Bratu se komp jednog lepog dana ugasio i nece da digne sistem, pise `reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key`. Kupimo tako drugi hard disk (WD 640gb,16mb) posto je ionako trebalo da se dokupi prostora sa 320gb pa ajd. I ubacili novi hard,instalacija Xp-a na njemu prodje glatko, instaliraju se driveri i na kraju drivera udarimo restart i sve lepo radi. Sve ze zavrsilo i brat da ubaci stari hard da samo presnimi podatke na novi, iskljuci komp, ubaci hard,ukljuci i ponovo se pojavila stara dobra poruka `reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key`. Nista zivo nismo menjali ni po biosu ni u kucistu samo dodali sata kabl i to je to. Posle toga nema sanse da se ista desi, i vadimo i stavljamo hardove,menjamo rasporede,probali smo da repair-ujemo sa xp diskom ali leba nema. Kod mene na kompu stavio sam ga umesto mog glavnog hard diska i ocita lepo fino windows kao lutka.Ja vise ideja nemam, trazio sam i po netu odogovore ali nista nije pomoglo. Pa ako neko od vas mnogih sa iskustvom na pc berzi ima neku ideju, bih bih vrlo zahvalan na izlaganju iste. Maticna mu je MSI K9N NEO-F V3.
Recimo kod mene na starom kompu imam MSI K9N-Neo kojoj je riknuo čipset. Simptomi su sledeći: pri startu sve lepo radi kako bi usred rada samo sve zakočilo i samo restart pomaže. Možda su kod njega sata portovi ili isto čipset.
Međutim već si rekao da taj stari hard disk radi kod tebe, pa probaj da kopiraš podatke kod tebe i onda radi format i reinstalaciju sistema.
Mada tu smrdi na nešto drugo, čim hardovi rade kod tebe normalno onda je nešto drugo u pitanju. Kao što sam već rekao najviše mi je tu sumnjiva ploča.
Probao sam desetak puta da restartujem sa namestenim hardom u biosu. Sve je u biosu namesteno da bootuje sa njega ali izlazi ta poruka. Znaci prslo je sve bilo sa starim hardom, izlazila ta poruka,kupim hard disk,onda normalno instalira windows i sve lepo radi dok nije ubacio stari hard, e onda taj hard sve pojeba i kao da nema novog harda. Nista probacu opet instalaciju sa svim ubacenim hardovima pa cemo da vidimo.
To se desavalo i nekom mom drugaru, drndao sam taj komp 4 sata, dok nisam izvalio da nesto rezac zeza, cim ukljucim rezac u napajanje dizem ono izbacuje to sranje, iskljucim rezac sve prodje perfektno :), najozbiljnije :), tako da otkaci rezac pa reci sta se desava :).
:: To se desavalo i nekom mom drugaru, drndao sam taj komp 4 sata, dok nisam izvalio da nesto rezac zeza, cim ukljucim rezac u napajanje dizem ono izbacuje to sranje, iskljucim rezac sve prodje perfektno :), najozbiljnije :), tako da otkaci rezac pa reci sta se desava :) :: :: Pozdrav!
Instalirao sam Xp na novi hard i kad imam samo njega i rezac sve lepo radi. Mada kada ubacim stari hard,on ga prepoznaje u biosu ali nece u windowsu nikako da ga vidi sem u device manageru, stavljam ga skidam ga, sad nije bitno da li je on ukljucen ili iskljucen komp se startuje kao da nista nisam menjao. Najbitniji su mu podaci sa njega da se presnime a onda leti u vatru taj hard. Pretpostavljam da je riknuo ali bih samo te podatke da izvucem sa njega kad retard nije back-upovao nikada.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.