Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
POSLE BIOS POST-a CRN EKRAN
STRANA 1 OD 1
jovanp POSLE BIOS POST-a CRN EKRAN 10.04.2011. 19:13 T35207

status: user
broj poruka: 11
Drugari pomagajte,

Posle paljenja racunara prodje POST i onda samo crna slika.
Nece ni u SAFE MODE, niti bilo sta.
Prolazi testove za HDD,MEM.....
Pokrenuo sam mini windows sa hirensa radi bez problema,uradio iz njega system restore ali nista, uvek crna slika.
Imao sam vec jednom slican problem nije uspeo ni windows repair ali sam instalirao novi sistem i sve radilo OK, a sad su mi mnogo bitni podaci tj. software koji je instaliran tako da ne mogu formatirati.
pomagajte
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 10.04.2011. 19:23 #313492

broj poruka: 12057

Jel možeš da bootuješ sa CD-DVD-a ?

Da li u BIOS-u vidiš HDD ?

Ishmerish Evo odgovora za bax-a 10.04.2011. 19:31 #313494

broj poruka: 7285
DA
DA

Klasican simptom odjebavanja sistema, e sada koliko i u kojoj meri znacemo kada podigne live win ili linux, sacuva sta mu treba i onda pokusa da instalira svez sistem.

Koliko puta treba jos reci da se NISTA ne stavlja na sistemsku particiju???, jel moguce da vas toliko mrzi da sredite malo svoj komp i obratite paznju prilikom instalacija svega sto nisu standardni programi ??????????????

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

fandjo80 re 10.04.2011. 19:35 #313495

broj poruka: 80
mogu,sve sljaka i prolazi sve testove.
kad stiskam f8 uredno mi daje sve opcije ali nece ni safe mode niti bilo koju opciju.radio sam fixboot,fixmbr nista.
stavio sam drugi hdd podigao win sve radi.
do sad sam imao 5-6 masina sa istim problemom gde sam sacuvao podatke i instalirao ponovo sve,ali sad imam neke programe za knjigovodstvo pa ne smem da formatiram.....

Ishmerish Dupli nalozi A???? 10.04.2011. 19:40 #313496

broj poruka: 7285
Not a smartest thing to do around here :)

Zasto si koristio fix MBR,???????????????????????????????????

Kada ocigledno nista nije lose sa granama??????????????????

Ne bih da ti sedam na muku ali MBR nije stvar za zajebavanje i ako ga usled ne strucnosti odjebes mozes ladno da zafrljacis HDD u jezero, kao Michael Scofield.

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Equinoxe Re: 10.04.2011. 20:35 #313506

Zanima me koji je to HDD. Da si imao Acronis boot particije pa da lepo samo recoveruješ MBR i bog da te vidi.

Zaista retko kad imam taj problem. Zato me zanima koji su to diskovi kad se to tako često događa da riknjava MBR. To nikako nije dobro. Najčešće se takve gluposti javljaju kad neko pametan izuje disk iz RAID-a...ali vrlo stručno, ili ako su zaista loši dikovi.

Equinoxe Re: 10.04.2011. 20:37 #313509

Naravon razlog uvek može biti znatiželja...hmmm....šta je ovo clrmbr...

mikac962 Re 10.04.2011. 21:10 #313522

broj poruka: 555
Tvoji simptomi ukazuju na virus. I to je takvo cudo da nista ne pomaze osim ful formata, ali pokusaj da sa Hiren`s CD-a pokrenes win, a zatim pronadji u grupi antivisnih programa Superantyspayware. Mozda pomogne da se sistem kako tako podigne. Zatim update anivirus programa koji imas, skeniranje u safe modu. Zatim instalacija Superantispayware-a i update i skeniranje ful, nikako quick, u safe modu. Na kraju Malwarebyte i ponovo posle update-a skeniranje u safe modu. Ako pomogne budi srecan, ali u buduce imaj napravljenu rezervnu kopiju sistemskog diska sa akroniksom ili nekim drugim programom.

raic Bah... 10.04.2011. 21:15 #313524

broj poruka: 9006
Kad već ne znaš šta si mu uradio najbolje butuj cd tog windowsa koji god da si stavio i odradi repair, ostaće ti sve od programa manje više netakbuto, a i ono što ne bude radilo samo pregaziš ponovnom instalacijom.

Čim ti daje onaj F8 meni nije ti sjeban mbr i disk je verovatno zdrav i prav, samo ti se skrndeljao win, može biti da je od neke gamadi a možda i ne, kad ga opraviš preskeniraj ga za svaki slučaj.

A evo ti ispod i stara kineska poslovica

Ko jednom izgubi šestomesečnu bazu,
posle bekapuje i tetris.

Vaskev Re: POSLE BIOS POST-a CRN EKRAN 10.04.2011. 21:25 #313527

broj poruka: 1673
Intaliraj Windows preko postojeće instalacije, ostaće ti svi podaci samo će se sistem oporaviti, nemoj raditi format prilikom reinstala i nemoj raditi repair.

:: Drugari pomagajte
::
:: Posle paljenja racunara prodje POST i onda samo crna slika
:: Nece ni u SAFE MODE, niti bilo sta
:: Prolazi testove za HDD,MEM....
:: Pokrenuo sam mini windows sa hirensa radi bez problema,uradio iz njega system restore ali nista, uvek crna slika
:: Imao sam vec jednom slican problem nije uspeo ni windows repair ali sam instalirao novi sistem i sve radilo OK, a sad su mi mnogo bitni podaci tj. software koji je instaliran tako da ne mogu formatirati
:: pomagajte
Equinoxe Re: Bah... 10.04.2011. 21:25 #313528

Ma kakav tetris, reže i *.LNK sa desktopa.

:: A evo ti ispod i stara kineska poslovic
:: Ko jednom izgubi šestomesečnu bazu
:: posle bekapuje i tetris.

Wlada011 ... 11.04.2011. 06:35 #313605

broj poruka: 851
Zar je moguce da je trebalo ovoliko postova do normalnog odgovora da uradi novu instalaciju i odabere ocpiju da mu sacuva staro. Disk ce biti vise popunjen ali ce imati sve sto mu treba. Kada to uradi neka sacuva lepo sta treba pa onda Full Format i cista normalna instalacija na praznom disku. Sem ako neko zna neke bolje alaate kojim moze posebno da izvlaci sa diska podatke a da na disku ne bude sistem. Za to mu treba novi disk i novi sistem i da sa toga vadi nekim programom fajlove ilki sta vec. Ne mora u Windowsu ili kako vec.

OOOOOOO Zasto ste SVIIII
COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII.
pored Corsair-EVGA tako jadniiii...
Zasto samo Srbi nevideeeee,
misle da sa Kinom imaju High END, la la la
Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs