Imam AMD Athlon 64 X2 4200+ i nešto sam se zezao sa ventilatorima u cilju smanjenja buke, pa sam stavio neki ultra tihi od 9cm. Kada je vrućina u sobi, jezgra su 65 i 60 stepeni. Da stavim neki `normalan` kuler (box ili bučniju devetku), ili da vozim ovako? Mislim- jel` će nešto da mu smeta što će po 12h dnevno da radi na toj temperaturi? Kućište je dobro provetreno - jaru od kluera napajanje izbacuje napolje svojom 12-com.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Ako je to temp.u idle, onda ne valja... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Imam AMD Athlon 64 X2 4200+ i nešto sam se zezao sa ventilatorima u cilju smanjenja buke, pa sam stavio neki ultra tihi od 9cm. Kada je vrućina u sobi, jezgra su 65 i 60 stepeni. Da stavim neki `normalan` kuler (box ili bučniju devetku), ili da vozim ovako? Mislim- jel` će nešto da mu smeta što će po 12h dnevno da radi na toj temperaturi? Kućište je dobro provetreno - jaru od kluera napajanje izbacuje napolje svojom 12-com.
stavi bolji cooler, jer ako se u idle greje 60,65, pod opterecenjem ce odlaziti na 80 a to nije dobro
:: Imam AMD Athlon 64 X2 4200+ i nešto sam se zezao sa ventilatorima u cilju smanjenja buke, pa sam stavio neki ultra tihi od 9cm. Kada je vrućina u sobi, jezgra su 65 i 60 stepeni. Da stavim neki `normalan` kuler (box ili bučniju devetku), ili da vozim ovako? Mislim- jel` će nešto da mu smeta što će po 12h dnevno da radi na toj temperaturi? Kućište je dobro provetreno - jaru od kluera napajanje izbacuje napolje svojom 12-com.
Ne bi bilo lose da stavis i novi bios. Asus na pojedinim modelima ploca ima novije biose koji malo smanjuju temperaturu procesora, bolje optimizovan epu. Za tvoju plocu proveris koji su noviji i koje ispravke donose, a prema prethodnom odgovoru obavezno malo bolji kuler.
Kako mozes softverski da smanjis temperaturu? Zar ne mozes samo fizicki da smanjis temperaturu? Mozda smanjis ocitavanje ali nije to to... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Ne bi bilo lose da stavis i novi bios. Asus na pojedinim modelima ploca ima novije biose koji malo smanjuju temperaturu procesora, bolje optimizovan epu. Za tvoju plocu proveris koji su noviji i koje ispravke donose, a prema prethodnom odgovoru obavezno malo bolji kuler :: :: ::
:: Kako mozes softverski da smanjis temperaturu? Zar ne mozes samo fizicki da smanjis temperaturu? Mozda smanjis ocitavanje ali nije to to.. :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: Ne bi bilo lose da stavis i novi bios. Asus na pojedinim modelima ploca ima novije biose koji malo smanjuju temperaturu procesora, bolje optimizovan epu. Za tvoju plocu proveris koji su noviji i koje ispravke donose, a prema prethodnom odgovoru obavezno malo bolji kuler :: :: :: :: :: ::
Pa znam manje vise sta je mislio, ali da proverim! :) AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Mozda je mislio da se ne ocitava temp bas tacno... Bem li ga :: :: AMD Phenom II x6 105 :: 5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: 470 gtx gigabyte :: MSI 760 GM-E5 :: Chieftec Drago :: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanesa :: :: :: Kako mozes softverski da smanjis temperaturu? Zar ne mozes samo fizicki da smanjis temperaturu? Mozda smanjis ocitavanje ali nije to to.. :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: :: Ne bi bilo lose da stavis i novi bios. Asus na pojedinim modelima ploca ima novije biose koji malo smanjuju temperaturu procesora, bolje optimizovan epu. Za tvoju plocu proveris koji su noviji i koje ispravke donose, a prema prethodnom odgovoru obavezno malo bolji kuler :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Evo malo objasnjenja sta sam mislio. Tacno je da se hardverski najbolje spusta temperatura. Cipovi poput epu, des i sl, kontrolisu opterecenje procesora i ukljucuju powersaving funkcije koje se nalaze u procesoru (iskljucivanje registara koji trenutno neracunaju nista), takodje imaju pulsnu kontrolu napona, sa kojom se malo smanjuje struja i direktno uticu na napojni stepen koji se nalazi na ploci. To znaci samo malo smanjenje, u zavisnosti od procesora moze biti i preko 5 stepeni. Software kontrolise hardwer, oni postoje na svim novim plocama, a ugradjuju se i u pojedine grafike. Npr. kopirano, ispravke koje donosi ova verzija za ovu plocu M2N68-AM BIOS 0411 1.Enhance the stability and performance of certain memory. 2.Reduce the thermal of CPU Verovali ili ne, ali ovo stvarno funkcionise.
Ali to ne smanjuje temperaturu, vec smanjuje opterecenje cpu-a, a samim tim ako se ne muci cpu onda je hladniji? AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Evo malo objasnjenja sta sam mislio. Tacno je da se hardverski najbolje spusta temperatura. Cipovi poput epu, des i sl, kontrolisu opterecenje procesora i ukljucuju powersaving funkcije koje se nalaze u procesoru (iskljucivanje registara koji trenutno neracunaju nista), takodje imaju pulsnu kontrolu napona, sa kojom se malo smanjuje struja i direktno uticu na napojni stepen koji se nalazi na ploci. To znaci samo malo smanjenje, u zavisnosti od procesora moze biti i preko 5 stepeni. Software kontrolise hardwer, oni postoje na svim novim plocama, a ugradjuju se i u pojedine grafike :: Npr. kopirano, ispravke koje donosi ova verzija za ovu ploc :: M2N68-AM BIOS 041 :: 1.Enhance the stability and performance of certain memory :: 2.Reduce the thermal of CP :: Verovali ili ne, ali ovo stvarno funkcionise :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.