Nazad u stare pobede (Aleksandar Baljak). Iako je bljak...
07.03.2011. 13:27
status: user broj poruka: 10999
Veoma se cesto desava da novi BIOS donosi sobom nova resenja za stare probleme i ujedno donosi nove... probleme. Ovo nije prvi put da cujem da se opisani slucaj desava na Gigabyte-ovoj ploci. Najverovatnije moraces da se posluzis `forced flashing` metodom (poseban alat - amiflash, itd.) jer novije ploce (a i tu je Giga izrazit) uglavnom ne dozvoljavaju `downgrade` BIOS-a (toboze, sto je novije to je automatski i bolje, pa onda zasto bi ste pobogu vracali staro?!)... Pod uslovom, naravno, da ti ovaj najnoviji BIOS nije neophodan zato sto, na primer, resava neku nekompatibilnost na relaciji ploca - komponenta...
Na par Giga ploca(amd) sam imao slucaj da ni blagi(sa 200 na 220 FSB) overclock nece da prihvati i posle 20-ak sekundi mi ponudi da je prevelik clock i da li da nastavim boot-ovanje ili da udjem u bios...Nastavljanjem bi ostale vrednosti u bios-u, a u win-u bi radio na default. Resavao sam to tako sto kada mi izbaci u post-u gresku, lupim `ctr+alt+delete` i posle toga mi normalno boot-uje sa clock-om koji sam podesio u bios-u. Jbmlga!
Ima li šanse da probaš ponovo sa prethodnim napajanjem?
:: setting se nije menja :: :: uvek je u kompu stajalo 4 stapa ram :: :: a bios je odavno skinut pre vise od godinu dana, i to je poslednji koji je izasao za doticnu plocu, i radilo je sve normalno do juc :: :: napajanje 850w arkangel lcp - dodatni info / jedino promenjeno
Najveću degradaciju upravo imaju elektroliti u napajanju i na ploči, silicijumske komponente su u tako malim vremenskim intervalima (par godina) skoro nepromenjive stvari.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.