Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Sad mi stvarno treba pomoc !!!!
STRANA 1 OD 1
ramzesIII Sad mi stvarno treba pomoc !!!! 28.01.2011. 16:29 T33135

status: user
broj poruka: 1017
Sad mi treba pomoc vise nego ikada, svako ko ima dobar predlog nek se javi, bicu mu zahvalan do groba.
Doneo covek lap top acer aspire 5520. Pre nego sto je doneo radio mu je dvd rom, tako kaze?
Ja pokusao boot, vidim da ne radi dvd rom. Potrazim u biosu nema ga. Uradim load setup defaults, nista ni da cuje, izvadio sam HDD, nista...
Probao sam neki stari cd rom iz lap topa,ali izgleda da bios ne vidi cd-dvd rom. Da li ce da pomogne update biosa ?

Problem je u tome sto covek sada instistira da mu ja vratim dvd u kompjuter???
Vec smo u prilicnom konfliktu i ne znam kako da resim problem, jer ako ne radi jebeni dvd rom dacu mu drudi samo da mi se skine sa k....ali ovo lici na kvar ploce ???

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cicija molim?!? 28.01.2011. 16:36 #288863

broj poruka: 411
Ti ka da si početnik?!?
Ako ti je doneo laptop, zar nisi pitao u čemu je kvar? Ako pak ne radi optički medij i siguran si da nije do tebe, jeb* mu mamu samo tako, daj mu laptop u delovima i kaži da ne ličiš na vevericu koju bi on da okači o privezak za ključeve.
Koliko takvih majmuna ima koji donesu PC na popravku i kao `nešto zeza` a njemu ne radi pola hardvera ... Takve majmune odjebeš odmah ISTINOM i ma koliko kukali da je pre radilo, drži se svoje priče jer ti si serviser a ne on.
Još bi valjda i da mu ga središ DŽABE?!?

Mixx ... 28.01.2011. 16:41 #288866

broj poruka: 2931
da li si apsolutno siguran da taj stari cdrom uopste radi? ono, jes mala sansa da su oba neispravna, ali desava se... da li vidi hard kad ga ubodes na konektor za cd? zbog kog kvara ga je uopste doneo?

ramzesIII ma problem je!?? 28.01.2011. 16:43 #288867

sto ako ja pocnem da otvaram lap top, pa onda jos uprskam nesto, kakav sam baksuz,
on ce onda imati razloga da stvarno ostavi krivicu na mene !

ps.krenem update bios i on pukne sta cemo onda???
gilopile Re: Sad mi stvarno treba pomoc !!!! 28.01.2011. 16:44 #288868

broj poruka: 9459
Malo mi je cudno da ni tvoj cd rom ne radi na nemu, tako da ispada da nije ni pre radio(pre nego sto je dosao do tebe).Sta reci...Da li dvd dobija napon tj da li otvara vratanca(ako nisu na feder) i da li zavrti medij unutra, svetli li neka led dioda na njemu...?Proveri konektor na uredjaju, vidi da li ima fizickog ostecenja, da nije neki od pinova vrisnuo.Moguce je da je ostecen konektor i na samoj ploci...Ili je nazalost kontroler u pitanju.Jbg, ne mozemo ti pomoci, ali bar pogledaj ovo sto sam napisao.

P,S. Mani se biosa, nema on apsolutno nikakve veze sa tim problemom, nemoj da rizikujes bez potrebe.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Sad mi treba pomoc vise nego ikada, svako ko ima dobar predlog nek se javi, bicu mu zahvalan do groba
:: Doneo covek lap top acer aspire 5520. Pre nego sto je doneo radio mu je dvd rom, tako kaze
:: Ja pokusao boot, vidim da ne radi dvd rom. Potrazim u biosu nema ga. Uradim load setup defaults, nista ni da cuje, izvadio sam HDD, nista..
:: Probao sam neki stari cd rom iz lap topa,ali izgleda da bios ne vidi cd-dvd rom. Da li ce da pomogne update biosa
::
:: Problem je u tome sto covek sada instistira da mu ja vratim dvd u kompjuter???
:: Vec smo u prilicnom konfliktu i ne znam kako da resim problem, jer ako ne radi jebeni dvd rom dacu mu drudi samo da mi se skine sa k....ali ovo lici na kvar ploce ??
Mixx ... 28.01.2011. 16:47 #288869

broj poruka: 2931
probao si stari cdrom, a nisi ga otvorio? uzeo si stvar na servis a frka ti da je otvoris? za bios nije frka, isprsis se 10-15e i dobijes novi:) ne verujem da je bios, ako ga je video pre, videce ga uvek, da si ubacio nov dvd pa ajd...

ramzesIII Hvala na brzim odgovorima 28.01.2011. 16:58 #288877

Ima struje vratanca rade, uzeo sam samo na reinstalaciju windowsa.
Posto je u pitanju acer,ima odozodo veliki poklopac koji sam otvorio ali nista cudno nisam uocio.
Kad se gleda u konektor ne primecuje se nikakvo ostecenje.
Bios necu da diram
Probacu opet neki drugi dvd-rom pa cu javiti sta sam uradio.
Desavalo se na lap- topovima da ne udje do kraja dvd-rom, mozda je i ovde slucaj,
samo je problem bio sto je covek bio tu iznad glave pa nisam mogao ni da se skoncentrisem.
Ma ja ga jesam instalirao sa sponjim cd-om ali dosli smo u konflikt

codeus ... 28.01.2011. 17:07 #288882

broj poruka: 4054

izvadi ga napolje i ocisti kontakte stapicem i alk.tekucinom .. probaj ga u drugom lapu .. to je ATA100 DVD .. tako da ako taj lap nevidi ni jedan DVD .. kontroler je u ? ..
KalifNS Ma u takvim slucajevima... 28.01.2011. 17:09 #288885

Instaliras win sa usb flash-a.

Ne mlatis se sa vrlo cesto poluispravnim DVD-ima na laptopu.

Nazalost taj mozda nema boot sa flasha opciju.

Al sledeci put uzmes laptop, probas da ocita DVD, nece, zao mi je dovidjenja.

A ne sad ga njakas i otvaras i zajebavas se.

shortee kvar je do ploce 28.01.2011. 18:38 #288919

broj poruka: 570
radio sam preko 100 acera i kad god je bio takav problem da laptop radi a ne vidi hdd ili dvd koji se pokazu ispravnim u drugoj masini ,pristupa se tzv. preduvavanju chipa na ploci ...porces traje 5 minuta naravno laptop se ceo rasturi i posle sklopi ,upalis i opaaa eto ga ........juce sam u servisu rasturio 5520 cuveni model hehe on nije hteo da vidi ni hdd ni dv samo je izbacivao pxboot tj. kao da nista nema zakaceno od uredjaja...rasklop,preduv,zaklop - radi ...

Shomiman Za sve je kriva... ... ... 28.01.2011. 19:51 #288962

broj poruka: 1187
`Green technology`. Manje olova u kalaju dovodi do krtih, i vremenski kratkotrajnih
lemova, a sve sa ciljem da se `zastiti` covekova sredina... Da krajnji korisnici budu
`zadovoljni`... Dal` ce i majstori to da budu..? Pitanje je... ... ...

`There`s someone in my head, but it`s not me!`

ramzesIII Vi ste genijalci !!!! 28.01.2011. 20:05 #288970

Ovo su odgovori koji su mi trebali,

Vrlo kreativno i odgovarajuce ! thx !!!

Mixx, Gilopile, Codeus, Shortee, Shomiman... i ostali

Uzgred definitvno je nesto na ploci jer sam probao jos dva dvd-roma.
Naravno necu da otvaram lap-top zbog sirovine, da je bio malo pristojniji ili sto bi rekli lepa rec i gvozdena vrata otvara, mozda bi se i potrudio, ali ovako , dabogda mu se pokvarila ves-mashina...
gillette ... 01.02.2011. 09:56 #290343

broj poruka: 3

pa da ti batice znaš svoj posao, verovatno bi i on bio ljubazniji, nego imamo krš takvih `servisera` koji se prvo prihvate posla a posle traže rešenja po forumima.

Da ne grešim dušu, možda si ti ok, ali si me podsetio na onog klinca iz `laptopservisa` iz Lomine, koji jedino zna da ti zalepi novi `čipset` i hvali se kako ima jedini u gradu mašinu za tu rabotu, a s druge strane ne zna da razlikuje kad je otišla grafićka a kad kabal za napajanje ekrana. I ne samo to, nego kad odneseš laptop kod drugog, on te prvo pita da li je ovo radio Dabijel iz Lomine, jer ako je radio Danijel iz Lomine, ja to neću ni da otvaram`

Eto, takvih je mnogo, pa sad..neka te ne čudi nezadovoljstvo ljudi, a ni to kada nemaju više `ljubazne reči`
ramzesIII Re: ... 05.02.2011. 00:08 #292075

Hajde ako nastavis da citas ovu temu, da probam malo da se opravdam.
Ovde gde ja zivim sumnjam da ima strucnijeg od mene, pa ipak ne uzimam Lap Top-ove na servis, saljem ih u Beograd.
Uspesno sam opravio, otkljucao, par komada, ali samo kad su prijatelji u pitanju.
Definitivno nepoznate osobe ne prihvatam.
Instalacija je rutinska stvar, ali u ovom slucaju sam ipak trebao da proverim da li je ispravan dvd, kamera, usb, mic itd... I zaglavio sam sa budalom ili mozda smisljeno planiranom podvalom, posto je mnogo njih upoznato sa mojim znanjem :)

PS. Znam limite moga znanja, ali mislim da i u Beogradu ima gro servisera koji nisu nista jaci od mene.
Mogu da ti dam primer odmah ako zelis:
Pre 5-6 godina sam poslao lap top acer sa neosvetljenim ekranom u servis u BG
trazili su u to vreme maltene vrednost lap top-a da smene ceo ekran.
Pre neki dan dodje mi u radnju poznanik isti kvar, ajde na njegovo moljenje otvorim ekran proverim kablove . Sve u redu, proverim napajanje nadjem izgoreli `fuse`.
Zar onaj u Beogradu nije mogao to da uradi ili makar da zameni samo invertor, roknuo dasa cenu novog ekrana mislim da je bilo 120 evra u pitanju i kraj price.???
Takav majstor i ja cu da budem ....

:: pa da ti batice znaš svoj posao, verovatno bi i on bio ljubazniji, nego imamo krš takvih `servisera` koji se prvo prihvate posla a posle traže rešenja po forumima
:: Da ne grešim dušu, možda si ti ok, ali si me podsetio na onog klinca iz `laptopservisa` iz Lomine, koji jedino zna da ti zalepi novi `čipset` i hvali se kako ima jedini u gradu mašinu za tu rabotu, a s druge strane ne zna da razlikuje kad je otišla grafićka a kad kabal za napajanje ekrana. I ne samo to, nego kad odneseš laptop kod drugog, on te prvo pita da li je ovo radio Dabijel iz Lomine, jer ako je radio Danijel iz Lomine, ja to neću ni da otvaram
:: Eto, takvih je mnogo, pa sad..neka te ne čudi nezadovoljstvo ljudi, a ni to kada nemaju više `ljubazne reči
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs