Zove me ortak i kaze da mu se komp non stop zamrzava, baguje i tako to... Odem do njega formatiram hard i ubacim butabilni xp, krene da kopira fajlove i zakuca...ajde opet dodje do odabira particije i tu zakuca i tako u nedogled...
Рачунар је до јуче радио, ајде да кажем нормално, али чим би се имало оптеретио долазило би до тог замрзвања. Значи ако ради само винамп и фејсбук онда је ок али ако отвори јутјуб или неки билијар на фејсбуку после десетак секунди долази до замрзавања...
jednom sam imao slican problem, mislim da je tada napajanje bilo lose i zbog njega je bilo problema. samo je to bilo davno, od prilike kada je navedena konfiguracija bila `hi tec`. moze se desiti da je napajanje dotrajalo i da ne isporucuje dovoljno struje pri proc. aktivnosti 100%. meni je tako zamrzavao sliku ili davao plavi ekran, uglavnom ovo prvo. Problem je trajao neko vreme, pa sam celu masinu zamenio, ali ni jedna komponenta (proc, maticna, memorija, hdd, gpu...) nije bila pokvarena, a napajanje je radilo. Pretpostavka je bila da je napajanje dotrajalo, jednostavno koriscenjem je izgubilo svoju prvobitnu snagu. Ako mozes, stavi default vrednosti klokova za proc i memoriju, izvadi sve dodatne kartice, ostavi samo minimum komponenti, kako bi se sto manje struje trosilo i probaj tada. Ako se problem ponovi i u toj varijanti, vreme je da nadje drugi komp...
da je grafa... Imao sam slican problem sa starijom agp grafikom pre par nedelja... Otkazala, tj. prijavljivala neku gresku...uglavnom simptomi su bili isti...cim ga opteretim odma se zapuca...
Realno, skoro sve je moguće. Čak i flopi ako ga imaš... zato, kreni sistemom eliminacije: skini sa ploče sve osim grafičke karte i jednog ram modula i vidi kako se ponaša sa otvorenim kućištem. Prvo windows kresni sa F8 u Safe modu, pa ako tu radi ok, onda idi na normalno podizanje windowsa. Ako zeza, izvadi i taj modul ram-a, očisti mu konakte, pogledaj, blago meni temperature procesora u bios-u, vrati bios na default vrednosti, pa onda polako počni da dodaješ komponente (optiku, pa fdd, pa ostale ram pločice ako ih ima, pa ostale kartice - ako ih ima) i gledaj šta se dešava. Nakon svakog dodavanja, gledaj, a pre njega - moraš da gasiš win i isključiš iz struje...
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: :: Рачунар је до јуче радио, ајде да кажем нормално, али чим би се имало оптеретио долазило би до тог замрзвања. Значи ако ради само винамп и фејсбук онда је ок али ако отвори јутјуб или неки билијар на фејсбуку после десетак секунди долази до замрзавања.. :: :: ::
На помоћи! Комп је заглавио данас у сервис, па ће ми рећи ортак кад њему јаве у чему је био проблем.
Лепо сам му рекао, пре пар месеци, да га прода или поклони некоме а себи купи други јер је овај одрадио своје одавно и да је питање дана када ће липсати.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.