axaxa naslov lepo opisuje ono sto je u mojoj glavi...naime,zbog potrebe za smanjenjem buke,a i temperature komponenti,shvatio sam da bi mi vodeno hladjenje resilo problem,ali cek,momenat!odakle mi pare za pomenuto?! E,tupocinje da razmisljam kao srbin,sto je onaj svaba pametniji od mene i pravi nesto sto ja nmg?e mogu i ja!ali su mi potrebne neke info,da li je protok pumpe od 500L\h dovoljan(pumpa je pogodite od cega :D ) i koliki bi kapacitet sistema bio dovoljan da hladi klokovan x3 445 i GPU??? Inace ako komp prezivi izlivanje tecnosti po komponentama,javljam rezultat...
Ako ti je 93 u niku godiste, onda bolje batali pravljenje custom vodenog hladjenja, jer mama i tata mozda nece imati para da ti kupe novi komp. Sto je jos gore mozda te i struja osine.
samo ti je problem da nadjes odgovarajuce water blockove. ostalo nije problem, imas gomilu uputsava po netu ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
da,93 mi je godiste....za elektroniku,tipa stampana kola i sl nisam ali sa budzevine kao ove sam rodjen,to radim od malih nogu.istina ovo nikad nisam pravio,ali za sve postoji prvi put .) blokovi ima u win-u za oko 1000 ili sl. komad.nego el pumpa dovoljno jaka?inace hladnjak se pravi od hladnjaka klime za kola xD
Ja sam sportski ribolovac, pecam iskljucivo na pikavac i praktikujem c&r u cuvarku :))) Salim se naravno. Nego ako zemuncu malo procure spojke ima da mu bude zurka u kuci :)
napravi setup sa tom pumpom od ves masine i probaj, kad sklopis sve ostalo onda je kasno da odustanes ako je slaba pumpa. doduse, onda ces da shvatis da bi ti jeftinije bilo da si kupio gotovo vodeno hladjenje... i da nije bogznakako tiho, da se vent na hladnjaku cuje isto kao i da je ostao na procesoru, a jos sad imas i pumpu koja zuji... i da dobrim vazdusnim kulerom mozes da postignes slicne performanse... i da nema drkanja oko creva, tecnosti, instalacije... sta da ti kazem, samo napred ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
:: da,93 mi je godiste....za elektroniku,tipa stampana kola i sl nisam ali sa budzevine kao ove sam rodjen,to radim od malih nogu.istina ovo nikad nisam pravio,ali za sve postoji prvi put .) blokovi ima u win-u za oko 1000 ili sl. komad.nego el pumpa dovoljno jaka?inace hladnjak se pravi od hladnjaka klime za kola x :: :: :: ::
:: da,93 mi je godiste....za elektroniku,tipa stampana kola i sl nisam ali sa budzevine kao ove sam rodjen,to radim od malih nogu.istina ovo nikad nisam pravio,ali za sve postoji prvi put .) blokovi ima u win-u za oko 1000 ili sl. komad.nego el pumpa dovoljno jaka?inace hladnjak se pravi od hladnjaka klime za kola x :
To brate KrpadžiJo...mali brat krpadžija. Konačno da sa nekim može da se priča.
Gledaj ovamo. Uzmeš vodeni blok za CPU i GPU. Povežeš ih crevom, uzmeš jedan kraj i navučeš direktno na česmu. Znači voda ide iz česme, kroz CPU blok, kroz GPU klok i izlazi na otvoreno crevo napolje u kanalizaciju. Kakve bre pumpe, hladnjaci i ventilatori...
Pošto je Beograd samo najveće selo u Srbiji možeš i da pustiš vodu da curi niz ulicu ili da kao klima kaplje sa terase na prolaznike.
Šalu na stranu nije bitno gde će da curi voda. Bitno je da se postavi nešto što će da signalizira prekid dotoka iz česme. Zapravo bi najbolje bilo da iz česme voda ide u neki sud a iz tog suda možda da slobodnim padom ide kroz blokove. Taj deo koji bi alarmirao bi trebalo da stoji između česme i tog suda. Ako bi voda prestala da dolazi iz mreže taj alarm bi te upozorio a količina vode u sudu bi obezbedila neko kraće vreme da računar može da se bezbedno ugasi.
Ovde je glavno pitanje to što voda ide pod slobodnim padom. Generalno bi verovatno bilo bolje da vuda bude pod pritiskom direktno iz mreže.
ili bolje da probusim jedno crevo blizu maticne i da pomalo kaplje i kad komp prestane da brljavi,znacu da voda vise ne kaplje po ploci sto znaci da je dotor prekinut....
sve gledam u ovaj moj akvarijum pumpa u njemu postavljena (bezcujna ) kapacitet zavidan 300-400 l/h ,voda relativno hladna 23 C a dogrevam je grejacom(mislim -bez veze) a na drugoj strani hladim racunar ,sve razmisljam vreme je za akciju
:: sve gledam u ovaj moj akvarijum :: pumpa u njemu postavljena (bezcujna ) kapacitet zavidan 300-400 l/h ,voda relativno hladna 23 C a dogrevam je grejacom(mislim -bez veze) a na drugoj strani hladim racunar ,sve razmisljam vreme je za akciju :: :: ::
sta mislite o pumpi i bloku???da li ima neke veze sto je pumpa potapajuca?el mogu da napravim od klirita rezervoar za rashladnu tecnost i u njega da ubacim pumpu? I jel moze ovaj blok na AM3 jer je tamo samo slika za AM2????
Uzmes lepo kuciste i poskidas ventilatore sa procesora,napajanja i graficke,umotas celo kuciste u stretch-foliju i ubacis ga u zamrzivac.Na zamrzivacu izbusis rupe za kablove,provuces kablove i zalijes silikonom ili pur-penom!I ud`ri klok,sine kol`ki `oces!
Sta je bilo zemunac, jos nisi napravio frankenstajna? Mani se corava posla, nego ustekaj pare od uzine i kupi ceo sistem ako ti bas treba vodeno hladjenje. To je bilo ozbiljno :D
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.