Do pre 15ak minuta sve je normalno radilo. Elem, imao sam neki problem sa system restore (disabled by group editor) i dok sam to resavao preko regedita i gpedit, pri tom par puta restartovao komp, pri poslednjem restartu, komp se na kratko ugasio i onda sam ukljucio, a onda primetih da je oborio clock sa 3 ghz na 2.2 ghz i ram je pao sa 819 mhz na 600 mhz.
Restartovao sam ga ponovo, usao u bios, kad tamo sve vrednosti stoje kao da nista nije bilo (mnozilac 11, CPU host freq. 273 (3003mhz), ram na 819), ali i dalje pri startovanju kompa pise da radi na 2.2ghz (11x200) a ram na 600 mhz. CPU-z takodje pokazuje te vrednosti. Podignem ram na 800 mhz, lat 4-4-4-12, a cpu ostavim na 2.2 i podignem sistem sa tim vrednostima i sve je ok. Onda probam da dignem frekvenciju cpu-a, ali primetih da cim podignem preko 200mhz CPU host freq, pri startovanju sam obori na 200. (dakle, pri samom startovanu sistema dodje do obaranja - NE PRI ULASKU U WIN)
Probao sam da smanjim freq ram mem, ali sve se isto desava, jednostavno CPU Host freq. nece preko 200 mhz.
Inace komp prakticno gasim svakog 3. meseca, posto non stop nesto downloadujem. A radi klokovan na 3 ghz vec 3 godine, mozda i vise.
Teško da je napajanje, ipaj je Corsa u pitanju, ali može da se desi da je počelo da oteže papke. Vrlo moguće da je na ploči neki problem, pa ne može da isprati OC, nego ga vraća na default. Sličan problem sam imao sa Asus A7V8X-X.
Ma umesto onoga `nagadjam` citaj `lupetam`... npr. prslo, pa nedovoljno snage da izvuce vece frekvencije, verovatnoce za to su nikakve al ae. Stvar je u tome sto sam ovih dana bas imao glupih problema koje su izazivala napajanja pa mi sad ono krivo za sve =]
Ako nece posle clear CMOS-a, probaj da flesujes BIOS pa opet ispocetka... ploca tu nesto brljavi
Pa nije samo za download...najvise za igrice, zbog toga je i klokovan.
A sto se tice napona, radio je na default naponu sve vreme. Nisam nikada podizao napon, osim pre 3 godine dok sam trazio stabilan klok.
Probacu sa clear CMOS
Hvala za sada
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
:: :: :: :: ... velika je verovatnoca da je pocela ploca da otkazuje :: :: Ako je to masina ko ja je stalno ukljucena i sluzi za download previse si je nategao :: :: Smanji mnozioc CPU-U na minimum pa probaj FSB da dizes onda :: Voltazu vrati na default. :: Ram na default :: :: Mozda ploca ne moze vise da da povisen napon ako si imao uvecanje napona za procesor.
Re: Re: Re: Ako ga vec 3 godine teras klokovanog...
01.04.2011. 01:08
status: user broj poruka: 940
Mozda nisam bio dovoljno jasan.
Samo dok sam trazio! Jer pokusavao sam da ga dizem i na 3.4 ghz, pa i 3.6 ghz, a za to sam morao da povecam napon. Inace radio je on neko vreme na 3.2 prilicno stabilno, a onda sam ga stavio na 3 ghz uz default napon i nisam menjao nista vec 3 godine. Znaci 3 godine radi na default naponu
A sto se dizanja napona tice, to je bilo samo testa radi. Sve ukupno par puta sam probao, u roku od 2-3 dana - PRE 3 GODINE
Pozz do sutra, posto sutra ustajem rano. Sutra cu da odradim clear CMOS, pa javljam sta se desava
:: Samo dok si ga tražio ili od kad si ga našao? To mu onda dođe 3 godine :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1737605 :: :: :: A sto se tice napona, radio je na default naponu sve vreme. Nisam nikada podizao napon, osim pre 3 godine dok sam trazio stabilan klok :: :: :: :: ::
radi ti power saving (cnq, speedstep). sve si lepo objasnio, ali si zaboravio osnovno: koji cpu, mb, os? ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
:: radi ti power saving (cnq, speedstep) :: sve si lepo objasnio, ali si zaboravio osnovno: koji cpu, mb, os :: __________________________________________________ :: http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jp :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.