Posedujem konfiguraciju sa sledecim komponentama: Maticna Asus M4A79 Deluxe Procesor AMD Phenom II X4 965BE revizija 3 Graficka Gigabyte HD6870 Radna memorija Kingston HyperX DDR2 1067Mhz Monitor ViewSonic VX2433WM Napajanje LC Power Prophecy 750W Nemam puno iskustva u overklokovanju racunarskih komponenti a verujem da bih iz ovih koje imam mogao da izvucem jos megaherca sto bi se verovatno odrazilo na ukupne performanse pogotovo u igrama. Zato me interesuje kako da klokujem Procesor, RAM i Grafiku. Hvala u napred.
Posto se ne razumes u overklok, kratko i jasno ne diraj nista. Ne vidim potrebu da klokujes, dosta ti je jaka masina za bilo sta, a overklok se radi iz neke potrebe znas, ne zato sto to `neko` radi. Ako si bas zapeo, pozovi nekog ko zna...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.3 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 915 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 22
:: Posedujem konfiguraciju sa sledecim komponentama :: Maticna Asus M4A79 Delux :: Procesor AMD Phenom II X4 965BE revizija :: Graficka Gigabyte HD687 :: Radna memorija Kingston HyperX DDR2 1067Mhz :: Monitor ViewSonic VX2433W :: Napajanje LC Power Prophecy 750 :: Nemam puno iskustva u overklokovanju racunarskih komponenti a verujem da bih iz ovih koje imam mogao da izvucem jos megaherca sto bi se verovatno odrazilo na ukupne performanse pogotovo u igrama. Zato me interesuje kako da klokujem Procesor, RAM i Grafiku. Hvala u napred ::
Overclock se radi iz entuzijazma a ne dobija se puno u performansama osim u benchu.Realno par fps vise se i ne primeti e jedino ko je na ivici njemu svaki fps znaci.Tako da ne diraj nista kad vec imas taj fenom i 6870 msm sta bi ti jos? AMD Athlon II X4 630 3,2ghz
Shto bi ti tu bilo shta klokovao...to je gloopost chista..i vishe nego dovljno ti je jaka mashina,..tako da ama bash nishta necesh primetiti sada u igrama....za koju godinu mozda....sada JOCK...nechachkaj nishta....bzvz...
Uz sve ovo sto su kazali drugari, imaj na umu i sledecu cinjenicu:
11.12.2010. 21:02
status: user broj poruka: 10999
A(Ti)MD kad uopste radi, to je vec puna kapa. To je vec hardver na ivici svojih stvarnih mogucnosti (otud i njegova, relativno, povoljna cena). Zato, pre svega zato, ne diraj nista i neka ti je sa srecom.
Re: Uz sve ovo sto su kazali drugari, imaj na umu i sledecu cinjenicu:
11.12.2010. 21:08
status: user broj poruka: 6650
Kad ti neko pun znanja o AMD-u ovako nešto kaže, ništa ti n preostaje nego da mu se pridružiš: naime, i on zna isto koliko i ti, tj. da nahrani pilištorce.... grokce...
.. večiti dokoni spamer.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: A(Ti)MD kad uopste radi, to je vec puna kapa. To je vec hardver na ivici svojih stvarnih mogucnosti (otud i njegova, relativno, povoljna cena). Zato, pre svega zato, ne diraj nista i neka ti je sa srecom :: ::
Re: Re: Uz sve ovo sto su kazali drugari, imaj na umu i sledecu cinjenicu:
11.12.2010. 21:15
status: user broj poruka: 18472
Cekaj da dodje Kajmak,pitacu te ja ko je tolike silne bajke,hvalospeve,prozu i poeziju raspisivao po forumu i velicao njegovo velicanstvo AMD tj ATI..Teorije visokih tehnoloskih dostignuca :) Jao,krckaces se na tihoj vatri polako ali sigurno :) :) :) :)
:: Kad ti neko pun znanja o AMD-u ovako nešto kaže, ništa ti n preostaje nego da mu se pridružiš: naime, i on zna isto koliko i ti, tj. da nahrani pilištorce.... grokce... :: :: .. večiti dokoni spamer :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: :: :: A(Ti)MD kad uopste radi, to je vec puna kapa. To je vec hardver na ivici svojih stvarnih mogucnosti (otud i njegova, relativno, povoljna cena). Zato, pre svega zato, ne diraj nista i neka ti je sa srecom :: :: :: ::
@Piškota - Na moju veliku zalost, u pravu si, mada ti to nije bila
11.12.2010. 21:57
namera Naime, da sam `pun znanja o AMD-u`, tacno je. Na moju veliku zalost, srecem se sa tim hardverom od 1998, kada sam imao Pentium (poznat kao `P1`, ili `586` jer je Intel polagao prava na koriscenje naziva `Pentium`), AMD-ove proizvodnje (cini mi se, na 233MHz). Od tada, bezbroj kompova sa Ati-jevim (dok je jos uvek bio The ATi) i AMD-ovim komponentama proslo mi je kroz ruke. Evo, na nesrecu moju, upravo se javljam pomocu makine u kojoj se nalazi jedna RadeOn 1300, pasivno hladjena.
Drugi deo tvog iskaza je takodje tacan: sa `klokovanjem` AMD-a se baktati, cisti je gubitak vremena (vlasnik `oće, al` CPU klokoće). Daj svinji pomije (srpsku elektriku) i moli bogove da ti ne rikne 3 dana po isteku garantnog roka...
Re: @Piškota - Na moju veliku zalost, u pravu si, mada ti to nije bila
11.12.2010. 22:38
status: user broj poruka: 4163
Ajde sad, onako, iskreno reci koliko te Intel i Nv plaćaju da blatiš AMD?
ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE
:: namera :: Naime, da sam `pun znanja o AMD-u`, tacno je. Na moju veliku zalost, srecem se sa tim hardverom od 1998, kada sam imao Pentium (poznat kao `P1`, ili `586` jer je Intel polagao prava na koriscenje naziva `Pentium`), AMD-ove proizvodnje (cini mi se, na 233MHz). Od tada, bezbroj kompova sa Ati-jevim (dok je jos uvek bio The ATi) i AMD-ovim komponentama proslo mi je kroz ruke. Evo, na nesrecu moju, upravo se javljam pomocu makine u kojoj se nalazi jedna RadeOn 1300, pasivno hladjena :: :: Drugi deo tvog iskaza je takodje tacan: sa `klokovanjem` AMD-a se baktati, cisti je gubitak vremena (vlasnik `oće, al` CPU klokoće). Daj svinji pomije (srpsku elektriku) i moli bogove da ti ne rikne 3 dana po isteku garantnog roka.. :: ::
jedno 10 puta ga je pomenuo u postovima,evo ja cu da mu poklonim P4 full Intel sa sve kulerom 4200 obrtaja da vidi sta su pravi decibeli ,ocigledno tortojed nije imao nikad P4 .
A, po vašim ranim reakcijama, već vidim da ću biti u pravu... Inače, o AMD procesorima, ovakvo `znanje` može da se plasira - samo na ovom i ovakvom forumu. Kada bi se svi zezali ovde, pa hajde, ali, mnogi to shvataju za ozbiljno ili im je frka za vreme-novac.
Pazi on pominje CPU koji su u svoje vreme bas bili popularni ,P4 je jedan od promasaja Intela(nije bio dostojan konkurent AMD-u Athlon 64,sve do pojave C2D) ,ako ne racunamo P1 i gresku iza trece decimale u racunanju,da se to desilo AMD-u ,AMD bi zavrsio karijeru.
Re: Re Pisko -Tacno, Obrade! Zavrsio bi `karijeru`, to jest, postao
12.12.2010. 02:16
bi...Intel. Naime, AMD nije ni stigao do gresenja nakon decimala - on je sam po sebi greska. Gresi vec na `celom broju` (setimo se Phenom-enalnog CPU-a). Jedna bitna cinjenica: AMD je preziveo SAMO zbog toga sto se vodjama americke privrede ucinilo zgodnim da preduprede monopolizam u oblasti proizvodnje PC hardvera. ZAKONOM (pazi: silom zakonskog propisa!) Intel je bio PRIMORAN da dozvoli AMD-u uvid u njegova (Intelova) dostignuca i, razume se, koriscenje istih. Dakle, Intel je bio `kaznjen` zbog prevelike efikasnosti svoje pa su se dusebriznici potrudili da se `previse ne osili` i prilepili mu AMDeku za doope! To AMD i radi sve vreme - duva Intelu, povremeno za vrat, povremeno u doope, i kao ljubomorno štene, ujeda za pete... U svakom slucaju, pozicija AMD-a je: IZA Intela. A otkad je usvojio posrnulog ATi-ja (ah, zasto li je posrnuo, da nam je znati?!), mesto mu je i iza NV-a...
:: Pazi on pominje CPU koji su u svoje vreme bas bili popularni ,P4 je jedan od promasaja Intela(nije bio dostojan konkurent AMD-u Athlon 64,sve do pojave C2D) ,ako ne racunamo P1 i gresku iza trece decimale u racunanju,da se to desilo AMD-u ,AMD bi zavrsio karijeru.
Nikad lakse al mislim da stvarno nema potrebe jedino malo grfiko recimo i to iz ccc. Sad posto vec mesec dana imam gtx 460 vec sam zaboravio kako se zvase al tamo de ti stoji za overdrive prvo otkljucaš pa povecaj malo klok za gpu i malo za memoriju, a ako hoces i procesor udješ u bios drženjem delite i odeš de imaš brojke za procesor pa povecas te brojke. El ti sad jasno :) Cackaj slobodnoo nista nemozeš da zezneš ja sam ovo nekad sam ukapiro niko mi nije pokazivo.
oni razbijaju monopol unazad 100 godina ,razbili su ITT nece Intel smesno .Phenom I jeste bio greska ,ali su na tim greskama ucili i Intel i AMD ,cak je i Intel imao TLB bug sa prvim Nehalemima,to je opste poznata stvar ,Greska u celom broju heheheheheheh,decko vidim da sanjas ,sanjaj i dalje.
Sećam se, i ja sam tako bio isfrustriran kada nikako nisam uspevao da od PC-a napravim telefonsku sektretaricu, sa dial-up modemima i softwerom koji mi je bio na raspolaganju. Sve dok nisam slučajno, probao i sa Intel-ambient modemom i softverom koji dolazi uz njega. I, proradilo je (dobro, malo šugav zvuk sa mog compa, ali, zadovoljavajuće da ne zakeram, sve što sam hteo, progurao sam.) Ali, bez obzira na moje lične neuspehe (više godina je u pitanju) sa hardverom i softverom, frustracija nije bila tolika da proglasim agere, lucente, rockwell-e, us robotics...i ne znam više ni koji behu sve - ovakvim rečima kakvim se naš frustrirani kolega služi doživotno uvređen što nešto kod drugih radi a kod njega nije htelo. Mešanje prvih AMD-a, cyrix-a, 586 u isti koš sa firmom koja nas je spasla Rambus monopola, net-bursta i prskotine, koja je diktirala pad cena DDR I i DDR II pa sad i DDR III memorija (iako ima manji udeo u tržištu)... koja je naterala Intel da prihvati AMD64 instrukcije, memorijski kontroler i odustane od blesavog FSB-a.... a sve uz enormno manju količinu para... liči na pojavu koja je izjmeđu ovih firmi očigledna: nedostatak para nadoknađen je mozgom. Ničim više.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.