Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Zamrzavanje :)
STRANA 1 OD 1
max888 Zamrzavanje :) 14.02.2011. 02:38 T33630

status: user
broj poruka: 241
Zove me ortak i kaze da mu se komp non stop zamrzava, baguje i tako to...
Odem do njega formatiram hard i ubacim butabilni xp, krene da kopira fajlove i zakuca...ajde opet dodje do odabira particije i tu zakuca i tako u nedogled...

konfa stara poprilicno
amd 2200+
512mb
gf5200
10+40gb
napajanje unipower `350w`

Da li je ono krivo za zamrzavanje???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Paz ovako, to ti je kao da pitas ko je prdnuo na stadionu 14.02.2011. 03:12 #294882

broj poruka: 7285
Dakle postoji sansa da se utvrdi ali ne sa ove razdaljine.

Ovako na blef

Maticna ili grafa.A ako je maticna ECS Via isprdak ili Msi nf2 rostilj search no more.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Stripy Re 14.02.2011. 03:16 #294884

broj poruka: 4163
Može da bude svašta. Skini prvo FSB procesora na 100Mhz pa probaj. 2 mi pada na pamet grafika, 3 ploča...

http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0
Moje sokoćalo
i3 550
Asus P7P55D PRO
2Gb DDR3 (neka na 1066)
Asus 8800GTS
Čifteković 0,35KW
HDD WD crni 1TB, WD zelembać 1TB i WD zelembać 1,5TB

Equinoxe Re: 14.02.2011. 03:18 #294885

broj poruka: 12057

Ako mozes probaj sa drugim HDD-om, cini mi se po simptomima da se upucavanja desavaju pri radi sa diskom.

max888 Ок хвала људи 14.02.2011. 03:24 #294886

Рачунар је до јуче радио, ајде да кажем нормално, али чим би се имало оптеретио долазило би до тог замрзвања. Значи ако ради само винамп и фејсбук онда је ок али ако отвори јутјуб или неки билијар на фејсбуку после десетак секунди долази до замрзавања...

Miletic ... 14.02.2011. 03:35 #294887

broj poruka: 221
jednom sam imao slican problem, mislim da je tada napajanje bilo lose i zbog njega je bilo problema. samo je to bilo davno, od prilike kada je navedena konfiguracija bila `hi tec`. moze se desiti da je napajanje dotrajalo i da ne isporucuje dovoljno struje pri proc. aktivnosti 100%. meni je tako zamrzavao sliku ili davao plavi ekran, uglavnom ovo prvo. Problem je trajao neko vreme, pa sam celu masinu zamenio, ali ni jedna komponenta (proc, maticna, memorija, hdd, gpu...) nije bila pokvarena, a napajanje je radilo. Pretpostavka je bila da je napajanje dotrajalo, jednostavno koriscenjem je izgubilo svoju prvobitnu snagu. Ako mozes, stavi default vrednosti klokova za proc i memoriju, izvadi sve dodatne kartice, ostavi samo minimum komponenti, kako bi se sto manje struje trosilo i probaj tada. Ako se problem ponovi i u toj varijanti, vreme je da nadje drugi komp...
mixer93 moje misljenje 14.02.2011. 03:36 #294888

broj poruka: 4187
da je grafa... Imao sam slican problem sa starijom agp grafikom pre par nedelja... Otkazala, tj. prijavljivala neku gresku...uglavnom simptomi su bili isti...cim ga opteretim odma se zapuca...

mixer93 ali nemora da znaci 14.02.2011. 03:38 #294889

broj poruka: 4187
da nemoze biti napajanje...ali malo bzvz ako je napajanje da se samo zapuca...
djuroue1 Hard 14.02.2011. 12:44 #294920

broj poruka: 1156

proveri kablove.Napajanje moguce.Na graficku mi uopste ne lici.Hard,napajanje prvo!
AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock

Asus M4A785TD-V-EVO

Mushkin 2x2 gb 2000mhz

Gigabyte GTX 260OC
684/1368/2200 121gb/s

XIGMATEK
Go Green 700W 80Plus

Pisko Vračevi 14.02.2011. 14:17 #294939

broj poruka: 6650
Realno, skoro sve je moguće. Čak i flopi ako ga imaš... zato, kreni sistemom eliminacije: skini sa ploče sve osim grafičke karte i jednog ram modula i vidi kako se ponaša sa otvorenim kućištem. Prvo windows kresni sa F8 u Safe modu, pa ako tu radi ok, onda idi na normalno podizanje windowsa. Ako zeza, izvadi i taj modul ram-a, očisti mu konakte, pogledaj, blago meni temperature procesora u bios-u, vrati bios na default vrednosti, pa onda polako počni da dodaješ komponente (optiku, pa fdd, pa ostale ram pločice ako ih ima, pa ostale kartice - ako ih ima) i gledaj šta se dešava. Nakon svakog dodavanja, gledaj, a pre njega - moraš da gasiš win i isključiš iz struje...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Ishmerish Re: Ок хвала људи 14.02.2011. 15:11 #294961

broj poruka: 7285
E pa sa ovim si malo suzio listu osumnjicenih,mada je meni i dalje prvi pik ploca,pa onda drugo i trece mesto dele grafa i psu.

Probaj da pipnes rukom seveni most, pa ako ti prsti ne ostanu zalepljeni za njega napisi sta si osetio.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

::
:: Рачунар је до јуче радио, ајде да кажем нормално, али чим би се имало оптеретио долазило би до тог замрзвања. Значи ако ради само винамп и фејсбук онда је ок али ако отвори јутјуб или неки билијар на фејсбуку после десетак секунди долази до замрзавања..
max888 Хвала пуно 15.02.2011. 00:30 #295115

На помоћи! Комп је заглавио данас у сервис, па ће ми рећи ортак кад њему јаве у чему је био проблем.

Лепо сам му рекао, пре пар месеци, да га прода или поклони некоме а себи купи други јер је овај одрадио своје одавно и да је питање дана када ће липсати.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs