Sta mislite, sta moze biti? Nema boot-ovanja, niti daje izlaz na grafiku (verovatno ne prodje boot sequence) a cuje se svizdanje i kada raskacim napajanje sa ploce?
Rekoh da pitam cisto, da ne kupujem dzabe ako je resivo..
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@2.66 Ghz Thermaltake Max Orb Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapor
Ma da, odjednom. Samo je problem sto ne znam da li je bilo naponskih oscilacija, ali sumnjam na napajanje. E sad mozda je to neki zastitni mehanizam, taj piskavi ton..
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@2.66 Ghz Thermaltake Max Orb Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapor
Grafika je silent, tj nema kuler, a procesor vrti normalno. Ne cuje se da je bios odradio svoje, tj jedan Beep, vec tako stoji. Kada raskacim sve konektore napajanja, i dalje se cuje zujanje, pa mi malo cudno to.
Pozdrav.
Napajanje zuji jer zuji neki kondenzator u njemu,mozda je i crklo.Kako mislis raskacis sa ploce?Zuji ti napajanje a ne upalis komp? AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Vlado nije moj komp, vec komsijin, standardno na servisu kodmene. Sad sam probao, napajanje je to koje zuji i na mom kompu ali komp radi. E sad, pitanje je sta je izazvalo to zujanje, pa ostatak ne radi. Idem dalje sad sa ciscenjem komponenti, biosom...ebem li ga..
Cim nema bios testa, izgleda da je on korumpiran, a sve to ne mogu da vidim jer mi ne daje nista na vga
Pozdrav.
Moj chiftec 400w takodje pistii jos kao nov, nego neki ljudi cuju neki ne, zavisi koja serija , nema pravila moze biti i pri ukljucenju i kad je optereceno i kad ne, pisti kakvi 50hz vise, kao konstantan zvizduk samo ne toliko jako ali zna da iritira ako je kuciste na stolu... Inace moje ima dobre performanse ali jeste poznato da ima tek onako otkazanih oko 4-5% rece mi serviser iz ALI-ja, sreca imaju dobru zastitu obicno nespaljuju bas nista, uzgred pored snage to je i poenta nekog kvalitetnog napajanja...
Hvala kolege na ucestvovanju, problem je ipak bio u ploci. T osto se cuje napajanje od skoro je rekao bih posledica nekog naponskog udara, koji se preneo na plocu. Sve ostale komponente rade ok, sem ploce, koja je u kvaru. Sledi menjanje jbg..
Hvala svima.
Pozdrav.
:: Pa nije puno, zvuk kao 50hz matori tv, karakteristican piskavi zvuk. Sad cu da probam sa napajanje drugim pa javljam ovde sta sam uradio. :: :: Pozdrav. :: :: Thermaltake Bach Vx :: PSU Chieftec 550W :: ASUS P7P55D :: Intel Core i5 750@2.66 Ghz :: Thermaltake Max Orb :: Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz :: Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapo
50Hz je niska frkvencija...ne razbacujte se podatcima koji zbunjuju 50 Hz je BRUM a ne pistanje kao iz starog televizora gde visokonaponski transformator pravi pistane oko 12500 Hz...u svakom slucaju...promeni napajanje
Lepo zapazanje druze, ali nisi procitao lepo. Rekoh da je piskavi ton kao zvuk 50hz TV-a, a tv prijemnici sa katodnom cevi i 50hz se obicno cuju piskavo, doduse blago, sto je posledica samo tehnologije izrade katodne cevi i projekcije slike.
Pozdrav.
:: :: :: :: :: Pa nije puno, zvuk kao 50hz matori tv, karakteristican piskavi zvuk. Sad cu da probam sa napajanje drugim pa javljam ovde sta sam uradio. :: :: :: :: Pozdrav. :: :: :: :: Thermaltake Bach Vx :: :: PSU Chieftec 550W :: :: ASUS P7P55D :: :: Intel Core i5 750@2.66 Ghz :: :: Thermaltake Max Orb :: :: Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz :: :: Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapo :: :: :: 50Hz je niska frkvencija...ne razbacujte se podatcima koji zbunjuju 50 Hz je BRUM a ne pistanje kao iz starog televizora gde visokonaponski transformator pravi pistane oko 12500 Hz...u svakom slucaju...promeni napajanj :: :: :: :: ::
Pa cuje se piskavo i onaj sto ima osvezavanje 25hz tek od `nedavno` su poceli da prave `50Hz` da bude jeftino, naravno bilo je neklada 100hz Grundig ali skup ko djavo. Vazno je razumeti piskavi veruj ja te razumem ponajbolje jer imam slicno piskavo napajanje hehe.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.