Imam cudan problem. Naime, masina u potpisu bez problema prolazi sve testove (Orthos, Prime95, MemTest, Igre, 3DMarkove i slicno) koliko god da je mucim, sat, dva, nebitno, al se desava random restart dok ne radim nista zahtevno. Surfujem netom, il ga ostavim da skida nesto preko torenta,kucam u wordu, i pukne restart sam od sebe. Otprilike jednom dnevno, znaci kad mu se cefne. Sta bi moglo biti?
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.3 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 732 (4-4-4-12) - LC Power 600H - Philips 22
Slican problem sam imao,restart a i gasenje kad ne radim nista zahtevno a prolazi sve testove! Na kraju sam odradio sledece.promenio sata kabl i prikacio hard na drugi prikljucak za napajanje i evo 10 dana nemam nikakvih problema!
Pa s obzirom da imam stariji hard i kablove, moguce da je i kod mene ista stvar. Promenicu pa cemo videti... Poz
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.3 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 732 (4-4-4-12) - LC Power 600H - Philips 22
:: :: Slican problem sam imao,restart a i gasenje kad ne radim nista zahtevno a prolazi sve testove :: Na kraju sam odradio sledece.promenio sata kabl i prikacio hard na drugi prikljucak za napajanje i evo 10 dana nemam nikakvih problema :: ::
Na osonovu napisanog, ja ne mogu da presudim da li je hardver ili softver u pitanju, jer, može i jedno i drugo. To sa kablovima, bilo bi čudo da je i kod tebe isti problem, ali, svakako probaj ne košta skoro ništa ni u vremenu. Više mi liči na problem os-a ili nekog drajvera, gde dolazi do sukoba. Da li sa funkcijama štednje energije, da li čist neki sukob-konflikt ko zna čega što dovodi do restarta. Tek posle i hardverski problemi i uzroci kojih može biti bog dragi zna koliko. Skini Ubuntu, bilo koju verziju, pa, pokreni sistem sa cd-a (da ne kažem kako bi bilo lepo da instaliraš Ubuntu paralelno sa windowsom....), i tako ga istestiraj u radu što duže možeš, da vidiš da li je do softvera ili hardvera. Instalacija Ubuntu-a bi bila ipak poželjnija, jer, nakon instalacije, mogu se tek instalirati i drajveri za grafičku kartu, koje će i nju staviti u pun pogon, pa zbog testa da se i to proba. Dalji koraci zavise od toga šta će se desiti: ima ili nema restarta pod Linux-om... ako ima, hardver 100% ako nema... ajmo dalje u istraživanje. Npr. sa F8 uđi u Safe mode i tako neka ti radi windows koji sat, pa vidi da li se restartuje - drajveri nisu ni učitani pa se smanjuje uticaj egzotičnog hardvera (video i zvučne kartice i ostalo prateće smeće). Itd... široko polje.
Evo i ja da kazem da sam nekad imao isti problem..Ispostavilo se da sam imao nekog trojanca koji je restartovao racunar, pa ne bi bilo lose i to da proveris..
... eto, ako je ovo, onda je prouzrokovano starim BIOS-om ploče npr. koji je stariji od tog tvog AMD-eke procesora... fleš biosa bi u tom slučaju rešio problem. A, problem bi se javljao i pod Ubuntuom, najverovantije, možda ređe.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: Nizak napon cpu, mem, northbridge ili je neka od komponenti (cpu, mem, mb, psu) na pocetku kraja radnog veka. Najpre proveri memoriju. Dvaput :: :: Ocu da kazem i da je Klinton zena :: i nema srce, nije ni bio u vojsku i nema i nije ga zao :: Nema milos. I sta mu jebem...
Kablovi od hdd 99 posto.Joj sad me podseti,pizdeo sam.Jedva provalim sta je!Zameni sata i naponski.Hdd ti ostaje bez struje i tad se sistem zakucava ali ako je kontakt los moze i da se restartuje.Proveri sve naponske kablove.Ocisti ako ti je prljav komp-mislim na naponske elemente :) ! AMD Athlon II X4 630 3,2ghz Asus M4A785TD-V-EVO Mushkin 2x2 gb 2000mhz Gigabyte GTX 260OC Hitachi 250gb Sky Star 2 Xigmatek 700w
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.