da li moze i koliko ispod 70c da ohladi q8200?? da li je mnogo bucan? da li nece da mi prekrije memorije u midi tower kucistu?? nije li pretezak(msm i na tezinu samog kulera a i za montazu) za montiranje??
Ajd molim te odgovori, treba mi kuler, pa ako ce prodajes da se dog neki dani na tamo ako-kad skupim para.......i ako mi cena odgovara posto ima i jeftinijih kulera koji ce mi zadovoljiti potrebu da ohladim ovaj cpu ispod 70c u full load-u........
1)Od prvog dana je na AMD Phenom II 550(upravo na 29-30°C po jezgru, mislim da 42-43 nije dotakao nikada). Trebalo bi da moze i taj tvoj da ohladi, posto uopste nije mali. Za svaki slucaj pronadji testove na internetu. Ako nema bas za taj tvoj, vidi za i7 ili slican.
2) Najtisi koji postoji. Dok se nisam navikao, otvarao sam kuciste svakih pola sada da vidim da nisu stali ventilatori.
3) Sam hladnjak ne prekriva nista, dok ventilator prekriva najblizi modul memorije. Drugi modul se vec normalno vadi i vraca. Visok je dosta, tako da verovatno uz malo truda moze i prvi da se skine. Iskreno, nisam probao.
5) Ako sam ja uspeo da ga montiram iz prvog puta, onda ce uspeti svako.
Stavio sam u oglase 45e za hladnjak + 2 ventilatora.
Za cene proveri jos negde, ali mislim da niko nigde ne prodaje samo ventilatore za ispod 15-20 eura po komadu. Fabrika na njih daje 6 godina garancije.
jel ovaj slican sa tim tvojim sa ili bez ventilatora?? > http://spedr.com/ckpBqgt ako ja sa ventilatorima onda je 45 eura za taj tvoj mnogo za polovan kuler
ako je ovo na it svetu cena bez ventilatora, onda bi li taj sto prodajes sacuvao za mene ako nije hitno, uzecu, kad saberem 45 eura????
SE2 verzija tog U12P s dva venta nije manje od 60e tako da je ova slavujčetova cena sasvim korektna.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: Taj na sajtu je za ventilatore 9cm precnika, moj je za 12cm :: :: Da te ja ne ubedjujem, pa da se posle ne jurimo kako nesto jeste ili nije, a ja sam ti negde rekao da nije ili jeste.
vec sam citao za te Noctue, tako da nema potrebe da sad nesto ja tu proveravam, uporedjujem, vazno da se moze smesti u kuciste i da hladi ok......
I nisi mi odgovorio da li ti se zuri da prodas?? Ako ti se ne zuri sacuvaj dok skupim para(nedelju dana otprilike), ako ne, onda nije ni bitno, samo mi napisi da znam sta da radim, i da mi kazes da li saljes? Iz Nisa sam.....
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.