Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Da li je normalno
STRANA 1 OD 1
Boko333 Da li je normalno 28.04.2011. 12:51 T35600

status: user
broj poruka: 106
da pri paljenju racunara sve se pokrene a tek posle bip-a na ploci pokrece se i dodatni ventilator na kucistu 12-ca?Zar ne bi trebalo da se pokrene pri samom kliku na power dugme?
Ploca je ASUS M4A89 GTD PRO a napajanje LC Power LC6650GP3 2.3.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 28.04.2011. 12:57 #319380

broj poruka: 9006
Zavisi kako je urađena ploča, nije za zabrinjavanje, proveri samo da ti vent nije polu-zapekao ili slično.

Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.

caranovic Nema frke. 28.04.2011. 15:27 #319438

broj poruka: 434
ako te nervira ovakav rad, podesi u biosu, inace, ne diraj.

vladarko Nekada je normalno da prilikom paljenja ima i dima i vatre. 28.04.2011. 17:10 #319469

broj poruka: 4228
Proveri kako je podešeno u BIOS-u da li postoje opcije kada uključuje sistemski ventilator, tj, da li ga uključuje kada se dostigne određena temperatura.

Pozdrav!

Vlada

Wlada011 Nesto slicno 28.04.2011. 17:30 #319473

broj poruka: 851
Imam i ja takav problem sa jednim ventilatorom 120mm CM. Nekada se uopste ne pokrene nego krene da se vrti tek kada ga zavrtim. Menjao sam druge na njegovo mesto i svi rade. On radi malo sporije nego drugi isti kao on. A na molexu sada se pali sa kompom. Inace dok je bio na stranici zavrtim ga kroz one proreze vizit kartom nekom i onda krene da se vrti. Mislio sam da nije mozda do tog na ploci medjutim drugi rade na njegovom mestu a on tako na svakom i OPT fan i CHASIS fan svaki. A na molexu krece normalno ali se ne vrti bas punom brzinom.
Nemam upload da postavljaam te klip[ove kao dobru reklamu za CM.
PALJENJE KOMPA I POKRETANJE VENTILATORA KOJI STOJI VIZIT KARTOM.

Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema. Kakvo ponasanje zbog toga???
Dokle su u stanju da idu savetima i lazima.

saxija re 28.04.2011. 19:55 #319514

broj poruka: 4016
ako je PWM vent i nakacen na PWM konektor na ploci ne mora da ti pokrene ventilator dok se ne positge neka temperatura (zavisno od podesavanja)

nVidia http://i53.tinypic.com/9lfs5f.jpg

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs