Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Monitor se gasi sam od sebe ii čista mira?!?
STRANA 1 OD 1
cicija Monitor se gasi sam od sebe ii čista mira?!? 16.01.2011. 16:20 T32761

status: user
broj poruka: 411
Well ... par puta mi se dešavalo iz čista mira da se monitor jednostavno ugasi i odmah nakon toga i sam HDD utiša (lampica više ne blinkuje) ... ventilatori naravno rade na grafici i procesoru ... Znači, ništa igrice, samo osnovni pregled WEB sadržaja ili pak slušanje muzike i ... ugasi se ... Eh da, imam bežičnog miša i tastaturu ako to na neki način utiče ...
Konfiguracija je nova: ploča MSI 770-c45, AMD Athlon II X2 250, 2x2GB DDR3 Kingston, Sapphire5670, WD Caviar Black 1TB, ...
Jednostavno ne znam gde da potražim problem?!? Da li mogu biti sata kablići i da li se tako nešto dešava kada isti izgube spoj, da li je napajanje (350W Cooler Master), da li su gremlini ...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
repsi re 16.01.2011. 17:27 #283957

broj poruka: 1276
koji monitor u pitanju? probaj na drugi izlaz da ga povezes vga/dvi zavisi na kojem ti je trenutno pa vidi da li se isto desava...
ja sam slicno nesto imao sa samsungom ali bez ovih propratnih faza.. dakle samo mi se monitor gasio sam od sebe randomly i tako ga ja palio nedelju dana ili koliko dok se skoro nisam ugusio u dimnoj zavesi.. valjda neko napajanje ruknulo ili sta vec ne razumem se ja u to uglavnom eno ga na otpadu, samsung
Shomiman Nek itranzistorcic za pozadinsko riknjava.Da se popraviti. 16.01.2011. 17:36 #283970

broj poruka: 1187

`There`s someone in my head, but it`s not me!`

codeus ... 16.01.2011. 17:42 #283977

broj poruka: 4054

mojne si cicija .. pogledaj u control panel/power option .. postavke za stanby i hibernaciju .. sve smrdi na to
Pisko kodejuš 16.01.2011. 19:03 #284040

broj poruka: 6650
I meni liči na zaglupljivanje power-save funkcija. Utripuje da mu je skupo i počne da štedi u sred nečega, nekog mirovanja.
Doduše, slično ili isto dobija se i kod manjih strujnih udara ili mikro nestanaka struje-napona u gradskoj mreži. U stvari, apsolutno isto mi se događa kad napon `cvakne` u ova teška zimska vremena, isto amd platforma, drugi računar se ili ugasi komplet ili se pravi da se to nije desilo. Mada nisu na istoj fazi.
Ima li sumnji na problematično napajanje iz mreže?

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

cicija iaa 16.01.2011. 19:31 #284056

broj poruka: 411
Monitor je Samsung SyncMaster P2770HD
O.K. bi bilo da je mon. u pitanju, ali jednostavno ga ne mogu uključiti, samo blinkuje lampica, kao da je PC u hibernaciji ...
Sve je CP isključeno od postavki za stanby i hibernaciju, jer se po nekad dešava da PC radi bez prestanka danima, ponekad se ugasi nakon sat vremena od uključivanja ...
Svašta može biti ... možda je čak i OS koji tripuje iako su opcije isključene ... Napajanje iz mreže je solidno i ne varira baš u tom trenutku ili sl.

Proveriću sata kabliće ako ništa više ... oni su mi bili iz neke starije konf.
Hvala ljudi ...

codeus ... 16.01.2011. 19:45 #284063

broj poruka: 4054

monitor je u ? ... ako imas neki drugi monitor pri ruci bilo bi dobro da spojis OBA ..

u samom monitoru ima isto safepower opcija ..

evo ti manual tvog ekrana pa procitaj ... treba da uradis selfdiagnostiku .. odeljak 5 .

http://www.hdtvreview.com/pdf/samsung-p2770hd-manual.pdf
Pisko Piroćanija 16.01.2011. 19:47 #284065

broj poruka: 6650
Der Grune Punkt imaš i u OS-u i u BIOS-u da podešavaš. ČESTO, ti na jednom mestu podesiš ovako, a ono drugo te sjebe i vrati na staro, ti onda skočiš na to drugo mesto i promeniš tamo, ali, prc, ostalo ono prvo promenjeno kako ti ne odgovara... vidi to nekako, tujka je problemos kanda.
I, update, update, dupedatezaupdate - drajveri matične, bios, update windowsa - sve od ovoga može dovoditi do zaglupljivanja u nekoj kombinaciji (nisu update, samo nešto je update, ili, nakon nekog update-a, nešto što je pre radilo, sad mučki zajebava).

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs