Imam procesor iz naslova, MB GA-G31M-ES2L i ram APACER 800MHz CL5 , udjem u bios namestim fsb na 240, mnozilac je sam nameshten na x12,5 i to mu dodje 3GHz, a memorija se popne na 960MHz, i sad to lepo snimim, i kad se podigne sistem meni pishe da je 2,5GHz.:S Zasto nije htelo da se snimi na 3GHz? Do koliko mogu da teram ovaj CPU sa BOX kulerom, da bude stabilan?
Pa, memorija ti je 960MHz, a radi ti na 800MHz, a nisi dizao voltazu ni memoriji ni procesoru... Prvo, memoriju ne klokuj, nego je drzi na 800MHz (ili manje) i na voltazi koja je na modulu..Zatim, podizes fsb ili mnozilac lagano i testiras stabilnost..Ako puca, dodas malo voltaze i pratis, sve vreme, temperature!!! Mada, posto si tek krenuo sa oc-om, prvo citaj na netu, imas 1000 clanaka i kad ukapiras, poskidas programe i baci se na posao :) GL
Kako da drzim memoriju zakljucanu? Ja sta god da uradim u bios-u, kad promenim te parametre, snimim i resnem komp, uvek vrati sve na def. Moze neko malo detaljnije da mi objasni, sta? kako? koliko? :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.