za nove procesore tipe i5/i7: Noctua ND-H14 , megahalems ili nesto trece??? Veoma vazno je da se mogu postaviti vislje memorije (exceleram ripler i slicno u 2 slota a kasnije u 4) da li je ovo moguce sa navedenim kulerima ???
imam H50 , moj i5 2500K i nije neki primerak, radi na 4.2Ghz @1.25V a temperature LinxAVX su 72C , pa sam hteo cuti sta od vazdusnih ima a da moze bolje ohladiti??? Videh na sekiri da je megashadow odrao H70 e sad da li je istina ne znam dok ne probam ali prvo i da pitam .)
Verovatno i bolje hladi Megashadow, ali H50 mnogo manje mesta zauzima a slobodno zaboravi na visoke memorije sa njim. To znam jer sam imao Megahalems i pokrivao mi je jedan slot za memoriju.
Dobar ti je primerak, nemoj da se cimaš sa Linxom. Sve do 80c u linxu je dobro, tako da imaš još lufta. Najbolje da pustiš render neki da se radi i gledaš temperature, a ne Linx i ostalo. Meni su mnogi kenjali kako mi je i7 860 na 4ghz i 1.35v nestabilan, i iskreno, pucao je par puta linx. Ja sam ga testirao sat vremena u renderu i vidi čuda, godinu i nešto dana bez ijednog jedinog problema.
:: imam H50 , moj i5 2500K i nije neki primerak, radi na 4.2Ghz @1.25V a temperature LinxAVX su 72C , pa sam hteo cuti sta od vazdusnih ima a da moze bolje ohladiti?? :: Videh na sekiri da je megashadow odrao H70 e sad da li je istina ne znam dok ne probam ali prvo i da pitam .)
Re: Moja kobila Suzy: hladi ne samo memoriju visokog profila nego i...
26.04.2011. 13:34
status: user broj poruka: 4641
Gde ovo iskopa. Sa tezinom od 1,5 kg, mozes samo plocu da upropastis. Krivili su ljudi i sa megahalem-om, a sa ovom gvozdjurijom ne smem ni da zamislim. Sa ovim bi jedino cigani koji skupljaju gvozdje i stare komulatore bili zadovoljni. Medjutim mozda zbog GTX 470 si prinudjen na ovo(nuzno zlo) :))) :: graficku kartu... 12 pajpova+4 vent :: :: http://goo.gl/Ghgu :: ::
Pa sta bi skupljali skupljaci perja, kada mi ne bi smo cepali jastuke?
26.04.2011. 13:37
status: user broj poruka: 10999
Ne bi bilo `sekundarnih sirovina`...
edit: eto posla za one koji vole `modovanje` kucista. Jedna lajsna koja bi se pricvrstila jednim svojim krajem na kuciste a drugim bi pridrzavala telo hladnjaka, doprinela bi njegovoj stabilnosti i smanjila pritisak na mat. plocu...
stavi artic silver pastu i push-pull na taj H5O,to su mnogo velike temperature za taj klok na tom procesoru.Meni sa 4.8 i 1.40v drzi linx na oko 80°C.Probaj malo i da ispoliras bazu,nije neka nauka.
Re: Re: Moja kobila Suzy: hladi ne samo memoriju visokog profila nego i...
26.04.2011. 13:54
status: user broj poruka: 2900
Aaaa ne, ne ...tesko ce neko sa Megisom da iskrivi malo plocu. Ne znam da li si licno video ili imao neki Prolimatech, ali oni imaju mozda cak i najbolje odradjen backplate (vrlo cvrst i jak, od metala). Takodje im je ceo sistem montaze hladnjaka jako dobar. Kada se hladnjak stegne na dobrom backplate-u onda se ploca zapravo ispravi na tom celom delu oko socket-a - sto je jako dobra stvar, i skoro cela tezina hladnjaka se zapravo prenosti na taj backplate, a ne na samu plocu tj. PCB iste.
Corsair sa druge strane po meni ima dosta los backplate koji je izradjen od tvrde plastike, sto nikako ne moze da bude neko najsrecnije resenje sto se tice stezanja ..
:: Gde ovo iskopa :: Sa tezinom od 1,5 kg, mozes samo plocu da upropastis. Krivili su ljudi i sa megahalem-om, a sa ovom gvozdjurijom ne smem ni da zamislim :: Sa ovim bi jedino cigani koji skupljaju gvozdje i stare komulatore bili zadovoljni :: Medjutim mozda zbog GTX 470 si prinudjen na ovo(nuzno zlo) :)) :: :: graficku kartu... 12 pajpova+4 vent :: :: :: :: http://goo.gl/Ghgu :: :: :: ::
to je sa mx2 pastom, push-pull H5O 2xCM R4-L2R-20AC-GP max2000 RPM to su te temperature , takodje grozne temp. imao sam i na Q9550@3.6ghz, inace H50 pritegnut do jajca ...
:: :: stavi artic silver pastu i push-pull na taj H5O,to su mnogo velike temperature za taj klok na tom procesoru.Meni sa 4.8 i 1.40v drzi linx na oko 80°C.Probaj malo i da ispoliras bazu,nije neka nauka :: :: http://spedr.com/4rex3 ::
:: to je sa mx2 pastom, push-pull H5O 2xCM R4-L2R-20AC-GP max2000 RPM to su te temperature , takodje grozne temp. imao sam i na Q9550@3.6ghz, inace H50 pritegnut do jajca .. :: :: :: :: :: :: stavi artic silver pastu i push-pull na taj H5O,to su mnogo velike temperature za taj klok na tom procesoru.Meni sa 4.8 i 1.40v drzi linx na oko 80°C.Probaj malo i da ispoliras bazu,nije neka nauka :: :: :: :: http://spedr.com/4rex3 :: ::
Ne zna da li dobro radim ali pastu razmazem na CPU veoma tanko, pumpa radi na maximum. Rasklopicu ovih dana sistem , videcu....
:: ne znam kako su ti tako velike temperature,koliko paste stavljas na procesor?Jel ti iskljucen Cool`n`Quiet u biosu?Na koliko obrtaja ti radi pumpa? :: :: http://spedr.com/4rex3 :: :: :: to je sa mx2 pastom, push-pull H5O 2xCM R4-L2R-20AC-GP max2000 RPM to su te temperature , takodje grozne temp. imao sam i na Q9550@3.6ghz, inace H50 pritegnut do jajca .. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: stavi artic silver pastu i push-pull na taj H5O,to su mnogo velike temperature za taj klok na tom procesoru.Meni sa 4.8 i 1.40v drzi linx na oko 80°C.Probaj malo i da ispoliras bazu,nije neka nauka :: :: :: :: :: :: http://spedr.com/4rex3 :: :: ::
:: Ako nisi već nabavio ventilatore za megu onda bi i ovi bili dobra varijanta :: :: Zalman CNPS10 :: Thermaltake Fri :: CoolerMaster V6G :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: :: :: :: :: H50 prodat, u planu megahalem za intel 2500K ima li mozda jos neki predlog(sem nhd14 i H70 - to mi ne treba) :: :: :: ::
imam ventilatore od H50 tako da to ne bih morao kupovati...
:: Ako nisi već nabavio ventilatore za megu onda bi i ovi bili dobra varijanta :: :: Zalman CNPS10 :: Thermaltake Fri :: CoolerMaster V6G :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: :: :: :: :: H50 prodat, u planu megahalem za intel 2500K ima li mozda jos neki predlog(sem nhd14 i H70 - to mi ne treba) :: :: :: ::
:: Ooo, ponovo radi bioskop. Može ovih dana, nek javi kad je tamo i svratiću :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: :: :: Raicu , devojka opet ide na fax :) Kad oces da ti vratim onog dinosaurusa :: :: ::
->solaja777: Ništa onda, mega ti je idealan, ne isplati se da kupuješ kuler s ventovima ako već imaš.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
:: Oces sutra? : :: :: :: :: Ooo, ponovo radi bioskop. Može ovih dana, nek javi kad je tamo i svratiću :: :: :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: :: :: :: :: Raicu , devojka opet ide na fax :) Kad oces da ti vratim onog dinosaurusa :: :: :: :: ::
spletom okolnosti uzeh Noctua NH-D14 (kuler na kilo .))
I5 2500K @ 4.2 , 1.25V
LinxAVX 16 prolaza u oba slucaja...
H50 = 70C NHD14= 57C
Prednost H50 je samo u prostoru oko maticne a u svim drugim stvarima Noctua brishe patos sa H50... Inace ko ima exceleram ripler ddr3 memoriju - staje pod nuctua kuler .)
Bruka je cooler, samo ima kilo. Ja se kreten zajebao pa prodao gligi H50 sa Enermax fanovima, sad mi ovaj CM V6GT izgleda ko nuklearna elektrana u kućištu... __________________ Scourge of PCBerza
:: spletom okolnosti uzeh Noctua NH-D14 (kuler na kilo .) :: :: I5 2500K @ 4.2 , 1.25 :: :: LinxAVX 16 prolaza u oba slucaja.. :: :: H50 = 70 :: NHD14= 57 :: :: Prednost H50 je samo u prostoru oko maticne a u svim drugim stvarima Noctua brishe patos sa H50.. :: Inace ko ima exceleram ripler ddr3 memoriju - staje pod nuctua kuler . :: :: Hvala svim ljudima na savetima .)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.