Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Ploca valjda...
STRANA 1 OD 1
uroshnet Ploca valjda... 21.02.2011. 08:24 T33845

status: user
broj poruka: 1033
Ovako stoje stvari: ploca ASUS P4PE-X
Cpu celeron 2.4 ram 512
Grafika ati 9200 napajanje 400w kinez.
Nece da pokrene sistem, svetli lampica za power i za hdd neprekidno, tj. komp se resetuje na 2sec. Proverio sam ram jedno pola sata sa memtest-om nema gresaka, menjao napajanje, stavljao drugu grafiku i nista. Uzeo rasklopio pa opet sklopio komp i on proradio na citavih 10min. I posle opet isto. Da li iko zna sta moze da bude?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mixx ... 21.02.2011. 10:19 #297483

broj poruka: 2931
pocupaj sve kablove od kucista (power, reset, diode, zvucnik) pa probaj ponovo. ako te ne mrzi, probaj van kucista

uroshnet Probao sam 21.02.2011. 10:50 #297488

...van kucista i isto. Ostavio ga da odlezi 1 dan tako van kucista i ponovo sve sklopio u kuciste, radio je jedno 10-15min. I kad sam ga ugasio na 2 min. opet ne radi. E sad baterija (na ploci) je prazna i kad tu praznu stavim na plocu, power dioda ne svetli kad se pali komp, a kad stavim punu ona radi tj. svetli, mada mislim da to nema veze.
gilopile Re: Probao sam 21.02.2011. 10:56 #297490

broj poruka: 9459
Ako mozes udji u bios na kratko da proveris temp. procesora, moguce da nije hladnjak dobro lego. Ima li nekih naduvenih elektrolita na ploci? Promeni pastu na procesoru i na cipsetu.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: ...van kucista i isto. Ostavio ga da odlezi 1 dan tako van kucista i ponovo sve sklopio u kuciste, radio je jedno 10-15min. I kad sam ga ugasio na 2 min. opet ne radi. E sad baterija (na ploci) je prazna i kad tu praznu stavim na plocu, power dioda ne svetli kad se pali komp, a kad stavim punu ona radi tj. svetli, mada mislim da to nema veze.
xbane ... 21.02.2011. 11:00 #297491

broj poruka: 299
Ovo lici na problem sa kondenzatorima

uroshnet Moguce da je temp cpu-a 21.02.2011. 11:48 #297504

Kad se upalio na tih 10min. Pogledao sam temp cpu-a sa otvorenim kucistem je posle 2min. bila 45stepeni. A ima neka folija na hladnjaku koja je tacno izmedju cpu-a i hladnjaka. Jel to smem da sklonim? Kondenzatori su svi u ok stanju (mislim fizicki), nema naduvenih. Da li bi mozda pomoglo, ako uspem da upalim i flashujem BIOS?
gilopile Re: Moguce da je temp cpu-a 21.02.2011. 11:58 #297507

broj poruka: 9459
Foliju mozes, a i ne moras da sklanjas, zavisi kakav je hladnjak ispod folije, verovatno je grubo brusen, pa je zato bolje da ostane. Ako nemas pri ruci pastu, moze i bez nje, cisto za probu. Moras pazljivo da zakacis taj hladnjak, da si 100% siguran da je dobro nalegao. Bios nema veze sa tim problemom i nece ti resiti problem. NIKAKO ti ne preporucujem da flesujes tako nesiguran comp, jer ako ti se ugasi pri flesovanju onda si ga nahebo. Mislim da je ta temperatura ok, tu mu je negde idle granica i na tu temperaturu bi trebalo da je drzi non-stop, ali ipak lepo ocisti hladnjak i proc, pa vrati i vidi sta se desava.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Kad se upalio na tih 10min. Pogledao sam temp cpu-a sa otvorenim kucistem je posle 2min. bila 45stepeni. A ima neka folija na hladnjaku koja je tacno izmedju cpu-a i hladnjaka. Jel to smem da sklonim? Kondenzatori su svi u ok stanju (mislim fizicki), nema naduvenih. Da li bi mozda pomoglo, ako uspem da upalim i flashujem BIOS?
uroshnet Stavicu novu pastu 21.02.2011. 12:52 #297526

imam u rezervi. A temp je posle 2min. bila 45stepeni pa rekoh nemoguce da za 2 min toliko sibne temperaturu. A inace bio je toliko zapeko cpu za hladnjak da kad sam ga skidao, on je ostao na hladnjaku i bez otkljucavanja soketa cpu je izleteo, ali to sam odradio pre nego sto je proradio na onih 10 min. Probacu sa novom pastom. Ali nisam optimista. E i nisam rekao da kad probam bez rama da upalim komp on pisti, a kad sam probao bez grafike on cuti i nista ne prijavljuje.
Stripy Re 21.02.2011. 13:45 #297549

broj poruka: 4163
Vidi kako će da ti se ponaša kada ne zatvoriš (stegneš) bravu od kulera na procesoru

http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0
Moje sokoćalo
Sempron 140 (X2 Athlon II 4400e)
Asus M4A87TD/USB3
2Gb DDR3 (neka na 1066)
Asus 8800GTS
Čifteković 0,35KW
WD zelembać 1TB

uroshnet re 22.02.2011. 00:28 #297766

Izgleda da je govno od dial up modema jelo G... njega sam dislocirao sa ploce i sad kao radi ok, ali da li ce ostati tako ne znam

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs