Hteo bih samo da ti prenesem infromaciju koje sam saznao o onom iMac-u 27 koji si razmišljao da kupiš. Ne znam dokle je to siglo, uglavnom....
Jako puno ljudi, uključujući i dvoje iz Beograda koje znam su imali problem sa pregrevanjem ove mašine. Bukvalno se cela šasija usija. Što HDD, što sam displej, što kombinacija načina provetravanja.
A naravno čak i ako je samo prašina, biće: `Dobar dan, ma samo vi donesite.....`.
Istraži malo više o ovome ako je kupovina u planu. _________________ In The Living Years...
Nadao sam se da su rešili taj problem koji postoji još od prve generacije iMac 24. Ekran je čak polako počinjao da žuti od pregrejavanja po ivicama... Otvaranje 27-ice nije problem, lako se odradi...
Moraću dobro da razmislim jer nisu male pare u pitanju... __________________ Scourge of PCBerza
Naravno, to je i poenta. Čak i da se sam upustiš u rasklapanje, zašto bi za te pare. _________________ In The Living Years...
:: Moraću dobro da razmislim jer nisu male pare u pitanju.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Bi ga klinac otvorio, poceo Apple da uvodi iSrafove, neki nenormalni, nemas da kupis za njih srafciger, ko je poslao iPhone 4 u servis sa normalnim srafovima vratili su mu sa novim :) :
Da te vidim da ovo otvoris sa srafcigerom :). Ocekuj ovo i u iMac-u, tako da ako bi hteo pozadi nesto da se zezas, morao bi da nosis u servis, mada ja mislim ako ti otvoris iMac gubis garanciju itd. Sa prednje strane imas ono staklo koje se jako tesko skida, pre sam nesto gledao na youtube i vidim da koriste neke specijalne uredjaje, kao sto onaj vadi soferku kada je neko razbije :). Cekaj sledecu generaciju, kazu da ce da bude najveci upgrade iMac-a ikada :). I tu je Apple polisa o mrtvim pikselima :). A tu su i rezervni delovi ako ti nesto ne daj Boze crkne, cuo sam da ljudima stizu delovi iz USA do 3 meseca :). Dobro dobro razmisli pre kupovine !
Pozdrav!
:: Nadao sam se da su rešili taj problem koji postoji još od prve generacije iMac 24. Ekran je čak polako počinjao da žuti od pregrejavanja po ivicama... Otvaranje 27-ice nije problem, lako se odradi.. :: :: Moraću dobro da razmislim jer nisu male pare u pitanju.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Samo ubrzava gomilanje prašine posebno ventilatori koji duvaju na gore. Prosečan korisnik (80% iMac kupaca) koji na njemu radi, nema pametnija posla nego da ubrzava ventilatore i traži aplikacije poput smcFanControl-a, nego će naravno da nosi mašinu u Apple servis. Kako to oni kažu, it just works out of the box.
Na nekim modelima se idle temperature diskova penju na 60 stepeni. Divno. _________________ In The Living Years...
:: Problem sa pregrevanjem se ponekad javlja zbog malih brzina na koje su fabrički narihtani stock kuleri. Ubrzavanje istih rešava problem :: :: ::
Ne pričamo ovde o serverskom ili sličnom kućištu, pa da je prašina problem. Ako `nemati pametnija posla` obuhvata par klikova mišem, onda ok. Uostalom, ista stvar važi za gomilu drugih uređaja kao što su laptopovi, grafičke karte i sl., gde je ponekad potrebno ubrzati kulere da bi se normalizovale temperature, pa niko ne pravi dramu oko takvih sitnica.
:: :: Samo ubrzava gomilanje prašine posebno ventilatori koji duvaju na gore. Prosečan korisnik (80% iMac kupaca) koji na njemu radi, nema pametnija posla nego da ubrzava ventilatore, nego će naravno da nosi mašinu u Apple servis :: :: Na nekim modelima se idle temperature diskova penju na 60 stepeni. Divno :: ________________ :: In The Living Years... :: :: :: Problem sa pregrevanjem se ponekad javlja zbog malih brzina na koje su fabrički narihtani stock kuleri. Ubrzavanje istih rešava problem :: :: :: :: :: ::
Ako čitava serija ima problem onda je očigledno da su to trebali bolje da reše, bilo to ubrzavanjem ventilatora, boljim odvođenjem toplote, drugačije rešenim pasivnim delom, apsolutno je nebino.
Za tebe i mene je par klikova ali 1700$ i sa takvom reputacijom ja tome ne bi ni prišao bez obzira što bi znao da mu rešim problem.
Šta znači niko ne pravi dramu ? Zar bi ti kupio nešto zašta unapred znaš da košta 1700 i da hlađenje nije dobro rešeno koji god bio razlog za to ? Ako je stock stanje tako, za usere koji ne žele tweakovanjem kulera da se bave to treba da se kaže. Jasno ko dan.
All in one računare kupuju ljudi koji žele working računar bez problema. Tačka. Drugo je što neko ````slučajno`` ljude šalje u servis. A svima znamo kako je Apple tu pristupačan. Mag-safe - problemi. Istopljeni 8600M GT - problem. I to je sitnica ?
HP 530 laptop, isto tako. Loše rešeno hlađenje. Zapto bi ja otvarao laptop u 3 god garanciji otvarao na 6 meseci da bi ga čistio ? Ne pada mi na pamet. Ko ne želi da svoj problem podeli sa nekim da bi ono što je on kupio bilo `najbolje` to je već sujeta.
Sve od Apple-a je sjajno i bajno, ASUS-a, GA-a, HP-a.....paja glavonja. Samo sujetni to mogu da tvrde pošto su nešto od toga kupili.
Za razmenu ovakvih informacija uglavnom i služe IT forumi. Ne samo da bi se rešvali postojeći problemi, već i da bi se izbegli.
Ko se ne interesuju o hardware-u koji kupuje koliko je u mogućnosti i samo zapali u radnju - good luck.
Nemam više šta da dodam. Ko ne veruje neka Googla o ovom problemu. _________________ In The Living Years...
:: Ne pričamo ovde o serverskom ili sličnom kućištu, pa da je prašina problem :: Ako `nemati pametnija posla` obuhvata par klikova mišem, onda ok :: Uostalom, ista stvar važi za gomilu drugih uređaja kao što su laptopovi, grafičke karte i sl., gde je ponekad potrebno ubrzati kulere da bi se normalizovale temperature, pa niko ne pravi dramu oko takvih sitnica :: :: :: :: :: Samo ubrzava gomilanje prašine posebno ventilatori koji duvaju na gore. Prosečan korisnik (80% iMac kupaca) koji na njemu radi, nema pametnija posla nego da ubrzava ventilatore, nego će naravno da nosi mašinu u Apple servis :: :: :: :: Na nekim modelima se idle temperature diskova penju na 60 stepeni. Divno :: :: ________________ :: :: In The Living Years... :: :: :: :: :: Problem sa pregrevanjem se ponekad javlja zbog malih brzina na koje su fabrički narihtani stock kuleri. Ubrzavanje istih rešava problem :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Osnovni problem u tome što si napisao jeste što nije tačno da se cela serija pregreva, tj. da čitava serija ima problem. To se dešava u pojedinačnim slučajevima i rešava se vrlo lako - ili ubrzanjem kulera, ili reklamacijom. U oba slučaja nema rizika.
:: :: Ako čitava serija ima problem onda su to trebali bolje da reše, bilo to ubrzavanjem ventilatora, boljim odvođenjem toplote, drugačije rešenim pasivnim delom, apsolutno je nebino :: :: Za tebe i mene je par klikova ali 1700$ i sa takvom reputacijom ja tome ne bi ni prišao bez obzira što bi znao da mu rešim problem :: :: Šta znači niko ne pravi dramu ? :: Zar bi ti kupio nešto zašta unapred znaš da košta 1700 i da hlađenje nije dobro rešeno koji god bio razlog za to ? Ako je stock stanje tako, za usere koji ne žele tweakovanjem kulera da se bave to treba da se kaže. Jasno ko dan :: :: All in one računare kupuju ljudi koji žele working računar bez problema. Tačka. Drugo je što neko ````slučajno šalje u servis`` :: :: HP 530 laptop, isto tako. Loše rešeno hlađenje. Zapto bi ja otvarao laptop u 3 god garanciji otvarao na 6 meseci da bi ga čistio ? Ne pada mi na pamet :: :: Za razmenu ovakvih informacija uglavnom i služe IT forumi. Ne samo da bi se rešvali postojeći problemi, već i da bi se izbegli :: ________________ :: In The Living Years... :: :: :: Ne pričamo ovde o serverskom ili sličnom kućištu, pa da je prašina problem :: :: Ako `nemati pametnija posla` obuhvata par klikova mišem, onda ok :: :: Uostalom, ista stvar važi za gomilu drugih uređaja kao što su laptopovi, grafičke karte i sl., gde je ponekad potrebno ubrzati kulere da bi se normalizovale temperature, pa niko ne pravi dramu oko takvih sitnica :: :: :: :: :: :: :: :: Samo ubrzava gomilanje prašine posebno ventilatori koji duvaju na gore. Prosečan korisnik (80% iMac kupaca) koji na njemu radi, nema pametnija posla nego da ubrzava ventilatore, nego će naravno da nosi mašinu u Apple servis :: :: :: :: :: :: Na nekim modelima se idle temperature diskova penju na 60 stepeni. Divno :: :: :: ________________ :: :: :: In The Living Years... :: :: :: :: :: :: :: Problem sa pregrevanjem se ponekad javlja zbog malih brzina na koje su fabrički narihtani stock kuleri. Ubrzavanje istih rešava problem :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Reklamacija je sjajno rešenje problema. Prosto se oduševiš kad reklamiraš nešto zašta si deo 3 plate. _________________ In The Living Years...
:: Osnovni problem u tome što si napisao jeste što nije tačno da se cela serija pregreva, tj. da čitava serija ima problem :: To se dešava u pojedinačnim slučajevima i rešava se vrlo lako - ili ubrzanjem kulera, ili reklamacijom. U oba slučaja nema rizika ::
`laptop overheating problem` = Toshiba, Sony, HP itd. itd. ... toliko o logici koja stoji iza citiranog `argumenta`.
Zbog reklamacije se i daju garancije, a ko neće da se cima neka ubrza kuler i gotova priča.
:: :: https://www.google.co :: :: `imac overheating problems` = Imac G5, 20, 24, 27....toliko o serijama :: :: Reklamacija je sjajno rešenje problema. Prosto se oduševiš kad reklamiraš nešto zašta si deo 3 plate :: ________________ :: In The Living Years... :: :: :: Osnovni problem u tome što si napisao jeste što nije tačno da se cela serija pregreva, tj. da čitava serija ima problem :: :: To se dešava u pojedinačnim slučajevima i rešava se vrlo lako - ili ubrzanjem kulera, ili reklamacijom. U oba slučaja nema rizika :: :: ::
Nisam editovao prethodni post, jer ovo što hoću da napišem nema veze sa pričom o pregrevanju. Ukoliko bi iMac o kome je reč trebalo da se koristi u Srbiji, po meni je mnogo ozbiljniji razlog za izbegavanje te kupovine nedostatak oficijelne podrške za Apple uređaje ovde. Jednostavno, Apple je na našem tržištu prisutan posredstvom nekoliko sitnih nakupaca, koji ili nemaju servis uopšte, ili su u pitanju najobičniji prevaranti i fušeri. Toga mora biti svestan svako ko razmišlja o kupovini nekog Apple uređaja u Srbiji.
da je Mac toliko dobar koliko ga hvale, PC bi odavno nestao sa lica zemlje. U nekom utopijskom drustvu gde servis za Mac ne naplacuje nista moguce da bi bio izvanredan. Da se razumemo Stiv je uvek bio vizionar sto se tice dizajna, nacina koriscenja i funkcionalnosti ali se vremenom to malo izvitoperilo, otislo u krajnost. Svi Apple-ovi proizvodi su oduvek pravljeni kao sprave koje se nikada nece kvariti i imati probleme, a to ce biti kada NCC-1701 bude setao ljudsku rasu po Solarnom i ostalim sistemima i. Usput oduvek me je kod njih nerviralo sto su izmisljali toplu vodu kao kod iPad-a, nema sa kamerom, nemozes da prosiris memoriju i sl. nego moras da kupis bolji/skuplji model Da ne bude da mrzim Apple, da nije Stiva, ko zna kako bi nam racunari izgledali i sta bi bili u mogucnosti da urade ili bi idalje bili vreli digitroni sa velikim ekranom
Nisam imao apsolutno nikakvog dodira sa Eplovim proizvodima pa bi pametnije bilo da se ne mešam u temu. Ali, pošto smo davno došli do zaključka da gotove PC konfiguracije ne treba kupovati (barem većinu), jer im uvek fali nešto ključno da bi bile skroz OK, to izgleda važi i za Mac, ma koliko on bio hvaljen i skup.
:: Bi ga klinac otvorio, poceo Apple da uvodi iSrafove, neki nenormalni, nemas da kupis za njih srafciger, ko je poslao iPhone 4 u servis sa normalnim srafovima vratili su mu sa novim :) :: :: http://www.intomobile.com/2010/11/22/apple-replacing-iphone-4-screws-with-torx-screws :: :: Da te vidim da ovo otvoris sa srafcigerom :). Ocekuj ovo i u iMac-u, tako da ako bi hteo pozadi nesto da se zezas, morao bi da nosis u servis, mada ja mislim ako ti otvoris iMac gubis garanciju itd. Sa prednje strane imas ono staklo koje se jako tesko skida, pre sam nesto gledao na youtube i vidim da koriste neke specijalne uredjaje, kao sto onaj vadi soferku kada je neko razbije :). Cekaj sledecu generaciju, kazu da ce da bude najveci upgrade iMac-a ikada :). I tu je Apple polisa o mrtvim pikselima :). A tu su i rezervni delovi ako ti nesto ne daj Boze crkne, cuo sam da ljudima stizu delovi iz USA do 3 meseca :). Dobro dobro razmisli pre kupovine :: :: Pozdrav :: :: :: :: Nadao sam se da su rešili taj problem koji postoji još od prve generacije iMac 24. Ekran je čak polako počinjao da žuti od pregrejavanja po ivicama... Otvaranje 27-ice nije problem, lako se odradi.. :: :: :: :: Moraću dobro da razmislim jer nisu male pare u pitanju.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
to ti je covece najobicniji torex, komplet za otvaranje 250din u Pancevu :) nek ti Ljuba kaze :) :) :) pa i HTC ima samo torex-e i Nokia kod skupljih modela koje sam video
Nije samo torex u pitanju, ima i jos nekih drugacijih oblika koje ja u zivotu nisam video.
Pozdrav!
:: :: :: :: Bi ga klinac otvorio, poceo Apple da uvodi iSrafove, neki nenormalni, nemas da kupis za njih srafciger, ko je poslao iPhone 4 u servis sa normalnim srafovima vratili su mu sa novim :) :: :: :: :: http://www.intomobile.com/2010/11/22/apple-replacing-iphone-4-screws-with-torx-screws :: :: :: :: Da te vidim da ovo otvoris sa srafcigerom :). Ocekuj ovo i u iMac-u, tako da ako bi hteo pozadi nesto da se zezas, morao bi da nosis u servis, mada ja mislim ako ti otvoris iMac gubis garanciju itd. Sa prednje strane imas ono staklo koje se jako tesko skida, pre sam nesto gledao na youtube i vidim da koriste neke specijalne uredjaje, kao sto onaj vadi soferku kada je neko razbije :). Cekaj sledecu generaciju, kazu da ce da bude najveci upgrade iMac-a ikada :). I tu je Apple polisa o mrtvim pikselima :). A tu su i rezervni delovi ako ti nesto ne daj Boze crkne, cuo sam da ljudima stizu delovi iz USA do 3 meseca :). Dobro dobro razmisli pre kupovine :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Nadao sam se da su rešili taj problem koji postoji još od prve generacije iMac 24. Ekran je čak polako počinjao da žuti od pregrejavanja po ivicama... Otvaranje 27-ice nije problem, lako se odradi.. :: :: :: :: :: :: Moraću dobro da razmislim jer nisu male pare u pitanju.. :: :: :: __________________ :: :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: :: :: :: to ti je covece najobicniji torex, komplet za otvaranje 250din u Pancevu :) nek ti Ljuba kaze :) :) : :: pa i HTC ima samo torex-e i Nokia kod skupljih modela koje sam video
torx, a ne torex http://en.wikipedia.org/wiki/Torx najobičniji torx ima 6, a ne 5 krajeva - obrat pažnju na detalje pa ti kupi i baci 250 dinara u Pančevu na šrafcigere + put do Pančeva + pljeskavica tamo
:: to ti je covece najobicniji torex, komplet za otvaranje 250din u Pancevu :) nek ti Ljuba kaze :) :) : :: pa i HTC ima samo torex-e i Nokia kod skupljih modela koje sam video
Nisam otkucao Apple overheating nego konkretno iMac da bi ti dokazao da mnoooogo ljudi kuka na celu seriju. To je što se modela tiče. Ova tvoja izjava prema tome nema ni jedan argument.
Gore sam lepo naveo primer: HP 530 model. To ne znači da HP npr. 6250b ima isti problem. Ako nisam retard kucaću model koji planiram da kupim a ne copmuter overheating.
I uopšte ne vidim poentu rasprave. I najjeftiniji iMac 27`` od bednih min 1700$ ima probleme tako da kao što u naslovu piše on je i bio meta kritike. Ne nameravam dalje da raspravljam na temu, može to da se reši. To nije poenta. Poenta je problem postoji. Ko hoće da se igra neka se igra. Ja ni lud ne bi dao tolike pare svestan problema jer sa računarom radim ozbiljne stvari. Pregrevanje i usijavanje šasije zaobilazim bio to HP model, Apple, DELL ili bilo koji drugi. _________________ In The Living Years...
:: Može i ovako :: :: https://www.google.co :: :: `laptop overheating problem` = Toshiba, Sony, HP itd. itd. ... toliko o logici koja stoji iza citiranog `argumenta` :: :: Zbog reklamacije se i daju garancije, a ko neće da se cima neka ubrza kuler i gotova priča :: ::
Kod nas se zove Imbus (inace standard za sve biciklisticke delove) i ima 6 strana. Sa 5 nikad nisam video, ali to nije vazno.
Za pare koje kosta, moze da se sastavi desktop cudoviste. Jeste da zauzima vise mesta i da je mozda ruznije resenje (ukus), ali ono...
:: torx, a ne torex :: http://en.wikipedia.org/wiki/Tor :: najobičniji torx ima 6, a ne 5 krajeva - obrat pažnju na detalj :: pa ti kupi i baci 250 dinara u Pančevu na šrafcigere + put do Pančeva + pljeskavica tam :: :: :: to ti je covece najobicniji torex, komplet za otvaranje 250din u Pancevu :) nek ti Ljuba kaze :) :) : :: :: pa i HTC ima samo torex-e i Nokia kod skupljih modela koje sam video
Imbus je nešto drugo. Torx šrafcigera inače imaš da kupiš de oćeš tako da i nije neki problem.
I nisu ih uveli iz obesti već zato što s njima možeš da ostvariš mnogo veći momenat a da se ne izližu u odnosu na imbus, a ne traže jak pritisak kao običan krstasti. Postoje i serviserski torx šrafovi s onim stubićem u centru.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: Kod nas se zove Imbus (inace standard za sve biciklisticke delove) i ima 6 strana. Sa 5 nikad nisam video, ali to nije vazno ::
:) .. ala ste se zakacili za sarafe ... sarafi su im Torx clone i zove se Pentalobe saraf ...
Kod Aplea se nikad nije postavljalo pitanje cene .. . to su kompovi koje obicno uzimaju ljudi koje neiteresuje pojam .. cpu .. srafciger .. ventilator .. OC .. to se uzima kao alat za rad .. sednes i radis .. i boli te dupe sta je unutra .. koja ploca i cpu i dali se greje ili ne .. mora da se greje kad je tanak 3x u odnosu na druge all in one kompove ..
E Raicu sad si me zajebo, ja se raskucao vezano na Mac vs Pc, kad meni kaze da ne mogu da izmenim post zato sto nije poslednji.
E jbg izgleda da sam pogresio meni je sa ove slike (http://www.intomobile.com/2010/11/22/apple-replacing-iphone-4-screws-with-torx-screws/) izgledalo kao da su strane ravne.
Koliko smo dobri, cela se tema pretvorila u srafove (jos malo pa cemo zajebati kutija temu).
Sto se tice iMaca (i svega sto ima `i` u nazivu), mislim da je precenjen. U sustini za skoro sve stvari postoji gotovo resenje (za manje upoznate osobe), i moze da se sklapa stvar iz delova (pa ce svako uzeti ono sto mu je bitnije). Za tih 170000+ dinara moze da se sastavi neka bolestina od desktopa, koja jede malu decu. Mozda kod nas i postoji neki normalan Apple servis, ali ko zna koliko treba vremena, ako se ne daj Boze desi da zatreba neki deo koji nemaju pa mora da dolazi iz inostranstva...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.