Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Daljinski upravljac
STRANA 1 OD 1
despot83 Daljinski upravljac 07.04.2011. 18:26 T35147

status: user
broj poruka: 711
Imam sonijev rm-x151 remote
koristim ga u kolima umesto kicme,medjutim vec nekoliko meseci odredjeni dugmici ne rade,da budem precizniji oni dugmici koji su se tokom perioda eksploatacije cesce koristili oni ne rade.

Proverim bateriju,2,99V sto je,cini mi se ok.
Otvorim daljinski i ocistim od prljavstine alkoholom ,pa benzinom. Silikonske kontakte na gumenom delu koji pritiskam ocistim sve to spakujem i dalje ne radi.

Proverim napon na dolaznim vodovima za tastere,ima.
Povezem direktno(mali kalajni komad) ono sto silikonsko dugme treba da spoji i radi,samo preko dugmica nece.

Pitanje je cime osim grafitom(probao sam sa 2B olovkom) da namazem ili sta da ubudzim da bi daljinski radio,jer iskreno ne daje mi se 25e za nov,a i kicmu bih pristedeo da se ne cimam za svaku zamenu numere.

Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.

My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 07.04.2011. 19:35 #312428

broj poruka: 2270
Ma kakvi original, kupi kompatibilinog Pilota na pijaci za 500din, trajaće bar 3 puta više nego original.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
savatije dal da ti dam savet...pitam se pitam se... 07.04.2011. 19:49 #312432

broj poruka: 1121
jel ti treba limar ili plastičar...a istalo za taj uginuli daljinac pitaj na buvljaku...
Elem nisam ja takav lik za razliku od nekih...

ako si pedantan, a stipsa za novo, ceo problem mozes resiti lepljenjem provodne folije na mesto kontaktnog dela provodne gume....pazljivo iseci provodnu alu foliju tacno u obliku kontaktnog dela i zalepi ga dobrim cijanofiksom ( ne pijacnim)...nekoliko daljinaca koje sam tako okrpio i dan danas rade

zeljkoo8 !!! 07.04.2011. 19:52 #312433

broj poruka: 126

Možda nekad nekom zatreba. Ako nije na pravom mjestu izvinjavam se, neka mod premjesti.
Nekada davno dok nije bilo da se kupi univerzalnih daljinskih ili namjenskih(a nije bilo ni interneta) snalazili smo se na razne načine, koristili `srebrne` premaze, lijepili staniol ili grafitnu olovku ali sve je to bilo vrlo kratkog daha. Jednom naiđoh na netu na recepturu za pravljenje `vječitog` premaza za silikonske tipke na raznim `remote control`. Isprobao i oduševio se. To ne da radi ,nego Radiiii :yeah: , i što je najvažnije radi trajno kao da ste kupili nov daljinac, premaz se ne briše i dobro prijanja za silikonsku podlogu, dakle ne odlepljuje se.

Potrebno je nabaviti:
1 medicinski benzin
2 Silikon (barsil)
3 Grafit u prahu

Smjesu pripremiti u malim količinama jer se brzo suši i ako pripremite više bacićete sigurno

Medicinski benzin držati u nekoj dobro zatvorenoj bočici jer brzo isparava. Uzeti drugu, malu bočicu, što manju i u nju sipati 1 dio med. benzina i dodati 1 dio (količinski) silikona. Bočicu zatvoriti i dobro promućkati da se dobije rijetka bjeličata masa u koju potom dodati 1 do 2 dijela grafitnog praha.Sve to dobro protresti da se dobije masa koju kad kapnete čačkalicom na papir, treba da se stvori kalotna. Ako je masa gusta, dodati medicinskog benzina.
Ovako pripremljenu smjesu nanijeti na gumu od daljinskog, tamo gdje treba (po crnim dijelovima koji treba da su vodljivi). Gumu prije nanošenja dobro očistiti od kojekakvih nečistoća, kokakole i slično a najbolje je oprati u blagom rastvoru deterdženta za posuđe i vode, isprati hladnom vodom i ne brisati nego ostaviti da se sama osusi.
Smjesu nanijeti što ravnomjernije i paziti da se ne nanese mimo vodljivih dijelova. Ako se to desi obrisati štapićem za uši natopljenom u med. benzin. Kad sve završite ostavite da se suši najmanje 24 sata. Vrijeme dok se smjesa suši možete iskoristiti da sredite daljinac, preletujete hladne lemove oko elektrolita, diode i slično. Dobro bi bilo ove dijelove zaliti toplom plastikom.
Sklopite daljinac i isprobajte. Iznenadićete se koliko su tipke `osjetljive`.

ovo sam pokrao s nekog tamo foruma. mozda pomogne... :)
Vaskev Re: Daljinski upravljac 07.04.2011. 19:56 #312436

broj poruka: 1673
Kakvo pranje alkoholom i benzinom, tako si mu uklonio sav grafit, trebao si da opereš sapunom i vodom i dobro osušiš.

:: Imam sonijev rm-x151 remot
:: koristim ga u kolima umesto kicme,medjutim vec nekoliko meseci odredjeni dugmici ne rade,da budem precizniji oni dugmici koji su se tokom perioda eksploatacije cesce koristili oni ne rade
::
:: Proverim bateriju,2,99V sto je,cini mi se ok
:: Otvorim daljinski i ocistim od prljavstine alkoholom ,pa benzinom. Silikonske kontakte na gumenom delu koji pritiskam ocistim sve to spakujem i dalje ne radi
:: Proverim napon na dolaznim vodovima za tastere,ima
:: Povezem direktno(mali kalajni komad) ono sto silikonsko dugme treba da spoji i radi,samo preko dugmica nece
:: Pitanje je cime osim grafitom(probao sam sa 2B olovkom) da namazem ili sta da ubudzim da bi daljinski radio,jer iskreno ne daje mi se 25e za nov,a i kicmu bih pristedeo da se ne cimam za svaku zamenu numere
:: Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi
:: My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb
Ishmerish Re: Re: Daljinski upravljac 07.04.2011. 20:02 #312437

broj poruka: 7285
MEDICINSKI Benzin.

I cini mi se da je ovo ok sto je user zeljko predstavio.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Kakvo pranje alkoholom i benzinom, tako si mu uklonio sav grafit, trebao si da opereš sapunom i vodom i dobro osušiš
despot83 Re: dal da ti dam savet...pitam se pitam se... 07.04.2011. 20:06 #312439

no hard filinGs m8.

Ne znam ja bih kupio pilota i to bi mi bilo do j4j4 resenje jer trosi obicane baterije,a pretpostavljam da bi iz kuce palio muziku u kolima.:)

@vaskev medicinski benzin i alkohol.

:: jel ti treba limar ili plastičar...a istalo za taj uginuli daljinac pitaj na buvljaku..
:: Elem nisam ja takav lik za razliku od nekih..
:: ako si pedantan, a stipsa za novo, ceo problem mozes resiti lepljenjem provodne folije na mesto kontaktnog dela provodne gume....pazljivo iseci provodnu alu foliju tacno u obliku kontaktnog dela i zalepi ga dobrim cijanofiksom ( ne pijacnim)...nekoliko daljinaca koje sam tako okrpio i dan danas rad
Vaskev daljinski 07.04.2011. 20:08 #312443

U starim audio kasetama možeš naći foliju koja služi za smanjenje trenja kotura sa trakom i na njoj je nanešen grafitni sloj, njega možeš prelepiti preko štampane ploče na mestu gde treba da napravi spoj umesto grafita koji si uklonio sa gume. Tako zalepljenu traku moraš odvojiti od ploče pomoću selotejpa koji ćeš lepiti između dva susedna kontaktna mesta i tako obezbediš da se kontakt pravi samo kada pritisneš gumu. Nemoj lepiti na gumu jer ona ne trpi nikakav lepak i nije sigurno da ne otpadne. Ovako sam sredio brdo daljinaca ali moraš naći grafitnu foliju iz kaseta.

Vaskev Re: Re: dal da ti dam savet...pitam se pitam se... 07.04.2011. 20:12 #312446

Svejedno, alkohol je alkohol a benzin je benzin a medicinski je jer je velike čistoće al je rastvarač i skida grafit ko ništa, pogotovo ako se to često radi. Nekada ne skine iz prvog puta jer je nanešeni sloj prilične debljine ali iz nekoliko puta će ga sigurno ukloniti.

:: @vaskev medicinski benzin i alkohol
despot83 Re: Re: Re: dal da ti dam savet...pitam se pitam se... 07.04.2011. 20:16 #312451

kapir sta kazes,samo me jedna stvar buni. na dugmetu koje pritiskam i koje je bele boje je sloj crne boje koji je kao prilepljen,ako je to grafit mogu li njega da ozivim,jer mi ne ide u glavu da je tu samo ne radi.

I da za vaskeva a i ostale nekim cudom kad se dobro zagreje daljinac(na izlazu od ventilacije za kabinu) ponekad napravi kontakt i odradi nesto sto hladan ne bi ni za brdo karamela.

:: Svejedno, alkohol je alkohol a benzin je benzin a medicinski je jer je velike čistoće al je rastvarač i skida grafit ko ništa, pogotovo ako se to često radi. Nekada ne skine iz prvog puta jer je nanešeni sloj prilične debljine ali iz nekoliko puta će ga sigurno ukloniti
:: :: @vaskev medicinski benzin i alkohol
:: ::
:: :: Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi
Vaskev Re: !!! 07.04.2011. 20:25 #312456

Moraću ovo nekada da isprobam, izgleda da je dobro rešenje. Grafit u prahu pretpostavljam da dobijaš šmirglom i nekim grafitom, olovka ili četkice za motore ili tako nešto. A silikon jel onaj običan za staklo providan ili neki specijalan?

:: Možda nekad nekom zatreba. Ako nije na pravom mjestu izvinjavam se, neka mod premjesti
:: Nekada davno dok nije bilo da se kupi univerzalnih daljinskih ili namjenskih(a nije bilo ni interneta) snalazili smo se na razne načine, koristili `srebrne` premaze, lijepili staniol ili grafitnu olovku ali sve je to bilo vrlo kratkog daha. Jednom naiđoh na netu na recepturu za pravljenje `vječitog` premaza za silikonske tipke na raznim `remote control`. Isprobao i oduševio se. To ne da radi ,nego Radiiii :yeah: , i što je najvažnije radi trajno kao da ste kupili nov daljinac, premaz se ne briše i dobro prijanja za silikonsku podlogu, dakle ne odlepljuje se
:: Potrebno je nabaviti
:: 1 medicinski benzi
:: 2 Silikon (barsil
:: 3 Grafit u prah
:: Smjesu pripremiti u malim količinama jer se brzo suši i ako pripremite više bacićete sigurn
:: Medicinski benzin držati u nekoj dobro zatvorenoj bočici jer brzo isparava. Uzeti drugu, malu bočicu, što manju i u nju sipati 1 dio med. benzina i dodati 1 dio (količinski) silikona. Bočicu zatvoriti i dobro promućkati da se dobije rijetka bjeličata masa u koju potom dodati 1 do 2 dijela grafitnog praha.Sve to dobro protresti da se dobije masa koju kad kapnete čačkalicom na papir, treba da se stvori kalotna. Ako je masa gusta, dodati medicinskog benzina
:: Ovako pripremljenu smjesu nanijeti na gumu od daljinskog, tamo gdje treba (po crnim dijelovima koji treba da su vodljivi). Gumu prije nanošenja dobro očistiti od kojekakvih nečistoća, kokakole i slično a najbolje je oprati u blagom rastvoru deterdženta za posuđe i vode, isprati hladnom vodom i ne brisati nego ostaviti da se sama osusi
:: Smjesu nanijeti što ravnomjernije i paziti da se ne nanese mimo vodljivih dijelova. Ako se to desi obrisati štapićem za uši natopljenom u med. benzin. Kad sve završite ostavite da se suši najmanje 24 sata. Vrijeme dok se smjesa suši možete iskoristiti da sredite daljinac, preletujete hladne lemove oko elektrolita, diode i slično. Dobro bi bilo ove dijelove zaliti toplom plastikom
:: Sklopite daljinac i isprobajte. Iznenadićete se koliko su tipke `osjetljive`
:: ovo sam pokrao s nekog tamo foruma. mozda pomogne... :)
nenika2009 Re: !!! 07.04.2011. 20:38 #312461

broj poruka: 1083
Nije to lose al ja imam bolje to jet NAJBOLJE

Lepo ja imam americke gumene trake koje provode i 220 v i gore sijalica.Sa zumbom namestim potrebne velicine kruzica ili seckam po potrebi ako treba neka pravo ugaona.Samo pipnes taster i on prebaci.Nema takvog fabrickog.mislim osetljivog daljinca.A te gume imaju oni koji se bave dalekovodima, koji sastavljaju prekide kablova na zicama, marka gumene trake je Scotch.pa ko moze da nabavi.

Edit gumice se neprljaju i netreba ih prati i mislim da su vecne u daljincu

===============================================
KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO

A ĐAVO SVE PREVARIO I SVE ISPREVRĆO DA NIKO NIŠTA NERAZUME OSIM KOME JE DATO DA RAZUME.

:: Možda nekad nekom zatreba. Ako nije na pravom mjestu izvinjavam se, neka mod premjesti
:: Nekada davno dok nije bilo da se kupi univerzalnih daljinskih ili namjenskih(a nije bilo ni interneta) snalazili smo se na razne načine, koristili `srebrne` premaze, lijepili staniol ili grafitnu olovku ali sve je to bilo vrlo kratkog daha. Jednom naiđoh na netu na recepturu za pravljenje `vječitog` premaza za silikonske tipke na raznim `remote control`. Isprobao i oduševio se. To ne da radi ,nego Radiiii :yeah: , i što je najvažnije radi trajno kao da ste kupili nov daljinac, premaz se ne briše i dobro prijanja za silikonsku podlogu, dakle ne odlepljuje se
:: Potrebno je nabaviti
:: 1 medicinski benzi
:: 2 Silikon (barsil
:: 3 Grafit u prah
:: Smjesu pripremiti u malim količinama jer se brzo suši i ako pripremite više bacićete sigurn
:: Medicinski benzin držati u nekoj dobro zatvorenoj bočici jer brzo isparava. Uzeti drugu, malu bočicu, što manju i u nju sipati 1 dio med. benzina i dodati 1 dio (količinski) silikona. Bočicu zatvoriti i dobro promućkati da se dobije rijetka bjeličata masa u koju potom dodati 1 do 2 dijela grafitnog praha.Sve to dobro protresti da se dobije masa koju kad kapnete čačkalicom na papir, treba da se stvori kalotna. Ako je masa gusta, dodati medicinskog benzina
:: Ovako pripremljenu smjesu nanijeti na gumu od daljinskog, tamo gdje treba (po crnim dijelovima koji treba da su vodljivi). Gumu prije nanošenja dobro očistiti od kojekakvih nečistoća, kokakole i slično a najbolje je oprati u blagom rastvoru deterdženta za posuđe i vode, isprati hladnom vodom i ne brisati nego ostaviti da se sama osusi
:: Smjesu nanijeti što ravnomjernije i paziti da se ne nanese mimo vodljivih dijelova. Ako se to desi obrisati štapićem za uši natopljenom u med. benzin. Kad sve završite ostavite da se suši najmanje 24 sata. Vrijeme dok se smjesa suši možete iskoristiti da sredite daljinac, preletujete hladne lemove oko elektrolita, diode i slično. Dobro bi bilo ove dijelove zaliti toplom plastikom
:: Sklopite daljinac i isprobajte. Iznenadićete se koliko su tipke `osjetljive`
:: ovo sam pokrao s nekog tamo foruma. mozda pomogne... :)
Ishmerish Re: Re: !!! 07.04.2011. 20:44 #312465

broj poruka: 7285
Gresis zemo kad se ta govna zamaste eto ti belaja.
Ljudska bica imaju najgore masti na svojim sapama,posebno kada se kombinuju sa zivotinjskim mastima i prljavstinom( radim,jedem pile a onda reklame- a u Q di je hebeni daljinski)

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Edit gumice se neprljaju i netreba ih prati i mislim da su vecne u daljinc
nenika2009 Re: Re: Re: !!! 07.04.2011. 20:47 #312467

E zemo, ta traka od deset metara kosta 500 dolara pa ti vidi

E pa to sa mastima je spolja

KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO

A ĐAVO SVE PREVARIO I SVE ISPREVRĆO DA NIKO NIŠTA NERAZUME OSIM KOME JE DATO DA RAZUME.

:: Gresis zemo kad se ta govna zamaste eto ti belaja
:: Ljudska bica imaju najgore masti na svojim sapama,posebno kada se kombinuju sa zivotinjskim mastima i prljavstinom( radim,jedem pile a onda reklame- a u Q di je hebeni daljinski
:: Lala 4ever!
:: http://spedr.com/4tb3
:: http://imgur.com/QFXgQ.jp
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Edit gumice se neprljaju i netreba ih prati i mislim da su vecne u daljinc
despot83 Re: Re: Re: Re: !!! 07.04.2011. 21:57 #312494

dakle da trazim kod ovih dalekovodnih elektricara?

to ovi nas iz ED imaju?

:: E zemo, ta traka od deset metara kosta 500 dolara pa ti vid
:: E pa to sa mastima je spolja
:: ==============================================
:: KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVN
:: A ĐAVO SVE PREVARIO I SVE ISPREVRĆO DA NIKO NIŠTA NERAZUME OSIM KOME JE DATO DA RAZUME.
:: :: Gresis zemo kad se ta govna zamaste eto ti belaja
:: :: Ljudska bica imaju najgore masti na svojim sapama,posebno kada se kombinuju sa zivotinjskim mastima i prljavstinom( radim,jedem pile a onda reklame- a u Q di je hebeni daljinski
:: :: Lala 4ever!
:: :: http://spedr.com/4tb3
:: :: http://imgur.com/QFXgQ.jp
:: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: :: Edit gumice se neprljaju i netreba ih prati i mislim da su vecne u daljinc
nenika2009 Re: Re: Re: Re: Re: !!! 07.04.2011. 22:10 #312502

Da kod nasih dalekovodasa ali one americke marke Scotch, posto imaju i neke nase domace sa mrezicama koje nisu nizasta.

:: dakle da trazim kod ovih dalekovodnih elektricara
:: to ovi nas iz ED imaju
:: My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb
:: :: E zemo, ta traka od deset metara kosta 500 dolara pa ti vid
:: :: E pa to sa mastima je spolja
:: :: ==============================================
:: :: KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVN
:: :: A ĐAVO SVE PREVARIO I SVE ISPREVRĆO DA NIKO NIŠTA NERAZUME OSIM KOME JE DATO DA RAZUME.
:: :: :: Gresis zemo kad se ta govna zamaste eto ti belaja
:: :: :: Ljudska bica imaju najgore masti na svojim sapama,posebno kada se kombinuju sa zivotinjskim mastima i prljavstinom( radim,jedem pile a onda reklame- a u Q di je hebeni daljinski
:: :: ::
:: :: :: Lala 4ever!
:: :: :: http://spedr.com/4tb3
:: :: :: http://imgur.com/QFXgQ.jp
:: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: :: :: Edit gumice se neprljaju i netreba ih prati i mislim da su vecne u daljinc
Vaskev Re: Re: Re: !!! 07.04.2011. 22:20 #312505

Sama guma ispušta nešto nalik na neku zelenu masnoću a to je u stvari neka hemikalija koja nastaje hemijskim raspadanjem same gume. Obriši i ostavi neki daljinac i vremenom, posle par meseci, će se pojaviti ponovo i ako daljinski nije ni taknut.

:: Gresis zemo kad se ta govna zamaste eto ti belaja
:: Ljudska bica imaju najgore masti na svojim sapama,posebno kada se kombinuju sa zivotinjskim mastima i prljavstinom( radim,jedem pile a onda reklame- a u Q di je hebeni daljinski
:: Lala 4ever!
:: http://spedr.com/4tb3
:: http://imgur.com/QFXgQ.jp
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Edit gumice se neprljaju i netreba ih prati i mislim da su vecne u daljinc
vladats Re: re 08.04.2011. 07:22 #312592

broj poruka: 4537

Da,Kupis pilota za 400-500 dinzi i radice ti odlicno.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs