistu od napred ne bi znao dal radi komp :-). a temu sam postavio da bi pokazao da ne prave sam 3 firme dobre coolere. ko je procitao gore txt sa linka mogao je da vidi da se kuler drzi pristojno sa tr14 sto i nije tako lose.
Da te lepo i dugo sluzi i da ne primecujes da je tu.
Elem, mene jako interesuje kako ti HDD stoje na lastizima.
Mozes li to da slikas, ili mi das neku skicu i potrebne materijale, tj. kako to da i sam izvedem?
Hvala!
PS. Ako nekome treba neki ekstremno jeftin kuler a bolji od box-a, moja preporuka je ovo. http://tinyurl.com/6gkxsl3
Radi posao sa B25 kupljen je nakon otkljucavanja kada je box X3 postao prebucan. Sve ispod 1800 je necujno a na 1800 pocinje da se cuje. Max je 2800 min 800. Uz malo cimanja sa PWM obuzdao sam ga na 1500-1600
nabavi takozvane `gurtne` i njih provuces unutar 2x5.25` otvora u kucistu, stegnes dobro i uglavis hard disk
:: Da te lepo i dugo sluzi i da ne primecujes da je tu :: :: Elem, mene jako interesuje kako ti HDD stoje na lastizima :: :: Mozes li to da slikas, ili mi das neku skicu i potrebne materijale, tj. kako to da i sam izvedem :: :: Hvala :: :: PS :: Ako nekome treba neki ekstremno jeftin kuler a bolji od box-a, moja preporuka je ovo :: http://tinyurl.com/6gkxsl :: :: Radi posao sa B25 kupljen je nakon otkljucavanja kada je box X3 postao prebucan :: Sve ispod 1800 je necujno a na 1800 pocinje da se cuje. Max je 2800 min 800. Uz malo cimanja sa PWM obuzdao sam ga na 1500-1600
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.