U trenutku se ugasio racunar. Nista nije posebno radjena na njemu. Nije se surfovalo po netu, niti instaliralo bilo sta. Prethodno je komp bio ukljucen nekoliko sati.
Kad se proba restart, digne windows do trenutka ucitavanja Avire - prijavi da neki Avirin fajl nemoze da ucita - posle cega se ugasi racunar. Ponovni restart i opet isto. Cim dodje do ucitavanja Avire, racunar se ugasi. Prebacio HDD na drugi racunar, snimio podatke, sve radi super. Skenirao Avastom i Malwarebytsom na tom drugom racunaru - nista ne nadjoh.
Na sta pucate da bi moglo biti?
Unapred hvala.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Posto su podaci na tom disku jako bitni, prvo sto mi je bilo na pameti jeste da spasim sto se spasiti da, a dalo se spasiti svih 105GB.
Sad skeniram HDD regeneratorom, kad zavrsi, probacu preko safe moda da deinstaliram Aviru i da restartujem komp. javljam rezultat.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Deinstaliram u safe modu Aviru, restartujem komp i proradi iz prve. Rekoh dobro je. Medjutim, vec sledeci restart ga prilikom dizanja vindoze ugasi u delicu sekundi. Vratim na proveru hardvera, i memorija puca samo tako - preko gresaka u 1.28 prolaza Memtesta86 v4.10 #%$#@%$^$&%&$%#$##^%$^% mu majki spominjem
Da li je moguce, da ga samo memorija gasi u delicu sekunde (bez plavog ekrana ili nesto slicno, samo cak i komp je restartovan - kao pritiskom na `inzenjerski` (iliti reset) taster? Pozdrav.
:: Deinstaliram u safe modu Aviru, restartujem komp i proradi iz prve. Rekoh dobro je. Medjutim, vec sledeci restart ga prilikom dizanja vindoze ugasi u delicu sekundi. Vratim na proveru hardvera, i memorija puca samo tako - preko gresaka u 1.28 prolaza Memtesta86 v4.10 #%$#@%$^$&%&$%#$##^%$^% mu majki spominje :: :: Da li je moguce, da ga samo memorija gasi u delicu sekunde (bez plavog ekrana ili nesto slicno, samo cak i komp je restartovan - kao pritiskom na `inzenjerski` (iliti reset) taster :: Pozdrav :: :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality :: ::
HDD radi, kad se veze SATA prikljuckom za struju i podatke. Medjutim, kako u drugim racunarima nemam SATA napojni kabl, moram da ga vezem preko standardnog prikljucka. Disk je WD1600JD (SATA 1 standard - ima oba napojna prikljucka).
Kad ga tako privezem, komp podigne sistem i zablokira se. U taskbaru napise da je pronasao disk i koji, ali ne stigne do toga da kaze da je novi hardver instaliran i spreman za upotrebu. Izblokirani kompjuter ne reaguje skoro uopste, i jedino je moguce ugasiti ga na `inzenjerski taster`.
Ono sto me ovde interesuje: da li polozaj dzampera na HDDu pravi problem, ili je u pitanju prikljucak (molex umesto SATA)?
Unapred hvala.
Pozdrav.
...disk kad povezem preko sata prikljucaka radi 100% ispravno. Proveren: kopiranjem kompletne particije na drugi komp + skeniran sa HDD regeneratorom. Sve proslo ok - u njega ne sumnjam.
Kad ga prikacim na molex i sata kabl, zabaguje sistem negde i nema povratka. Pri cemu sistem dize sa drugog HDDa, ne ovog. Znaci ovome ne bi trebao uopste da pristupa, dok ga ja ne pokrenem explorerom ili commanderom.
Jedan memorijski modul, koji je crkao sam izvadio i drugi radi odlicno (ki nov). Komp fercera ok. Samo mi je ostala problematika skeniranja na jednom racunaru sa Kasperskym i problematika kopiranja podataka na novi HDD u racunaru, gde nemam sata strujni prikljucak.
U totalnom sam `zbunju`. Kako ga oziveti kad digne sistem. Ili mi sistem i ne treba - imam Hirens Boot CD i mini WinXP - da li bi to trebalo da resi problem? Cenim da treba probati:):):)
Pozdrav.
ja sam nebrojeno mnogo hdd-ova probao i radili su i na molex,iako imaju i prikljucak i za sata napajanje...moguce da tebi na drugom kompu kuca sistem,jer nije isti hardver,pa zeza...
i ni na jednom ne radi. Pri cemu je poslednji nov komp, sa tek instaliranim sistemom. Ali eto nema sata strujni prikljucak. Cudno je da ga BIOS vidi i prepoznaje u oba racunara, bez ikakvih problema.
Probacu Hirens da vidim hoce li da radi.
Hvala na pomoci, javljam rezultat.
Pozdrav.
- - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
sistem tek podignut,ukoliko je razlicit hardver na racunarima,moze da nece da ga podigne,ako si vec spasao podatke sa diska,uzmi reinstaliraj windows na tom drugom racunaru na taj tvoj disk.I to sto ga bios vidi,ne znaci da je disk ispravan,to znas i samali ne mozes da tek tako izvadis disk iz jednog kompa,i ubacis u drugi,i da ocekujes da ce sistem se 100% podici...nekada hoce,ali ako su razliciti cipseti,i razlicite periferije,uglavnom nece...Pozdrav
Testirao memoriju sa Hirensom i jedan modul izgleda crkao...
17.02.2011. 10:19
status: user broj poruka: 1590
Prijavljuje greske bilo gde da ga ubodem. Drugi radi ok (sam). To je bio jedan zez.
Sto se tice hdd-a, uspeo da ga pokrenem - poiskljucivao sve i ostavio samo sistemski disk i ovaj HDD. Proradilo. E sad, nasao je neke viruse na C disku. Kaspersky je nasao 2 komada. Posle toga prvi put se windoza digne ok, posle restarta opet krene da se gasi kad dodje do desktopa. Sad ga sa antivirusima sa Hiren`s-a 13 tumbam pa cemo videti. Ali sumnjiv mi je i dalje hardver.
Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.