Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
8600gt kako smanjiti buku kulera ?
STRANA 1 OD 1
washburn 8600gt kako smanjiti buku kulera ? 12.05.2011. 23:04 T35892

status: user
broj poruka: 312
Imam ->http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814127286

Cuje mi se cesto pojacana buka koju pravi kuler ove kartice. Kako to resiti ? I sta je tu uopste otislo?

ps Naravno ociscena je od prasine :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 12.05.2011. 23:20 #323708

broj poruka: 8138
Probaj da joj regulises brzinu ventilatora preko MSI Afterburnera. Ako uopste ima podrsku za pomenuti alat.

washburn 12.05.2011. 23:27 #323714

broj poruka: 312
Nisam probao Afterburner , ali ako nema u nTune i u Riva Tuneru verovatno nece moci ni afterburner. Mada probacu.

raic re 12.05.2011. 23:53 #323720

broj poruka: 9006
Te zujalice od ventilatora se vrte na mnogo velikim brzinama pa jako brzo prosviraju, prva pomoć je da rastaviš ventilator i podmažeš ga mešavinom nekog finijeg ulja i malo neke grafitne masti jer mu je ležište osovine garant propalo pa bi ulje odmah procurelo ispod,

Pomoći će neko vreme dok se ne snađeš drugačije.

Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.

MaliAbner Najefikasniji nacin je... 13.05.2011. 07:45 #323788

broj poruka: 7769
Verovao ili ne zamena cincilatora za novi, bolji, veci i naravno tisi.

Sve ostalo je samo da izdrzi do majstora...

Tomato Republic Of Serbia !!!

doca80 Re: Najefikasniji nacin je... 13.05.2011. 09:21 #323801

broj poruka: 3053
ne mora da znaci!!! skoro svaki kuler koji sam ja sredjivao,podmazivao...je trajao po par godina posle podmazivanja,dok opet ne prozuji...jako je vazno CIME se podmazuje...ja koristim neku SONAX mast,dobio sam je iz inostranstva,koja se koristi za neke visokoturazne lezajeve,mast se UGREJE, i onda se ubrizga u kuler,em sto kuler bude tisi nego kad je bio nov,em sto traje duze nakon podmazivanja sa SONAX-om, nego sto je trajao sa fabrickim podmazivanjem...

NAJBOLJI OSLONAC U ZIVOTU JE SANK

::
:: Sve ostalo je samo da izdrzi do majstora..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
codeus ... 13.05.2011. 09:34 #323805

broj poruka: 4054

ja koristim sivace ulje (bagat ulje) .. probao sam i superlube (super ulje za airbrash pistolje) nije dobro ..

jel probao neko vazelin ? nezajebav ozbiljno pitam ... malo mi je nezgodno da trazim vazelin u apoteki .. rade neke lepe fevojcice ..

grafitne masti nestavljam .. znaju izjebati stvar ..

eventualno mast za bicikle u kombinaciji sa sivacim ulje-tom :0

VAZELIN ???
doca80 Re: ... 13.05.2011. 09:40 #323807

broj poruka: 3053
vazelin:))))) ahahah,zaboravi....jednom prilikom sam otisao kod neke drugarice da joj podmazem...kuler:) i shvatim da sam zaboravio kuci moju cenjenu SONAX mast:) a ona zivi u 3 lepe pm...i u taj kraj ne svracam mozda jednom godisnje....a kuler nece izdrzati do mog sledeceg dolaska,i tako ti ja lepo dovatim JESTIVO ULJE DIJAMANT ZRENJANIN,jer u okolini nema zive duse,komsija od kojih se moze pozajmiti neko ulje ili mast,prodavnice i sl. i podmazem ti ja kuler jestivim ulje(tom):)!!! evo prodje godinu dana od tada,a kuler se i dalje ne cuje:)))

NAJBOLJI OSLONAC U ZIVOTU JE SANK

:: ja koristim sivace ulje (bagat ulje) .. probao sam i superlube (super ulje za airbrash pistolje) nije dobro ..
:: jel probao neko vazelin ? nezajebav ozbiljno pitam ... malo mi je nezgodno da trazim vazelin u apoteki .. rade neke lepe fevojcice .
:: grafitne masti nestavljam .. znaju izjebati stvar .
:: eventualno mast za bicikle u kombinaciji sa sivacim ulje-tom :
:: VAZELIN ???
codeus ... 13.05.2011. 09:58 #323811

SONAX proizvodi profi stvari za auto program ... moracu potraziti gde kod nas ima ..

NOV kuler je uvek dobra solucija .. ali ona nije uvek moguca .. ima svecificnih kulera koji nemogu tek tako da se nadju ...

a sa druge strane kad ljudovima kazes koliko ce ih kostati da se `utisa` ventilator .. popljuvaju te najstrasnije ...

pre neki dan mi je drugar doneo samsungov color laser .. posle 7000 stranica traj koji izvlaci papir je poceo ozbiljno da krci (isusilo se) .. i doneo mi sprej za podmazivanje (sa TEFLONOM) .. (poklon nekog magacionera u firmi gde se prave cokolade .. posto je skupa svar dobio je samo pola spreja) .. ijaooo TEFLON rules .. nema bolje od toga
raic Re: ... 13.05.2011. 09:59 #323812

Šta te briga, traži. Al obavezno napomeni da nije za čmar.

Jes, bolja bi bila neka druga mast od grafitne a što doca reče jestivim uljem može komotno da se podmazuje ležaj koji nije pod opterećenjem i ne greje se mnogo.

:: ja koristim sivace ulje (bagat ulje) .. probao sam i superlube (super ulje za airbrash pistolje) nije dobro ..
:: jel probao neko vazelin ? nezajebav ozbiljno pitam ... malo mi je nezgodno da trazim vazelin u apoteki .. rade neke lepe fevojcice .
:: grafitne masti nestavljam .. znaju izjebati stvar .
:: eventualno mast za bicikle u kombinaciji sa sivacim ulje-tom :
:: VAZELIN ???
codeus ... 13.05.2011. 10:12 #323817

netrosim jestivo ulje .. moze kao privremeno resenje dan-dva .. ako vent vrti preko 2000rpm ima da zariba brzo uz prijatanj miris pecenja ..

kombinacija masti za bicikle uz par kapi bagat ulja radi FenomeNALNO .. sama mast je viskozna pa vent izgubi na obrtajima a i sam start (hladan start) je problematican i otezan .. pa par kapi ulja `omeksa` mast i nema otezanog starta i negubi se na rpm-ovima ..

ma vazelin mi se mota po mislima ali nikako da ga uzmem .. ne za ventove vec za zupcanike na stampacima, skenerima i sl .. jer ona BELA mast koja se fabricki stavlja (a nije svinjska mast) - neznam ni naziv kako se zove ... pa neznam ni sta da trazim ... ako vec toliko UZITAKA pruza odredjenoj populaciji valjda ce je i stampaci voleti ...
Mikishon89 re 13.05.2011. 13:36 #323875

broj poruka: 2416
promeni kuler, to se meni desavalo pa sam stavio pasivni i sad se nista necuje...

Dexter013 Re: re 13.05.2011. 13:42 #323876

broj poruka: 17093
Na koliko obrtaja ti radi taj pasivan kuler?

AMD Phenom II x6 1055
5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w
CpuCooler:Titan Vanesa

:: promeni kuler, to se meni desavalo pa sam stavio pasivni i sad se nista necuje..
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mikishon89 re 13.05.2011. 13:56 #323879

broj poruka: 2416
nemam pojma to sam jedva nasao kod komsije tj on mi je nasao negde cekao sam 5 dana da dodje

raic Re: re 13.05.2011. 14:26 #323892

Nadam se da si mu priheftao neki vent pride. ništa ne crkava ko pasivne karte, još ako su `green`... brr.

:: promeni kuler, to se meni desavalo pa sam stavio pasivni i sad se nista necuje..
Dexter013 Re: Re: re 13.05.2011. 14:31 #323895

broj poruka: 17093
Covek rece da ne zna na koliko obrtaja radi pasivan kuler :)

100% nema nikakav ventilator pride, zato je buka na minimumu tj. nista se ne cuje.

Sto cini stvar jos smesnijom :)

AMD Phenom II x6 1055
5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w
CpuCooler:Titan Vanesa

:: Nadam se da si mu priheftao neki vent pride. ništa ne crkava ko pasivne karte, još ako su `green`... brr
:: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
:: :: promeni kuler, to se meni desavalo pa sam stavio pasivni i sad se nista necuje..
:: ::
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs