Posle igranja igrica, 10 minuta i duze, buka postaje jako velika, i napajanje se dosta greje, moje pitanje je da li napajanje regulise brzinu svog ventilatora ili je po defaultu? Da li je normalno da se greje? Procesor i grafa mi ne deluju previse toplo... Konfiguracija je sledeca: LC 600H napajanje, AMD X3 445, otkljucan i malo OC, GTX 460 Palit 768 OC, 4GB ddr3, Tri HDD, od toga dva Sata2 u raid0, i jedan ATA backup, Imam samo jednu 12icu na zadnjem delu kucista, ima mesta za jednu 8icu sa strane i 12icu napred, da li ce biti bolje ako popunim oba mesta, i da li ce napajanje moci to da izgura jer je vec vruce? Sta je najbolje da uradim? PS. ne zelim da ulozim vise od 2000 dingerosa
Imas vec za 650 din xilence kuler za AM3 sa 9cm fan. Ako nemas za nesto jace. Taj je najpovoljniji da zavrsi posao, ali ima par mana.
Sto se dodatnih mesta tice dodaj 12icu napred, to ce pomoci. Mozes i 8icu ako je blizu grafike bocno da stavis, ali ne moras.
Ako napajanje izduvava jako topao vazduh, vreme je da se zabrines, mozda nije dovoljno jako. Prati temperaturu pod opterecenjem i kad je besposlen racunar, tako sto ces staviti ruku na izduv napajanja.
kada nisu igrice u pitanju, komp se ne cuje a nazad izbacuje hladnjikav vazduh, da li taj cooler moze da pomogne? deluje mi slicno kao box... , uzecu 12icu cim stignem za napred, ako vrisne napajanje neka vrisne, u garanciji je, nisam im ja kriv sto kriju pravu snagu
Moguce da se puno greje zbog stock kulera pa ventilator od napajanja uvlaci vruc vazduh u napajanje i izbacuje ga pozadi.Ukoliko ti je napajanje iznad procesora, naravno...
http://sve.rs/ AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 3 macke,dve i
Napajanje od 30e i grafička od preko 100e ne idu baš dobro zajedno i odnosno LC600H nema ni blizu 600W i zbog toga se mnogo greje sa tvojom GTX 460 i kuler napajanja ludi. Taj LC600H je na ivici snage a prava napajanja od 600W koštaju preko 70e mada za tu grafičku je dovoljno napajanje od 50e i 500W snage.
To napajanje gura mnogo jace masine od te tvoje pa se ne greje toliko.Vidi kod Dextera013 na primer.
http://sve.rs/ AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 3 macke,dve i
:: :: kada nisu igrice u pitanju, komp se ne cuje a nazad izbacuje hladnjikav vazduh, da li taj cooler moze da pomogne? deluje mi slicno kao box... , uzecu 12icu cim stignem za napred, ako vrisne napajanje neka vrisne, u garanciji je, nisam im ja kriv sto kriju pravu snag ::
Proveri šta se tačno čuje, možda nije napajanje. Ako ti stoji po klasično u gornjem delu kućišta deo toplote potiče od onog što kuler na procesoru izduvava pa ono usisava. Ne bi trebalo da je slabo, takva teraju i jače stvari.
Vidi i koliki ti je napon na procesoru pod opterećenjem i tačno kolika mu je temperatura.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Testirani setup je dosta jaci i zahtevniji od njegovog, a taj LC600H ima negde izmedju 350-400 realnih-stvarnih wati. Mislim da mu buku pravo cpu box kuler, koji ubrzava ne bi li ohladio taj odkljucani i overklokovani cpu. Dodavanje dodatnih ventilatora ce svakako pomoci...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22``
:: Napajanje od 30e i grafička od preko 100e ne idu baš dobro zajedno i odnosno LC600H nema ni blizu 600W i zbog toga se mnogo greje sa tvojom GTX 460 i kuler napajanja ludi. Taj LC600H je na ivici snage a prava napajanja od 600W koštaju preko 70e mada za tu grafičku je dovoljno napajanje od 50e i 500W snage :: :: ___________________________________ :: :: Master Splinter. :: ::
Onda neka vam bude da LC600H ima snagu za gtx 460 ili Ati 6850 ali treba biti oprezu pošto ima dve +12V grane od 18A koje zajedno ne daju 36A nego bar 25A što ga opet svrstava u napajanje koje može da isporuči sigurno 300W. Na nalepnici tog napajanja su nebuloze za 12V granu.
Sada gledam, grafu sam napojio sa 2 6-pinska konektora iz napajanja, medjutim ta dva su bukvalno premoscena sa jedne grane, da li bi nesto znacilo ako sa molex-a izvucem drugi 6pinac sa druge grane? ako uopste ima neki slobodan :), i da napajanje je gore, a poslednji put kada sam testirao temp procesora bila je oko 70+ sa prime-om, sta je hitnije, da stavim jos jednu 12icu ili da promenim box cooler?
Kupuj odma` bolji CPU kuler, osim ako neces da peces cevape na njemu, kao Raic.
:: :: Sada gledam, grafu sam napojio sa 2 6-pinska konektora iz napajanja, medjutim ta dva su bukvalno premoscena sa jedne grane, da li bi nesto znacilo ako sa molex-a izvucem drugi 6pinac sa druge grane? ako uopste ima neki slobodan :), i da napajanje je gore, a poslednji put kada sam testirao temp procesora bila je oko 70+ sa prime-om, sta je hitnije, da stavim jos jednu 12icu ili da promenim box cooler ::
Uzeo tx3 za 1600, i neku 12icu za 500, komp se preporodio, hteo xigmatek loki ali nece biti 2 nedelje, cpu pod opterecenjem ne prelazi 57 stepeni (koliko mogu da izmerim jer ne radi senzor zbog otkljucavanja), nisam siguran koju temp da gledam u sysfan-u, cini mi se da je temp1 najmerodavniji
`Ajde `leba ti, probaj da li sada izbacuje vreo vazduh pozadi, iz napajanja, pa postavi odgovor.
:: :: Uzeo tx3 za 1600, i neku 12icu za 500, komp se preporodio, hteo xigmatek loki ali nece biti 2 nedelje, cpu pod opterecenjem ne prelazi 57 stepeni (koliko mogu da izmerim jer ne radi senzor zbog otkljucavanja), nisam siguran koju temp da gledam u sysfan-u, cini mi se da je temp1 najmerodavnij ::
Sada se izvinite LC-u zato sto ste ga potcenili! :D Jos jednom dokazuje da je odlican kvalitet u odnosu na cenu.Ja cu kada budem imao potrebe da ubacim neku GTX 460 najverovatnije u moju masinu, i ovo napajanje ce mi biti vise nego dovoljno. Salim se malo, da ne pomisli neko da sam fan-boy LC-a. :) Samo mi je darago da najzad mogu da pohvalim neku firmu koja pravi dobre stvari po razumnoj ceni. http://sve.rs/ AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 3 macke,dve i jedna razlicita! :)
:: :: :: kada ga opteretim zestoko, samo mlak vazduh, sve je sa procesora on vukao
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.