Kakva su vasa iskustva sa americko-engleskim Black & Decker alatima za hobby namenu: mini busilice, odvijaci, fenovi vrelog vaduha, torzione brusilice i slicno za upotrebu u izmenama na limu i sasiji kucista? Svi pominju dremel kao alat
Za to ti je dovoljan i jeftin Einhel alat, a Black & Decker je profi alat. Šta tu ima da se priča, kolko para tolko muzike. Ako hoćeš kvalitetan alat ima da platiš majstore. Black & Decker, Bahco... to košta...
+1. Mene je machine navuko na taj Dremel.. dobar alat je uvek dobro i kosta.. ali ne znam bas da li je Black&Decker profi alat, pre bih mu dao neko srednje mesto..nije kvalitetan kao recimo Bosch, Makita itd.
:: Za to ti je dovoljan i jeftin Einhel alat, a Black & Decker je profi alat. Šta tu ima da se priča, kolko para tolko muzike. Ako hoćeš kvalitetan alat ima da platiš majstore. Black & Decker, Bahco... to košta.. :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE :: ::
Black & Decker su vrhunski alati,pogotovo namenjeni za hobi kucnu varijantu,drugar mi ima celu lepezu proizvoda.Uzmes jednom i ne mislis mu duuugo vremena.Ako imas sholdi,kupuj.Do duse,imam samo aku busilicu od njih,ali ne pamtim ni sam kada sam je uzeo.Radi kao i prvog dana i ona i baterija.Ostali elektro alat mi je manje-vise pijacarski,odradjuje posao,ali pri malo nestrucnim rukovanjem ili kada ih malko vise akas/zapinjes,moraces na pijac po drugu...
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Kakva su vasa iskustva sa americko-engleskim Black & Decker alatima za hobby namenu: mini busilice, odvijaci, fenovi vrelog vaduha, torzione brusilice i slicno za upotrebu u izmenama na limu i sasiji kucista? Svi pominju dremel kao ala :: :: Fala vi
Kakvih je stvari imalo pre da se nađe na buvljaku, pokupe naši po firmama u nemačkoj i austriji jer im je tamo valjda bilo jeftinije da rashoduju nego da servisiraju. Nekad je i krš za kontejner u pitanju ali ako znaš da prepoznaš dobre stvari koje nisu mnogo radile možeš da nađeš za smešne pare odličan alat, plavi bosch, kress, makita, eto pre par meseci naletim u bubanj potoku na stihl motornu testeru za 250e, ko nova, ne verujem ni da je jedan lanac potrošila, u prodavnici dođe oko 60,000.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Zaboravih jednu bitnu stvar da kažem, Proxxon i Dremel proizvode mini-profi alatke za obavljanje preciznih radova pa ih tako treba i posmatrati, za ostale krupnije poslove kupuješ veći alat. Proxxon bušilica prima burgije i glodala do 3,2mm pa nećeš sa njom moći da bušiš velike rupe. Dakle treba ti i ozbiljniji alat za ozbiljniji posao. Nemoj ovo mešati sa kvalitetom, Proxxon je zaista profi alat u pravom smislu te reči. Njihove Tungsteen burgije su za dve klase bolje od recimo poznatog Rukko-a ali su dimenzije max 3,2mm. Inače ja imam nešto od Proxxona i stvarno nikada nisam imao nikakvih problema. Inače motori kod Proxxon alata koriste permanentni magnet u rotoru (nema četkica i nema namotaja) i takvi motori imaju namotaj samo kod statora i praktično traju večno.
Pre godinu i nesto dana smo uzeli Dremel 300 series ,bolji alat za modding ne postoji ,radi bezprekorno mnogo se kucista seklo sa njim :)) Cena je bila negde oko 150 evra sa celim koferom punim dodatnom opremom itd... Ako ne mislis da se bavis ozbiljno moddingom posluzice ti bilo koji drugi BIAX (mini brusilica) od 1500 din pa na dalje, samo kupi malo bolji rezni kamen i zavrsice ti posao. Dremel mozes da nadjes ovde http://www.dabsalati.rs/
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.