Imam procesor iz potpisa i plocu MSI 785GM-E51. Proc je klokovan na 3,6 ghz, a ploca ima mod za klok. Probao bih da otkljucam 4 jezgro pa me interesuje da li osim u BIOS-u gde imam opciju za to treba jos nesto da uradim? I da li ako to jezgro ne bude stabilno tj. ako ga uopste bude bilo, mogu da bez posledica zakljucam na isti nacin?
Vrati takt na default pa mu onda otkljucaj 4 jezgro.Ako uspes onda ga klokuj postepeno.Na nacin kojim otkljucas 4 jezgro mozes ga ponovo zakljucati iz biosa.Nemas se cega plasiti.
ja sam na phenomu x3 otkljucao cetvrto jezgro i nije hteo da radi na 3.4 pa navise zato sto je to cetvrtno upravo zbog toga ugaseno. sada mi stoji na 3.0 ghz sa cetiri jezgra i ne treba mi vise a verujem ni tebi!!!!
ja sam na phenomu x3 otkljucao cetvrto jezgro i nije hteo da radi na 3.4 pa navise zato sto je to cetvrtno upravo zbog toga ugaseno. sada mi stoji na 3.0 ghz sa cetiri jezgra i ne treba mi vise a verujem ni tebi!!!! u sustini prvo ti otkljucaj pa da nam pises ovde sta je bilo
Nazalost nista, vratio sam klok na normal i u opciji za unlock core odabrao `special` al nista nisam dobio, tj. i dalje samo 3 jezgra. Jel sam trebao nesto drugo da radim ili je to to?
Testiraj ga tako odkljucanog, provrti Prime95 prvi test i treci test, po sat vremena svaki, bice dovoljno da utvrdis dal je stabilan. A temp mislim da ne mozes da pratis kad je odkljucan. Dobio si AthlonII X4 u stvari jer nema L3 kesh. Za danasnje zahteve sasvim dovoljan...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 833 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 22
:: :: Uspelo otkljucavanje i dobio sam `phenom x4 b40`` :: :: Jel zna neko kakav je to proc,onako na prvu :: :: Nema l3 cache, ili i to mozda moze nekako da se otkljuca :: :: p.s. Ne mogu temperaturu da mu ocitam preko core tempa, speccy, ni hwmonitora, ima li tu pomoci :: :: Hvala xbane : :: ::
Otkljucavanjem AthlonaII X3 mozes da dobijes ili PhenomII X3 (dakle L3 kesh) ili AthlonII X4 (dakle cetvrto jezgro, bez L3 kesha), zavisi od primerka koji ti zapadne...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 833 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 22
:: nista vise ti netreba, a sto se tice L3 kesa nemozes da otkljucas ni da imas neznam kakvu plocu jer Athlon2 nema L3 kes... e tu je Phenom2 bolji...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.