Nude mi neku RECOM(3,5g -500din), kao kvalitetnu a nigde kod mene nisam nasao Artic Silver i sl. Da li je neko upoznat sa ovom pastom i da li vredi stavljati? Sive je boje
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb MSI 6850 Cyclone, Power edition
mislim da je nema kod nas, i da se ne proizvodi vise, meni bas malo ostalo, pa sam gledao i nema nigde freeze.
Za te paste se ti je jedno, ja sam gledao skoro sta bih uzeo posto sam skoro potrosio i nesto mi je zapala za oko neka Xigmatek dobije se uz nju neka plastika kojom se lakse razmaze.
Nije losa ni Noctua NT-H11 ja mislim.
Mada koju god da uzmes ne bi tu trebalo nekih drasticnih razlika da bude...
:: Uzmi OCz Freeze i ne razmisljaj. Odlicna pasta, kosta oko 500 din :: :: ::
ali u NS-u ako se ne varam neku cooler master pastu. Kosta nekih 400din... Kao sto rece Bear, drasticne razlike nece biti,jedino ako nisi cepidlaka za 2-3c... i to mozda... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Gligac uzmes ovo http://i54.tinypic.com/ofy334.png i miran si na duze staze. Ja je koristim pitaj Boga od kad ..Evo vidi se da je sva izbledela a nisam potrosio ni pola! Dobra je za chipset,malo manje za CPU ali moze da sluzi svrsi. Nije vrhunska ali je solidna.Za te pare isplativo!
I ja sam je uzeo još odavno, trebalo mi je što veće pakovanje jer stalno nešto mackam. Sasvim ok radi a 22g za 750din kolko je bila je i više nego isplativo ako često koristiš.
Doduše malo se teže razmazuje u hladnom stanju ako je nanosiš tako, ok je kad se ugreje.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: A najbolja stvar u vezi te paste je što uopšte nije silver već bela, keramička, firma se zove Arctic Silver. :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: meni su se mnogo bolje pokazale neke thermaltake bele,meni se sve te silver ubrzo stvrdnu,i ne provode toplotu.. :: :: :: :: :: ::
Kakve veze ima koja je pasta? Zar ona u ovom slucaju nije samo provodnik koji popunjava neravnine izmedju procesora i hladnjaka? Idite u Silken, u Balkansku 35 ako se ne varam... za 250 din kupite pastu za narednih 100 procesora, nema reklame na tubi, nema bolesne cene koju traze po prodavnicama racunara.
U principu sve je bolje od vazduha, i ja sam potrošio ArcticSilver5 (je*em ti glupi GTX275 ima pola hektara)i ne mogu da je nađem nigde a nešto malo sam i bacio jer se osušila i nije bila više za upotrebu a imam silikonsku koja se koristi za montažu tranzistora, kupljena u Radio Klubu nekada davno pa ću nju da koristim, nije ona uopšte loša.
:: :: Kakve veze ima koja je pasta? Zar ona u ovom slucaju nije samo provodnik koji popunjava neravnine izmedju procesora i hladnjaka? Idite u Silken, u Balkansku 35 ako se ne varam... za 250 din kupite pastu za narednih 100 procesora, nema reklame na tubi, nema bolesne cene koju traze po prodavnicama racunara.
Hoho ,... ne znaš ti ovdašnju gospodu ... ima da raspletu teorije o termalnim pastama za procesore, teorije o tome koja koliko ladi, ... pa onda kako se nanosi jer tek to snižava temperaturu ... a onda će da se javi neko ko prodaje POLOVNO neki izreklamirani brend u Srbiji i iskočiće ko ajduk iz zasede gosp. Raic koji će da je odmah proceni onako `odokativno` ali ništa manje nego što košta nova, ... možda 5% niže ... hihihi :: :: Kakve veze ima koja je pasta? Zar ona u ovom slucaju nije samo provodnik koji popunjava neravnine izmedju procesora i hladnjaka? Idite u Silken, u Balkansku 35 ako se ne varam... za 250 din kupite pastu za narednih 100 procesora, nema reklame na tubi, nema bolesne cene koju traze po prodavnicama racunara.
U performansama nema neke razlike da sebi odsečeš nos, ranije sam kupovao stalno onu Titan Nano za 120din i bila je sasvim ok. Za onog ko je retko koristi odlično, međutim ova velika tuba em me izađe jeftinija em je pasta bolja... i ne provodi struju, dešavalo se par puta da zajmim titana ljudima pa usvinje ploču i neće komp da im krene, srećom nije bilo trajne štete.
Te silikonske paste iz radnji s elektronikom sam probao da koristim i izgleda da su ok samo za tranzistore i tome slično što se ne greje mnogo, nisu za heavy duty. Što duže rade to slabije provode, prvih par nedelja je ok a posle čabar, ionako nisu mnogo jeftinije od titana tako da ne vidim zašto bi pravio sebi problem samo da bi ispao cicija.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: Kakve veze ima koja je pasta? Zar ona u ovom slucaju nije samo provodnik koji popunjava neravnine izmedju procesora i hladnjaka? Idite u Silken, u Balkansku 35 ako se ne varam... za 250 din kupite pastu za narednih 100 procesora, nema reklame na tubi, nema bolesne cene koju traze po prodavnicama racunara.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.