Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Cudan problem sa plocom ?????
STRANA 1 OD 1
zeuxxx Cudan problem sa plocom ????? 05.01.2011. 01:27 T32389

status: user
broj poruka: 8
Pozdrav svima i jedno pitanjce. (nije bas kratko al sta da radim)
Dosao komp na servis sa kvarom hard diska radio bez problema sem sto nije radio hd.
Sad kad probao da ga ukljucim sa novim hd-om i bez njega ne reaguje na taster niti na prespajanje pinova, samo svetli dioda na ploci.
Kad izvucem clear cmos jumper i prebacim u polozaj clear pa vratim u normalan ploca zavrti kulere ali ne podize post, u jednom pokusaju startovala post ali ne vise.
Svi naponi na ploci normalni (cpu,ddr,cipset), nista se ne greje nenormalno.
Nema pistanja bipera cak ni kad poskidam i ostane samo ploca i cpu.

Komp je P4 3.06/Asus P4PE2-X/1GB ,znam da je star al ovo nema blage logike
(il su gremlini u pitanju)

Ako neko ima neku ideju sta moze da bude il cu morati da jurim neku polovnu

Vozac bespilotne letilice, mesar u vegeterijanskom restoranu...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat Re: 05.01.2011. 01:48 #279529

broj poruka: 3519
Proveri da li si sve spojio kako treba kablove(front panel). Ako se nije digao Windows, kako si izmerio napone?

Crosshair IV Formula/X6 1055T & Prolimatech Super Mega & push/pull/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T & CFT-600-14CS

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270

zeuxxx Cudan problem sa plocom ????? 05.01.2011. 01:57 #279532

Merio sam unimerom napone direktno na ploci ne iz biosa ili win-a.
Ploca je van kucista pa mi kablovi bas i ne trebaju obicno je potreban srafciger
Sad probao posle tri cetiri maltretiranja jumpera ploca podize post i cim sam je ugasio opet isto.

Mortificat Re: 05.01.2011. 02:02 #279533

Prijavljuje li ploča neke čudne zvuke koji bi pomogli prilikom detektovanja kvara? Meni ovo miriše na HDD.

Crosshair IV Formula/X6 1055T & Prolimatech Super Mega & push/pull/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T & CFT-600-14CS

zeuxxx Re: 05.01.2011. 02:09 #279534

Kad je stigao na servis mirisao je na hd (taj hd i dalje ne radi) al mi nije jasno jer je sa drugim probnim radio bez problema tad kad je stigao i sutradan kad je ukljucen ponovo.
Danas je ukljucen bez hd-a i ...

Mortificat Re: 05.01.2011. 02:16 #279535

Onda je najverovatnije ploča, odnesi ti to na servis.

f2tality Ha 05.01.2011. 02:34 #279538

broj poruka: 179
Pa kakav si ti to majstor? Sto lepis one reklame po banderama kako radis servis racunara,a ovde hoces da ti ljudi prstom pokazu sta je pokvareno na ploci. Zamena komponente nije servis. Svako to ume.

A da,nije hdd problem kao sto je neko namirisao
Mortificat Re: Ha 05.01.2011. 02:46 #279541

Pa konstatovali smo da je kvar na ploči, a ne na HDD-u.
Ne znam da li ovaj čovek servisira ili ne, ali daj da mu pomognemo...kad smo već tu.

:: Pa kakav si ti to majstor? Sto lepis one reklame po banderama kako radis servis racunara,a ovde hoces da ti ljudi prstom pokazu sta je pokvareno na ploci. Zamena komponente nije servis. Svako to ume
::
:: A da,nije hdd problem kao sto je neko namirisao
nikolape80 re 05.01.2011. 09:44 #279551

broj poruka: 453
Kvar je definitivno na ploci, imao sam juce slican problem. Ukoliko nema beep-a, a ploca daje znake zivota i naravno polazimo od toga da je zvucnik ispravan, onda je definitivno problem do biosa rekao bih, ako vec neki elektrolit ili nelinearna komponenta nije probila.

Ja mislim da je neka od komponenti na ploci zakazala, cim nekad upali a nekad ne. Isao bih na zamenu ploce.

A ovi sto komentarisu, ti sto lepis po banderama... heh, dokon pop i goveda krstava. Neam reci za takve. Samo lupetaju a i dalje traze savet ovde.

Pozdrav.

Thermaltake Bach Vx
PSU Chieftec 550W
ASUS P7P55D
Intel Core i5 750@2.66 Ghz
Thermaltake Max Orb
Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz
Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapor

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Dosta tipicno za P4 ploce 05.01.2011. 10:19 #279554

broj poruka: 7723
riknjavaju dosta.Ali u principu prevazidjen je to CPU za danasnje vreme.Net, office i mp3.
zeuxxx Re: 05.01.2011. 18:11 #279681

Jeste prevazidjen cpu al je liku zavrsavao posao tipa net,filmovi poneka starija igrica.
Jbg masina jeste starija al sta da se radi lik nema za bolje trenutno.

Elem danas je ploca startovala iz prve radila cca pola sata ugasio je i opet isto.
Izmenio sam skoro sve elektrolite na ploci i i dalje isto ponasanje.
Danas zamenjen cpu uboden Intel 2.8GHz i ploca uvek proradila iz prve prosla testove i radi normalno ma koliko puta je iskljucivao ili ukljucivao
Procesor sa nje radi na drugoj ploci bez problema ,prosao sve testove ostavljen je da radi pa ako zvekne zveknuo je.
Izgleda da je neki konflikt sa procesorom al mi nista nee jasno bios je poslednji, naponska sekcija se ne pregreva sve je u osnovi normalno.

A sto se lepljenja po banderama tice ko zna sta je on procitao u 2 nocu jos ako je pre toga bio poneki jelen svasta moze da ispadne

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs