Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
problem sa kompom, potrebna pomoc
STRANA 1 OD 1
nurius problem sa kompom, potrebna pomoc 15.04.2011. 17:17 T35308

status: user
broj poruka: 113
ovako, imam sledecu konfiguraciju

AMD64 x2 4800+
Asus m2n4-sli
2gbram ddr2 800
ati 4670 ddr3 1gb
500W AXP-500P12P
WD 320GB i 640GB

Pre nekih 1 - 1.5 godine mi je crklo napajanje pa sam stavio to novo, a pre 1.5 godine mi je crkla graficka pa sam stavio tu novu.

Problem je taj sto imam povremeno restartovanje racunara, nema pravila, nekad dok radim nesto sto ne izaziva opterecivanje procesora ili memorija ili se desava dok se na racunaru ne obavlja nikakva aktivnost. Sad koristim win 7 a re dok sam koristio xp ta restartovanja su bila ucestanija, dosta ih je bilo, svaki dan otprilike, dok sad na win7 desava se i da sve radi dobro po 15-20 dana i onda se sam restartuje. Posle restartovanja nemoguce je da se podigne sistem( u najvecem broju slucajeva), kompjuter moram ugasiti rucno makar na minut i onda upaliti ponovo da bi se podigao sistem. Taj problem se desava u poslednjih godinu dana.

Da napomenem da sam pokusavao da dizem sistem sve iz pocetka bar 10 puta(na oba hard diska) i uvek je sve isto, kuciste je cisceno. Ram sam testirao kao i hard diskove. Naponi su u redu, jedino sto se temperatura tice procesor je radio na nekih 20-25 stepeni prvih 2 godine kad sam kupio komp, sad je na nekih 40 ali nesto sumnjam da to moze da utice jer i dalje radi besprekorno i kad ga opteretim na duze vreme.

Sta mi je raditi, nemam resenje, sve sam probao, ako ne uspem da sredim u narednih 15-20 dana ovaj problem moracu da uzimam novi komp, a za moje potrebe novi i jaci komp mi ne treba, sredio bih ovaj samo da znam sta mu fali...

potrebna pomoc, hvala
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 15.04.2011. 18:01 #315292

broj poruka: 4054

namontiraj neki ventilator da duva direkt na hladnjak od chipseta ..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dukiduledu moze da je do pregrevanja,a moguce je 15.04.2011. 19:12 #315321

broj poruka: 826
sto je takodje verovatno da su ti se isusili kondenzatori u naponskoj sekciji ploce....

nurius sve je moguce 15.04.2011. 19:32 #315329

najvise i sumnjam na maticnu, ali nemam bas mogucnosti da uzmem drugu i proverim, i da testiram kako bi onda radio

videcu ako mogu da uzmem neki ventilator

krkub zajebi fatalizam... 15.04.2011. 20:13 #315339

broj poruka: 1019

... pre nego što čekiraš komp sa drugim napajanjem, recimo...
Ili sa drugačijim rasporedom RAM stikova...
Ili sa drugačijim RAM stikovima...
Ili pre nego što Hiren`s boot testovi isferceraju svoje...

Ili pre nego što bilo ko drugi kaže bilo šta drugačije...

Č=

nurius samo 07.08.2011. 14:58 #350367

samo da kazem, sad sve radi super. celu glavobolju su pravili sata kablovi, kupio sam 2 nova za po 80 din i zamenio na oba sata HD i sad je sve perfektno... eto samo da kazem koliko neka `sitnica` moze praviti probleme :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs