Evo sklopih sebi jos jedan comp i nesto probavah...Prime za moj e4500 @3.15Ghz daje ocenu 11355, a za phenomII x2 545 @3.3Ghz nekih 6500, koja je tu kvaka? Garant @tortojed ima tu podosta sta za reci:)
Evo ga moji bench(neka 3.0 verzija) tako da bude ista , a i da ne kopate po netu. Pa ako vas ne mrzi da odradite sa vasim kompom, nebitno koji proc imate, cisto da vidimo sta se desava, traje samo minut:)
To vam kazem, ocene su nam srazmerno modelu amd-a ok, ali zasto intel daje toliku ocenu? Ne secam se, ali buraz koji ima e8500 na default ima oko 16000 hiljada, koliko se secam. Da li je tu do brzog l2 kesha ili sta, jbmlga.
Evo vam copy/paste iz jednog (po meni najboljeg) IT casopisa Ne znam sto se uzbudjujete toliko, pa vidite da je benchmark golo g&&**
NIJE SVE KAO ŠTO IZGLEDA
U današnjem svetu PC racunara preovladavaju dve procesorske arhitekture, Intel-ova Core 2 i AMD-ova K10. Kako postoji veliki broj razlicitih programskih algoritama, tako jedni rade bolje na jednoj, dok drugi rade bolje na drugoj. Isto važi i za testiranje GPUova. Neki testovi jednostavno bolje „leže“ ATI GPU-ovima, dok neki drugi bolje funkcionišu na NVIDIA GPU-ovima. Da li ovim svim benchmark programima treba bezrezervno verovati? Apsolutno ne! Zbog toga se i koriste baterije testova. Ukoliko jedan racunar, procesor, GPU itd... konstantno „pobeuje“ u vecini testova, zakljucak je jasan. Svaki sinteticki test potrebno je potkrepiti odgovarajucim testom u nekoj aplikaciji koja ima primenu u realnom radu. S obzirom na to da je Intel sam razvijao svoj kompajler (program koji prevodi C++ kod na mašinski jezik), nije teško zakljuciti da je program preveden takvim kompajlerom najbolje optimizovan za Intelove procesore. U prošlosti je bilo slucajeva da su Intelovi kompajleri, iako važe za najbolje, u svojim delovima koda sadržali naredbe tipa: „if (CPU!=Intel) disable SSE“, što se bitno odražavalo na performanse konkurentske mikroarhitekture. Kako je procesor skup hardverskih algoritama, ti algoritmi imaju odgovarajucu efikasnost. Jedan te isti program moguce je napisati korišcenjem razlicitih algoritama, kao i korišcenjem razlicitih instrukcija u procesoru, a jedna procesorska arhitektura može efikasnije izvršavati odreene algoritme i instrukcije od druge i obrnuto. Ukoliko je benchmark program pristrasno napisan, na odreenoj arhitekturi ce davati bolje rezultate nego na drugoj.
:: Evo vam copy/paste iz jednog (po meni najboljeg) IT casopis :: Ne znam sto se uzbudjujete toliko, pa vidite da je benchmark golo g&&* :: :: NIJE SVE KAO ŠTO IZGLED :: :: U današnjem svetu PC racunara preovladavaj :: dve procesorske arhitekture, Intel-ov :: Core 2 i AMD-ova K10. Kako postoji velik :: broj razlicitih programskih algoritama, tak :: jedni rade bolje na jednoj, dok drugi rade bolj :: na drugoj. Isto važi i za testiranje GPUova :: Neki testovi jednostavno bolje „leže“ AT :: GPU-ovima, dok neki drugi bolje funkcioniš :: na NVIDIA GPU-ovima. Da li ovim svi :: benchmark programima treba bezrezervno verovati :: Apsolutno ne! Zbog toga se i korist :: baterije testova. Ukoliko jedan racunar, procesor :: GPU itd... konstantno „pobeuje“ u vecin :: testova, zakljucak je jasan. Svaki sintetick :: test potrebno je potkrepiti odgovarajucim testo :: u nekoj aplikaciji koja ima primenu u realno :: radu :: S obzirom na to da je Intel sam razvijao svo :: kompajler (program koji prevodi C++ kod n :: mašinski jezik), nije teško zakljuciti da je progra :: preveden takvim kompajlerom najbolj :: optimizovan za Intelove procesore. U prošlost :: je bilo slucajeva da su Intelovi kompajleri :: iako važe za najbolje, u svojim delovima kod :: sadržali naredbe tipa: „if (CPU!=Intel) disabl :: SSE“, što se bitno odražavalo na performans :: konkurentske mikroarhitekture :: Kako je procesor skup hardverskih algoritama :: ti algoritmi imaju odgovarajucu efikasnost :: Jedan te isti program moguce je napisat :: korišcenjem razlicitih algoritama, kao i korišcenje :: razlicitih instrukcija u procesoru, a jedn :: procesorska arhitektura može efikasnije izvršavat :: odreene algoritme i instrukcije od drug :: i obrnuto. Ukoliko je benchmark progra :: pristrasno napisan, na odreenoj arhitekturi c :: davati bolje rezultate nego na drugoj :: :: ::
:: Leti, zimi ili u proleće :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: raic , koliko ti ide temperatura tome procesoru kada ga ful opteretis linx-som ili necim slicnim :: :: ::
sa ukljucenim firefox,Winamp,skype,gadgets za Cpu,Gpu,HDD,Net,Weather,Sat,kalendar... Da li to ima neke veze i da li ga usporava ne bi znao...Mozda i ne...
Ima veze, ali samo ako ti te aplikacije arce procesor, mozda neka flash reklamica na nekom sajtu... Mada budi zadovoljan jer deres Phenom x6 samo tako, do duse za 401, ali dovoljno:) Sad tek vidim kvalitet Intela...Sada cu da izgazim phenom-a! Nadam se da cu u besu da nazujem makar papuce:)
:: sa ukljucenim firefox,Winamp,skype,gadgets za Cpu,Gpu,HDD,Net,Weather,Sat,kalendar... Da li to ima neke veze i da li ga usporava ne bi znao...Mozda i ne.. :: :: http://imageshack.us/photo/my-images/846/testco.jpg ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.