Desava se sledece juce sam kupio GTX 580 sav srecan stigao kuci, nabodem grafu u kuciste i krenem reinstalaciju celog sistema. Podignem sistem (Windows 7) instaliram drajvere za plocu restartujem i racunar vise nece da se podigne. Prilikom starta zavrti ventilatore i stane na sekund i ponovo krene podizanje i sve tako u krug dok ga ne ugasim na napajanju. Iz napajanja se cuje neko caktanje svaki put kad krene podizanje. Sta vi mislite sta je u pitanju.
Konfiguracija CPU - I7 920 MEM - 3X2GB OCZ GOLD 1600MHZ PLOCA - GA EX58-UD5 HDD - 2X SAMSUNG F3 1TB GPU - GTX 580 TWIN FROZR II PSU - OCZ 900W MODXTREAM
Ja sam imao veoma slican problem , a kod mene je bilo da je jako jako malo lufta na slotu za grafiku ostalo, dakle legla je ok ali se prilikom premestanja kucista i vibracija malo pomerila , legla je 99% , sve zivo sam isprobavao dok na kraju nisam gurnuo grafiku malo jace i to je to.
Ali to napajanje me brine, tj. taj zvuk da nesto cangrlja...
Dakle proveri grafiku da li je legla 100% pa posle probaj da nedjes neko napajanje cisto da zamenis - proveris i njega.
Probao sam i drugi slot posto je ploca sli a probao sam i start bez grafike desava je isto. Za napajanje cu proveriti danas kad dodjem sa posla pa javljam.
i ja sam imao slican problem problem, kupimprvo ati 5770 pa ga vratim - ne radi, pa onda opet ali od druge firme....pa onda opet i treci je pao po redu. . . kada smo skontali da ploca jednostavno ne konta ove najnovije cipove na grafama(doduse ploca ima 3 god, ali bi trebalo da na njon sljakju i najnovije grafe), tako da sam na kraju kupio novu gainward 9600gt gs, jedino je ona prosljakala, ne kazem da i ti to uradis, kod tebe je mozda stvarno problem u napajanju ili u slotu... pzdrav i good luck!!!
Izvadi atx konektor sa ploce i baci pogled na kontakte, da li ima da neki pocrneo? Moguce da je napajanje zveknulo.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Probao sam i sa ati 3650 pro karticom potrpuno ista situacija sa baterijom sam probao ali je nisam drzao toliko dugo van ploce od prilike 15 sekundi :: :: ::
iskopcaj i strujni kabl iz napajanja pa ga vrati, ako ne probaj drugo napajanje...
:: Obzirom da se iz napajanja čuje nešto što ne treba, savetujem ti da prvo probaš sa drugim pa onda gledaš sve ostalo.. :: :: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ :: Moje sokoćal :: Phenom-en 555 B :: Asrock 890FX DeLuxe :: 2*1GbGb DDR3 Kingston HipeX 160 :: Asus 8800GT :: Čifteković 0,35K :: WD zelembać 1T :: ::
Mozes i da proveris napajanje tako sto ces na atx konektoru kratkospojiti zelenu i jednu od crnih zica, pre toga iscupaj 4 pin konektor sa ploce, a ostavi molexe, pa vidi da li rade hardovi dvd... i da li krcka u napajanju .Ako ne radi, napajanje je nazalost crklo.
Enermax - sami ih prave, prodaju ih samo pod svojim brendom Seasonic - sami ih prave, sa X serijom su i dalje najbolji po pitanju iskorišćenja i termalnih karakteristika Corsair - nalepnica brend, ALI još uvek odaberu najbolje po klasama iz celog tog kineskog napajanje čorbuljka...Enermax im naravno nije dostupan
OCZ, CoolerMaster, a posebno Chieftec nisu dovoljno dobra napajanja za takvu mašinu. Za svoje mašine ni Silverstone ne uzimam u obzir. Napajanje kupujem retko tako da me mrzi da izbor širim dalje od ona tri brenda što sam ti naveo.
Nema tu shortcut-ova, nemoj ni da pokušavaš.
Kakvi su ti planovi po pitanju uparivanja kartica? Ako nisi planirao da kasnije dodaš još jedan GTX580 onda ti je puno bolji izbor bio 2 komada GTX560. GTX560 SLI je osetno jači od jednog GTX580 a košta isto.
Izvadi cpu pa ga vrati tako je i mene zezao processor, upalim ga ne baca sliku a ventilatori se zavrte na kratko pa se ugasi i tako u krug, izvadi cpu pa ga lepo vrati i bice ok sigurno
Se nacitah. chiftek djoka,ener do jaja silveter stalone kesa...e do jaja. pa pola foruma ganja krbulje od chifteja i super e sad pa ne moze napajanje staro 4 5 god da bude novo...blah
:: Ma to ti se komp usr`o od srece kad video sta si kupio, i zabagovao : :: Ja se nadam da nista nije crklo, probaj sve ovo sto je vec receno pa javi :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: ::
Crklo je napajanje sve je proradilo sa komsijinim napajanjem. Hvala bogu da je moj PSU jos uvek u garanciji. Garncija je u Altiju jel neko imao iskustava sa njima kakav im je servis.
:: Crklo je napajanje sve je proradilo sa komsijinim napajanjem. Hvala bogu da je moj PSU jos uvek u garanciji. Garncija je u Altiju jel neko imao iskustava sa njima kakav im je servis :: :: :: Brzo resavaju,jasam imao dve reklamacije kod njih,graficka ati 4870 i radiator od vodenog sistema.U oba slucaja reklamacija resena za par dana.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.