Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
problem sa strujnim adapterom ili nešto drugo
STRANA 1 OD 1
kefalo81 problem sa strujnim adapterom ili nešto drugo 12.04.2011. 21:40 T35249

status: user
broj poruka: 775

[url]http://img688.imageshack.us/img688/1452/dscn6278.jpg[/url]
E sa ovim kablom, što nije u selotepu, na samom izlazu iz kutije ganjam se već godinu dana.Gubi kontakti i morao sam da ga držim savijenim ne bi li mogao raditi jer je baterija već na izdisaju.
Znao sam da je opcija da se kutija otvori iako nisam vidio šrafove, da skratim žicu malo i zalemim ponovo.

Sada se dešava da kako god da namjestim kabl ne mogu da ga upalim sa ili bez baterije.
U adapteru se čuje lagano zujanje visoke frekvencije.
Šta bi moglo da bude.
Ja ću još da pokušavam da nekako namjestim kabl i da ga upalim, ali me interesuje.

Da li je tu kutiju moguće otvoriti ili ne, obzirom da nema nikakvih šarafa
Postoji li neki drugi način da provjerim da li je do adaptera ili ne
Ranije se dešavalo da se izgubi kontakt i da laptop krene da radi na bateriju nakon čega bi se ugasio kroz par minuta koliko baterija drži. Da li sam na taj način mogao da oštetim laptop, jer nije bilo klasnično čupanje iz struje.

PS. ovo što je selotepom vezano jer kabl koji se može iskopčati i koji se često otkači kada neko zapne za njega, tako da sam bio primoran da ga na ovaj način učvrstim.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mikac962 Re 12.04.2011. 21:51 #314209

broj poruka: 555
Tebi je definitivni kabl koji ide iz adaptera do racunara u prekidu. Otvaranje adaptera je moguce, ali na malo nasilan nacin. Treba ti jaci noz za skalper (onaj debeli, ne tanki) i cekic. Vidi se linija po kojoj je adapter spojen, pa se tu uglavi nozic i lagano kucka cekicem da bi se prosekla zavarena plastika. To se mora ponovi sa svih strana. Posle je vec lakse. Odlemis dve zice, skratis kabl i ponovo ih zalemis. Ovo vazi ako je prekid samo kod izlaza iz adaptera. Ako je pokidan i kod kod konektora koji ulazi u racunar, onda je mnogo jednostavnije kupiti univerzalni adapter i vozi dalje.

Vaskev Re: problem sa strujnim adapterom ili nešto drugo 12.04.2011. 22:31 #314227

broj poruka: 1673
Takvi adapteri nisu predviđeni za rasturanje kao ni za bilo kakvu opravku. Ipak mogu se rasturiti ali metodom razbijanja sastava koji je zalepljen. Ja sam to više puta uspevao tako što sam na samom sastavu stavljao nož od skalpela (onih kineskih što se lome na parčiće) i adapter stavljao na tvrdu podlogu (važno) i relativno jakim udarcem čekića po nožu uspevao da razlepim dve polovine kućišta adaptera. Moraš malo eksperimentisati i probati lakšim pa onda polako pojačavati udarac sve dok ne odvojiš dve polovine. Dakle ne sečenjem već razlepljivanjem. Ništa bez čekića... Posle otvaranja ćeš lako ustanoviti da li su u pitanju hladni lemovi konektora ili prekid u kablu.

::
:: [url]http://img688.imageshack.us/img688/1452/dscn6278.jpg[/url
:: E sa ovim kablom, što nije u selotepu, na samom izlazu iz kutije ganjam se već godinu dana.Gubi kontakti i morao sam da ga držim savijenim ne bi li mogao raditi jer je baterija već na izdisaju
:: Znao sam da je opcija da se kutija otvori iako nisam vidio šrafove, da skratim žicu malo i zalemim ponovo
:: Sada se dešava da kako god da namjestim kabl ne mogu da ga upalim sa ili bez baterije
:: U adapteru se čuje lagano zujanje visoke frekvencije
:: Šta bi moglo da bude
:: Ja ću još da pokušavam da nekako namjestim kabl i da ga upalim, ali me interesuje
:: Da li je tu kutiju moguće otvoriti ili ne, obzirom da nema nikakvih šaraf
:: Postoji li neki drugi način da provjerim da li je do adaptera ili n
:: Ranije se dešavalo da se izgubi kontakt i da laptop krene da radi na bateriju nakon čega bi se ugasio kroz par minuta koliko baterija drži. Da li sam na taj način mogao da oštetim laptop, jer nije bilo klasnično čupanje iz struje
:: PS. ovo što je selotepom vezano jer kabl koji se može iskopčati i koji se često otkači kada neko zapne za njega, tako da sam bio primoran da ga na ovaj način učvrstim.
dukiduledu odlepi 13.04.2011. 00:08 #314270

broj poruka: 826
odlepi tu nalepnicu,iuspod nje su srafovi .)

kefalo81 .... 13.04.2011. 06:03 #314351

A jel ima polovan da se kupi taj adapter ako ne uspijem sa operacijom
evo slike http://img688.imageshack.us/img688/1452/dscn6278.jpg

Vaskev Re: odlepi 13.04.2011. 07:58 #314358

broj poruka: 1673
Nemoj džabe da je odlepljuješ, nisu tu nikakvi šrafovi.

Na slici se nikako ne vidi koji je punjač u pitanju, ni koliki napon daje ni koju struju a kamo li koji tip priključka je na kraju kabla koji ide u laptop. Od kog laptopa je punjač? Inače imaš na oglasima gomilu raznih punjača za skoro sve tipove laptopova, jedino ako je baš neki veoma redak model onda ćeš morati da uzmeš univerzalni sa raznim dodatnim adapterima. Uglavnom nema tu mnogo različitih modela, najčešći su modeli snage 60 ili 90W, napona 18.5, 19 ili 20V samo se razlikuju priključci. Ipak mislim da je najbolje da probaš da rasturiš postojeći ispravljač (ti ili neko ko to ume) i da proveri i skrati kablove, jedino se ne isplati popravljati ga ako je izgoreo neki deo pa ne radi uopšte.

:: odlepi tu nalepnicu,iuspod nje su srafovi .
mikac962 Re 13.04.2011. 08:15 #314359

broj poruka: 555
Imas u banerima ovde na sajtu one koji prodaju punjace za laptopove, necu da ih reklamiram, pa potrazi tvoj. Cena je 30-35 Eura.

kefalo81 ok. Hvala 13.04.2011. 12:19 #314403

Slikaću kući adapter komplet, a skinuću i ljepljivu traku da se vidi komplet specifikacija.
Prvo ću pokušati da ga otvorim i skratim žice a ako ne podje za rukom. ONda gledam neki drugi.
kefalo81 ... 13.04.2011. 19:19 #314549

Nema potrebe da išta slikam.
Nekako sam uspio naštimati kabl, što znači da je do njega.
Sljedi operacija.
Možda nadjem nešto i na youtube ili neki tutorial.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs