Stari procesor je bio AMD Athlon II 620 - 2.6 Ghz.
Imam problem ne toliko kritican ali me opet uzasno nervira...
Sa starim procesorom koji sam klokovao sa 2.6 na 3 ghz po principu , namestim mnozioc na nesto manje od maximuma ali ga podesim odprilike da kad ga udaram po + lagano , na kraju cpu bude na 3 ghz a ram na 1600 mhz i to je radilo skroz ok i stabilno.
Sada kad sam fleshnuo bios jer glupava ploca nije prepoznavala x6 phenom , ram podignem na 1600 tj. samo ram bez cackanja procesora ili mnozioca , samo promenim sa 1.3 na 1.4 tj sa 1333 na 1600 ali non stop se kuca i zabada, cim treba desktop da prikaze trepne na sekundu ,pa plavi ekran i restart, cim vratim ram na 1.3 tj. 1333 radi skroz ok i stabilno.
Ne razumem se u oc, dizanja voltaze itd, pa me zanima da li postoji nacin da cpu ostane na defaultnih 2.8Ghz a da ram ipak radi na 1600?
Pogledaj da ti nije slučajno oboren napon na memoriji, treba da bude 1,65V, proveri i latencije, treba da budu valjda 9-9-9-27, piše ti na netu za tvoj model memorije.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
Imam tri stapa 2x2 gb i 1x1 gb svi su cl9 , sad sam na poslu trenutno tako da sakupljam sto vise prdloga i saveta pa da jedno po jedno probam kad dodjem kuci , dakle kazes napon da pogledam da nije smanjen. Ok f`ala ,
:: Pogledaj da ti nije slučajno oboren napon na memoriji, treba da bude 1,65V, proveri i latencije, treba da budu valjda 9-9-9-27, piše ti na netu za tvoj model memorije :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: ::
Fleshovao si bios, jer ti ploča nije prepoznla CPU? Nisi morao to da radiš, u većini slučajeva, dovoljan je samo reinstall sistema, probaj da vratiš taj prethodni bios(ako podržava x6)ili neki drugi koji podržava x6. Ja sam ranije na nekoj ploči imao problem aj` da kažem slične prirode, pa sam probao sa više biosa i tako rešio stvar.
Prvo sto sam odradio kada sam video da win 7 64-bita ne prepoznaje cpu je bio update windowsa, nakon toga , ubacio sam disk od ploce i sve zivo instalirao, nakon toga sam cackao bios i konacno reinstalirao windows, dzaba ! I dalje ga nije prepoznavao, jedino sto mi je ostalo je flesh-update biosa i to je resilo problem sa cpu.
Ovo sranje sa ramom nije ni strasno niti jako bitno ali mene to uzasno uzasno jako mnogo nervira...
:: Fleshovao si bios, jer ti ploča nije prepoznla CPU? Nisi morao to da radiš, u većini slučajeva, dovoljan je samo reinstall sistema, probaj da vratiš taj prethodni bios(ako podržava x6)ili neki drugi koji podržava x6. Ja sam ranije na nekoj ploči imao problem aj` da kažem slične prirode, pa sam probao sa više biosa i tako rešio stvar :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909 :: ::
je bin amd 620???wtf?Bolje da si kupio neku pametnu plocu a ne taj x6.Koji ce ti x6?Al tvoje pare,tvoja stvar al svakako bi neka bolja ploca bolje legla sa tim x6 cpu.Kao sto rekose gore probaj jos neki bios,utegni latencije ako ne mozes da dobijes 1600mhz.Nije sve u broju mhz.Evo moj mushkin 2000mhz radi na 1600mhz pa sam ja jos ziv.Ploca moze do 1866 oc i ja umesto 1600 uzmem ram na 2ghz jbg bio crvenu samo skuplji.Radi na 1600mhz cl7 ekstra,zabole me sto na njemu pise 2ghz.Malo cu je bolje prodati za 5 godina ha,ha,ha. AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Gigabyte GTX 260OC 684/1368/2200 121gb/s XIGMATEK Go Green 700W 80Plus
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.