Već sam se obraćao za pomoć ali ništa nisam uspeo da uradim po pitanju 4870 koja ne baca sliku. Pa reko da pitam da li neko zna neki dobar servis da proverim njeno stanje i da je popravim ako se nešto uraditi može.
Pitanje je samo kojom metodom se uradi kartica, reflow, reball, naravno ukoliko su se napravili hladni lemovi ispod GPU-a. Ja sam skoro počeo da servisiram grafičke, ali radim reball, ne reflow jer ovom metodom kratko traje ispravnost karte. Sve ovo se radi pomoću infrared stanice za menjanje BGA čipova, a neko radi i fenom za skidanje farbe.
reball - skupljanje starih kuglica i stavljanje novih BGA kuglica
reflow - grejanje čipa do odredjene temperature uz flux bez dizanja istog i bez zamena BGA kuglica.
`Rerna metod`-om greje se cela grafička što dovodi do rizika da crknu neke druge komponente na grafičkoj karti, a infrared stanicom se zagreva samo GPU do temperature za skidanje i dalje se radi reball.
Prvo mora da se dijagnostira kvar ako ga ima,ili ja ne znam da je upalim :) Koiko bi kostala popravka ? Broj tela nek neko ostavi na mailu mom :) hvala sutra sam u Bg pa se javljam mozda i sutra
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.