Situacija je sledeca : komp se iz cista mira ukoci,blokira kursor,ekran se zaledi tj ono sto je bilo poslednje na njemu.Tastatura mrtva.Samo gasenje ili restart preko dugmadi moze da se odradi.Nikad se ne javlja BSOD.Nema pravila kad ce problema da se javi.Nekad bude posle 2 min od dizanja sistema nekad posle 3 i vise sata.Konfa msi 870A-G54 graf. nvidia 460 768 hdd 3 kom ...Napajanje cft-600 14cs.
Idi na windows updates i onda na installed updates, uninstalliraj windows update od 12 aprila i od pocetkom februara ako imas ovo je mene jebalo al sam dobro proucio o cemu se radi ...
Ja sam imao isti problem samo sto meni nije bilo od updata. Kada se setim samo kakvo mucenje covece, za nepozeleti nikome. Nista ne mozes da radis normalno. Ja ti predlazem da prebacis sada samo negde sve podatke. Instaliras novi Windows i iskljucis update. Instaliras samo drivere da vidis za pocetak sta ce da bude. Ako ti se desi u safe modu ili u BIOS-u da ti zaledi kao meni sto se desavalo onda to nije software. Meni je zaledio kada sam flesovao BIOS ploce. Jedva sam povratio posto ima dual BIOS GIGABYTE. Tada sam skroz prso. Sto je najgore ne znam sta je uzrok tome ali saznacu kad tad. Imam jos tu plocu ovde. Meni je to pocelo posle stavljanja napajanja a nije se desavalo kada bi stavio drugo. Sve do zadjnjih dana kada je pocelo i sa drugim da se desava. Da li sam zeznuo NB na ploci ili sta ne znam. Uglavno memorija nije bila u pitanju i grafika. Grafika kada zamrzne mozes na alt ctrl i del da izadjes iz igre ili cega vec. Memorija isto ne zamrzne boje na tastauri. Znaci nesto sto ima veze sa napajanjem ili plocom se desavalo. Kada sam hteo da promenim napajanje rekli su mi da je ispravno a promenom ploce to je nestalo. Da li su u servisu cackali napajanje ili je stvarno bila ploca ja to ne znam. Predpostavljam ali to je samo moja predpostvka da sam suvise stegao cooler na NB kada sam gfa menjao. On se pomerra i onaj fabricki a ja sam ga stegao tako da je ono ostalo utisnuto u onom metalu kada sam skinuo posle. onaj metal vise nije bio ravan. Ali to ne objasnjava da kada sam menjao napajanje i stavljao staro da je radilo. Takodje i procesor to moze da napravi. Ja sam imao i poruke da sam extremno klokovao sistem a sve stoji na load safe default danima. Jednom reciju ploca je odlepila skroz bila. Te GA ploce od 80-90e nisu bas za klokovanje i ovako polude cesto.
Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema.
Digao sam win 7 64 ponovo.Nista nisam apdejtovao.Wlada011 ti si dirao hladnjak i bios,ja nista od toga nisam radio.Napajanje je skoro novo,mnogo jace nego sto mi treba za konf.Sumnjam da je problem pad napona na elek. mrezi.Merio sam 199,200,207,217V nekad imam i 233V i mislim da moze i to da bude jedan od uzroka.Mozda je taj problem i kod tebe.Nemam UPS trenutno ali cu ga kupiti pa cu videti.Pozdrav
Zar UPS koji ima AVR ne regulise napon.Na takav sam mislio.Samo za cft 600w mi treba od 1000va.Ispravljac ima APC za oko 5000din.Uzecu najverovatnije informguard 1000va pa cu videti sta ce se dalje desavati.
Pa mozda ti se dogodilo samo nesto odjedanput a BIOS nisam dirao dok nisam pokusavao da vidim da popravim tto. Ja sam menjao napajanje i dotegao cooler na chipsetu. Za cudo je kako je staro napajanje uvek radilo do zadnjih par dana. Kada sam video da je ono zakocilo u neku ruku sam bio i srecan. Sada ce oni da ti ispricaju da je sve drugo ali nije desilo se nesto unutra i to je to. Kada bi mogao da sve promenis pa tek zadnje sto ne valja to bi najvise voleli. Zato ja imam sve bitno duplo sada pa nek kazu nije u redu ovo ili ono.
Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema.
Re: Nije do u-p-d-a-t-e-a..to nema nikakve veze sa tim problemom
30.04.2011. 14:54
status: user broj poruka: 1139
U mom slucaju je bio update. Dok nisam obrisao kocio je komp u potpisu i drugi moj komp i kod ortaka isto, brisanje updejta je resilo problem.. Ja ovo govorim iz iskustva jer sam se cimao s tim i nasao na netu kako se ljudi zale na isto. @Zoxin updejtuj na service pack 1 samo, mozes i security update isto to ne pravi probleme...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.