Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
clock Intel E220, da li moze
STRANA 1 OD 1
Nik72 clock Intel E220, da li moze 24.02.2011. 07:25 T33951

status: user
broj poruka: 46

Imam plocu MSI945pl neo3 i na njon proc Intel pentium E2200, da li mogu da podignem frekvenciju procesora i kako, citao na forumu jesam, problem mi je sto na mojoj ploci ne mogu (ili ne znam-ne vidim), da nadjem multiplikator, memorija je PQI 2x512mb i PQI 1gb (na 533mhz), grafulja stara 2 godine i to 9600gt gs 1024 256 bita (pitanjce u vezi grafike, vidim da na ploci mogu da menjam frekv PCI-E slota, da li time nesto dobijam na ubrzanju kod grafike-pretpostavljam da ne ) . . . eto i nadam se da ne pitam gluposti, izvinite ako je tako . . .
e da i oko memorije me interesuje, mogu da joj menjam voltazu, da li time dobijam nesto . . .
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KalifNS He he he, napravio si nov nalog... 24.02.2011. 09:03 #298521

broj poruka: 1017
Inkognito LOL

Jesi to izgubio loziniku ili...

Imas u starim postovima, onim za tu 9600 grafiku kako da promenis takt procesora.
Mnozioc ne mozes menjati navise samo smanjivati, treba da menjas FSB. Sad je 800 ili ti 4*200 a ti treba da ga doguras na recimo 1066 ili ~ 4*266

Taj procesor radi na 11*200 pa trazi gde pise 200 ili 800 to treba da menjas.

Ako je onaj box kuler dosao sa tim procesorom, onaj od 2,5cm aliminijuma sa zabicama na samom ventilatoru a ne na limenom nosacu, mani se corava posla, moraces da stavis ventilator na max da bi bilo stabilno za koriscenje.

I procesor je e2200 a ne e220

Zakljucili smo da je dobro sto ta grafika uopste radi na toj ploci, ne diraj PCIe.
Ne bi ni dobio nesto posebno cackanjem tu.

Sa memorijom i diranjem njegih parametara tek mozes da se ugrobaris, tehnicki dizanjem voltaze memoriji mozaes obezbediti preduslove za njen overklok.
Problem je sto sa memorijom nije jednostavno kao sa procesorom, ako sa procesorom preteras on ce ukociti boot ili izbacivati plave ekrane ili resetovati sistem.

Memoriju mozes dovesti pak u situaciju da ti naizgled radi a da ti sistem upisuje `prljave` vrednosti.
Nik72 ha ha ha 24.02.2011. 09:39 #298527

jes vala zaboravio loziknu a nisam mogao da se ukacim na gmail pa sam sa drugog majla napravio new nalog . . . svaka cast na prepoznavanju . .. kalife kalifeNS . . .fala lepa na savetima . . .
dukiduledu mozes 24.02.2011. 09:42 #298530

broj poruka: 826
taj procesor se kjlokuje kao blesav,i prito se gotovo i ne greje....

KalifNS ... 24.02.2011. 10:30 #298549

broj poruka: 1017
Nema na cemu!

Procesor se lepo klokuje.
Ploca je usko grlo tu.

Box je stvarno los, imao sam jedan, nakon sto sam stavio box sa nekog 5200, cini mi se daje bio 5200, stvari su se znatno promenile na bolje.

Onaj stariji box kuler sa Pentiuma D, ja sam ima jedan sa D805, sa bakarnim jezgrom se pokazao losije nego identican takav sa aluminijumom u sredini.

:: taj procesor se kjlokuje kao blesav,i prito se gotovo i ne greje...
::
::
Nik72 ..... 24.02.2011. 10:53 #298554

naime zasto sam ovo pitao....narucio sam novi cooler za procesor i to Cooler Master Hyper TX3, znam znam . . . neko ce reci da se proc uopste ne greje ali ovaj stari box kuler ima 3 godine i zlu ne trebalo da rikne kada ne treba i eto belaja (mislim da nije velika investicija 2 crven dati za dobar kuler)....e t o . . .

P O Z D R A V !!!!

p.s.AND MAY THE FORCE BE WITH YOU!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs