Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Blokiranje racunara
STRANA 1 OD 1
Hyper Blokiranje racunara 26.01.2011. 22:03 T33090

status: user
broj poruka: 563
Znaci radi par dana normalno onda zablokira (npr ukljuci winamp i ono samo zablokira u toku pesme),pomogne restart ali zadnja dva puta ne moze da se podigne sistem,nedostaje ili se koruptuje neki fajl!
To se desavalo sa starim hardom a sada i sa novim hardom,nekad pomogne promena sata prikljucka na ploci pa radi par dana a onda opet isto (ali nisam menjao sata kabl)!
Sutra ostaje da promenim samo kabl i da vidim da li ce se i dalje desavati,ako ostane problem do cega moze biti,da slucajno maticna ne brljavi (sata kontroler) ili nesto drugo?
Inace ploca je K9N Neo V2 (inace sr..e od ploce po mom misljenju),napajanje neko frontier 400W ,kada sam ga testirao izdrzao je opterecenje u linx i drugim test programima bez pucanja!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
LonleyMax A kad si ga to testirao? 26.01.2011. 22:08 #288146

broj poruka: 1475
Pre koliko, vremenski?
Meni lici na napajanje... mozda gresim!

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1514411

Hyper re 26.01.2011. 22:17 #288155

Kada sam prvi put reinstalirao sistem nije htela da krene instalacija dok nisam izmenio sata ulaz na ploci (to je bilo pre godinu i vise),pre pola godine zablokirao i proradio tek posle cackanja sa kablovima,sada zadnji put isto se desilo zablokira ali i pukao sistem,tada je zamejen novim hardom i sve je radilo ekstra kod mene,covek ga odnese i kod njega odma pocne blokirati,on odradi pnovo menjanje sata ulaza i racunar radi odlicno nedelju dana,sada pono zablokira i pukne sistem!
Ostaje drugi kabl,napajanje (inace voltazu na tom napajanju ni jedan mi program ne daje istu,neki 6V,drugi 4V,treci 12V ali racunam da su ova prva dva ne bi ni upalio a kamoli prolazio testove opterecenja)!Treca opcija je ploca,nemam vise pojma sta moze da bude zato pitam vas ako ste se susretali sa slicnim problemom!

vladarko Gde puca? 26.01.2011. 22:23 #288158

broj poruka: 4228
Da li je pucalo i blokiralo i kod tebe ili samo kod njega?

Pozdrav!

Vlada

Hyper Re: Gde puca? 26.01.2011. 22:24 #288159

Kod njega

:: Da li je pucalo i blokiralo i kod tebe ili samo kod njega
::
:: Pozdrav
:: Vlad
codeus ... 26.01.2011. 22:41 #288170

broj poruka: 4054

K9N i frontier .. pa to ti je duplo njesra .. upucaaj noviji bios u plocu .. promeni frontier .. i obrati paznju na temperaturu chipseta .. pregrejan chipset zna da pukne sistem na sata kabelu ... video/doziveo/popizdeo
vladarko Re: ... 26.01.2011. 22:55 #288177

Jeste, prava prilika za promenu BIOS-a. Imao sam problema sa ovim pločama, nešto su mi redovno crkavale, ali Neo V, ne i V2.

Duplo sranje, indeed, ali treba obratiti pažnju i na to: testove prolazi kod tebe, a kod njega kada radiš reinstalaciju pucaju fajlovi. Kod njega blokira winamp, kod tebe prolazi linx.

Možda on ima neki problem sa strujom, naponom, lošim produžnim kablom?

Takve probleme ja sam imao (na svim lokacijama) sa pregrejanim (tačnije - lošim) čipsetom na Asus K8N. Dok se nisam izuo za čipset cooler od 20 € nisam mogao da kontrolišem nasumična padanje sistema. Onda ga je jednog dana strujni udar dokrajčio i nikad više problemi sa tom konfiguracijom - jedino je RAM preživeo.

Obrati pažnju i na napone (u BIOS-u ili kroz neki MSI programa za prikazivanje zdravlja sistema). A najbolji način da obratiš pažnju je da staviš neko drugo napajanje, pa da vidiš kako se ponaša.

Pozdrav!

Vlada

:: K9N i frontier .. pa to ti je duplo njesra .. upucaaj noviji bios u plocu .. promeni frontier .. i obrati paznju na temperaturu chipseta .. pregrejan chipset zna da pukne sistem na sata kabelu ... video/doziveo/popizdeo
raic re 26.01.2011. 23:02 #288184

broj poruka: 9006
Kolika ti je stvarno temperatura čipseta?

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

Hyper re 26.01.2011. 23:13 #288188

Inace to sa padovima napona mozda drzi vodu,posto i sam kaze da postoje veci padovi,temperatura je odlicna bar tako kazu everest,HW monitor,nista ne prealzi 40 stepeni!
A da nisam reako da njegov stari hard ima preko 300 bad sectors i da je neupotrebljiv,a pre par meseci mu je crkla graficka!

obradmi Slaba karika Frontier 400 W 26.01.2011. 23:15 #288189

broj poruka: 7723
Zameni to da postavi temu ponovo.
vladarko Re: re 26.01.2011. 23:18 #288190

Onda to ima veze sa strujom, internom ili eksternom. Ili mu postavi UPS ili drugo napajanje, bad sectors mislim da nema veze sa pločom.

Pozdrav!

Vlada

:: Inace to sa padovima napona mozda drzi vodu,posto i sam kaze da postoje veci padovi,temperatura je odlicna bar tako kazu everest,HW monitor,nista ne prealzi 40 stepeni
:: A da nisam reako da njegov stari hard ima preko 300 bad sectors i da je neupotrebljiv,a pre par meseci mu je crkla graficka
obradmi Skoro sam imao problem 26.01.2011. 23:21 #288191

broj poruka: 7723
Sampron ,restart masine ,bsod ,ode u idle restart ,Sampron koji trosi 30-40 W .Stavim firmirano napajanje sve pod kontrolom .Nemojte se zezati sa tim jefitnim napajanjima.Ne mora uvek najeftinije .Neki Lc power barem.
Hyper re 26.01.2011. 23:23 #288192

Znam da losi sektori nemaju veze sa plocom ali mogu imati sa strujom ako dolazi do pada napona!
Inace konfiguracija mu je Ati HD3450,1GB,AMD Athlon 64 LE-1600,500GB,sad me zanima el dovoljno LC POWER LC420H-12 420W da gura pristojnu tu konfiguraciju!
Stripy MSI 26.01.2011. 23:26 #288194

broj poruka: 4163
oće tako da brljavi. Ne verujem da je problem napajanje (iako je krndelj), a možeš da probaš prvo sa drugom memorijom i/ili ako imaš dva ili više modula da probaš samo sa 1-im

http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0

mikac962 Re 27.01.2011. 00:09 #288202

broj poruka: 555
Lose sektore na disku lako pravi neispravna memorija, tako da ti se cini da disk crkava. Dobro testiraj memoriu, mozda je ona pravi uzrocnik neispravnosti racunara.

vladarko Imaćeš ti tu još nerviranja 27.01.2011. 00:15 #288206

Taj Frontier sigurno nije među najpopularnijim napajanjima na PC Berzi, ali ti ni Ei Niš napajanje neće pomoći bez nečega što će stabilisati napon. Padovi napona...

Da li ima taj Ati 3450 dodatno napajanje?

EDIT: Koja mu je bila upokojena karta, tj, da li je zahtevala dodatno napajanje?

Pozdrav!

Vlada

VMARC Re: Re 27.01.2011. 02:25 #288230

broj poruka: 9425
+1

S1000RR

:: Dobro testiraj memoriu, mozda je ona pravi uzrocnik neispravnosti racunara
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs