Lap top ibm t41, ima cudan simptom. Sve sam probao sto sam mogao ali USB ne nalazi nijedan uredjaj. U device manageru je prisutan kontroler, u biosu postoji samo jedan opcija enable/disable USB. Cak i napajanje daje +5V na izlazu, ali nema nijednog uredjaja u windowsu. Skinuo sam `ibm pc doctor cd` sa supporta i diagnostic mi pokazuje da je ispravan USB port. Da li postoji jos nesto u windowsu sto moze da natera USB uredjaje da radi, naravno probao sam i sedmicu i winxp...
Nazalost, ako si probao oba sistema, sto ukazuje da soft nije u pitanju, u biosu ukljucen(sto se vidi i u devajsu) jedino ostaje neispravnost USB uredjaja koji pokusavas da povezes , neispravnost samog USB konektora ili sam USB kontroler na ploci. U biti ne postoji nikakav softwer koji ce prisiliti usb da proradi.Jednostavno, ili je ispravan kontroler ili ne.Govorim o tome da sigurno softver nije u pitanju.Pokusaj da ukljucis nekog usb misa, i podigni live win sa Hirensa, ili neki od prograa koji dozvoljava baratanje misem,N. Ghost...
Alternativa: PCMCIA usb adapter
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Lap top ibm t41, ima cudan simptom. Sve sam probao sto sam mogao ali USB ne nalazi nijedan uredjaj. U device manageru je prisutan kontroler, u biosu postoji samo jedan opcija enable/disable USB. Cak i napajanje daje +5V na izlazu, ali nema nijednog uredjaja u windowsu. Skinuo sam `ibm pc doctor cd` sa supporta i diagnostic mi pokazuje da je ispravan USB port :: Da li postoji jos nesto u windowsu sto moze da natera USB uredjaje da radi, naravno probao sam i sedmicu i winxp...
Probao sam windows live, ali nisam probao mouse, samo flesh, ali izgleda da cemo da kupujemo pcmciu. Posumnjao sam i ja na plocu, no rekoh, ako se saberu iskustva vise ljudi na forumu moze da se dodje do definitivne dijagnoze jer je kvar vrlo cudan . Jos jednom hvala svima!
Meni je pobrljavio originalan xp sp3, i nije detektovao nijedan usb device (chak ni struju nisu dobijali, a pre wina su dobijali struju). Reshenje: Uninstall svih usb portova i shta sve vec nije sa usb-om u imenu u device manageru. Restart. Rezultat - radi.
Ako je kod tebe takav simptom, probaj to da uradish (nazhalost preko ps/2 tastature), a ako nije (ili ne pomogne moj predlog), poslushaj gilopileta.
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.