Još od radnije imam taj problem sa punjačem, tj. sa kablom koji izlazi iz one kutijice i kači se u laptop, znači taj dio. Radilo je samo kada bi ga namjesito nakon cimanja a ako pomjerim onda se gubi kontakt i kad se baterija isprazni laptop se gasi. Prije možda 20 dana, izgubio sam kontakti i nisam mogao više da namjestim kabl da bi dobio kontakt za struju. Sada tj. danas nakon 20 dana sam otvorio tu kutiju, utisak je da je solidno odradjena i lijepo upakovana. Skratio sam kabl i na ista mjesta skoro identično obavio lemljenje skraćenog kabla. Sada je rezultat da laptop ponovo ne može da upali, a da li izbacuju struju na priključku u laptop ne znam jer ne znam čim da mjerim. Inače i prije totalnog gubljenja kontakta i sada, u toj kutiji postoji jedna visoka frekvencija zvuka kao ciiiiiiiiiiiiii...
Imate li neki savjet, šta bi moglo da bude, kako da u potpunosti isključim adapter iz igre, da li postoje servisi koji bi imali neki sličan adapter da se isproba pa ako jeste do njega znam šta mi je činiti a ako nije, nadam se da nije veliki kvar unutar laptopa.
Znači dijagnoza je nema strujue uopšte u laptopu, a da li je adapter ili nešto od struje u laptopu stvarno ne znam.
kefalo ako imas multimetar namesti ga da meri Volte (V) u skali do 20V .. crnom pipalicom pipnes spoljni deo jacka a crvenu pipalicu gurnes unutar jacka .. ako je ispravljac OK ocitaces na voltmetru odredjeni izvnos .. neznam koji lapic imas ali najverovatnije neki koji trosi 19V jel..
ako nemas voltmetar mozes koristiti sijalicu za auto far .. 5W - 25W bez problema .. jedan kraj zice iz sijalice spoj na spoljni deo jacka a drugi kraj zice sa sijalice uguraj u jack ... ako je ispravan DC videces SVETLO ..
obicno kad kratis kabel - lepo i pronadjes gde je prekid .. tako da nema nagadjanja sta jeproblem ..
na taj zvuk u ispravljacu se neobaziri uopste ...
drugi problem koji je moguc ukoliko je ispravljac OK .. je los DC jack na laptopu .. mada je to extra retko (ukoliko nije SONY ) ..
Da nisi slučajno ukrstio žice? Da nije možda kabl pokidan na više mesta? Bilo bi dobro da imaš unimer ili poznaješ nekoga ko ga ima i zna da ga koristi.
:: :: Još od radnije imam taj problem sa punjačem, tj. sa kablom koji izlazi iz one kutijice i kači se u laptop, znači taj dio :: Radilo je samo kada bi ga namjesito nakon cimanja a ako pomjerim onda se gubi kontakt i kad se baterija isprazni laptop se gasi :: Prije možda 20 dana, izgubio sam kontakti i nisam mogao više da namjestim kabl da bi dobio kontakt za struju :: Sada tj. danas nakon 20 dana sam otvorio tu kutiju, utisak je da je solidno odradjena i lijepo upakovana :: Skratio sam kabl i na ista mjesta skoro identično obavio lemljenje skraćenog kabla :: Sada je rezultat da laptop ponovo ne može da upali, a da li izbacuju struju na priključku u laptop ne znam jer ne znam čim da mjerim :: Inače i prije totalnog gubljenja kontakta i sada, u toj kutiji postoji jedna visoka frekvencija zvuka kao ciiiiiiiiiiiiii.. :: :: Imate li neki savjet, šta bi moglo da bude, kako da u potpunosti isključim adapter iz igre, da li postoje servisi koji bi imali neki sličan adapter da se isproba pa ako jeste do njega znam šta mi je činiti a ako nije, nadam se da nije veliki kvar unutar laptopa :: :: Znači dijagnoza je nema strujue uopšte u laptopu, a da li je adapter ili nešto od struje u laptopu stvarno ne znam.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.