Pozdrav svim forumašima! Ovih dana bih uzeo kuler za procesor pa bih ipak hteo da proverim da li sam se odlucio za dobru stvar.
Elem, bacio sam oko na http://tinyurl.com/yfwwme5 , procesor mi je Phenom II 545, nikad ga ne klokujem, kuciste mi je neko termaltake, wing, valjda... Cilj mi je da je kuler sto tiši, i naravno procesor što hladniji, i naravno da mi se uklapa u budžet od 40evra.
Ima li nesto bolje do te cene, ili jeftinije a da ja ne znam? Molim pojedince da prvo procitaju post a ne odmah da postuju: `Brate, kupi ovaj od 500 evra, on mnoooogo bolje hladi..` ili: `Dodaj jos toliko i kupi ovo...`
je kuciste i Airflow u istom. Ja sam u pocetku kupio CM TX3(kuciste Kinez) i kad Overklokujem procesor prelazila je temperatura 70C. Kupio sam TT Soprano RS, temperature su drasticno spale za preko 15 C. Znaci bitna je i vila promaja u kojoj su ti komponente.
Skuplja varijanta: Titan Fenrir + ventilator Scythe SS 500RPM Jeftinija varijanta: CM 212+ + ventilator Scythe SS 500RPM Jos jeftinija varijanta (ako ti ne smetaju push-pins): Xigmatek Scorpion HDT-S1283 + ventilator Scythe SS 500RPM
meni je kućište TT soprano VX, e sad, imam 12icu vent napred i 12icu fabricki na yadnjoj strani kucista. Kada bih dokupio neku tihu 12icu ya procesor, iyaslo bi mi preko 50 evra... Sta znam, voleo bih da mi se komp ne cuje, ali to izgleda da košta .
kad bih znao da bi mogao da skinem ova dva kulera sa kucista i stavim kuler mastera z600 i jednu noctu-u na njega, da se ne pregreva, a da bude necujan, najradije bih uradio to...
Ne citas sinak ili ne kapiras... CM 212+ = 2800din 3xScythe SS 500RPM = 1800din
Zajedno 4600din...Stavis 1 Scythe napred, 1 pozadi, 1 na hladnjak = bingo!
:: :: :: meni je kućište TT soprano VX, e sad, imam 12icu vent napred i 12icu fabricki na yadnjoj strani kucista. Kada bih dokupio neku tihu 12icu ya procesor, iyaslo bi mi preko 50 evra... Sta znam, voleo bih da mi se komp ne cuje, ali to izgleda da košta :: :: kad bih znao da bi mogao da skinem ova dva kulera sa kucista i stavim kuler mastera z600 i jednu noctu-u na njega, da se ne pregreva, a da bude necujan, najradije bih uradio to...
Samo ubaci taj kuler i ne brini. Ne znam koju plocu imas, ali u BIOS-u obicno imas da stelujes brzinu obrtaja. Meni rade kuleri na necujnih 800rpm. Drugu sam narucio Phenom II 955, kuler CM TX3, temperatura mu je 29C za procesor na 800rpm ventilatora .) Jes da ima TT Element G, ali i u tvom kucistu ce biti kao led
:: :: meni je kućište TT soprano VX, e sad, imam 12icu vent napred i 12icu fabricki na yadnjoj strani kucista. Kada bih dokupio neku tihu 12icu ya procesor, iyaslo bi mi preko 50 evra... Sta znam, voleo bih da mi se komp ne cuje, ali to izgleda da košta :: :: kad bih znao da bi mogao da skinem ova dva kulera sa kucista i stavim kuler mastera z600 i jednu noctu-u na njega, da se ne pregreva, a da bude necujan, najradije bih uradio to...
Kazem ti za taj za koji si postavio link , jer je predpostavljam bolja varijanta od TX3. Samo u biosu postavis na Silent ili kakav vec imas izbor. Svaki vent ce biti tih.
Ispravka : temperatura procesora, kod ovog lika je 19C !!!
:: :: za gliga79: Na koji kuler misliš? TX3 :: :: jos uvek razmisljam koja kombinacija bi bila najti$a...
19C? Nema šanse da mu je t procesora tolika jer nikad neće biti manja od ambijentalne temperature. Možda su mu temperature jezgara 19C, to je već realnije. Meni je u idle t procesora 29C, a t jezgara 17C na 4.0GHz. @dragance dobar ti je taj z600, ali je po meni bolje uzeti neki Hyper212+ ili neki Xigmatek i silent fan, vidim, već su kolege takve kombinacije predlagale.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
:: Kazem ti za taj za koji si postavio link , jer je predpostavljam bolja varijanta od TX3 :: Samo u biosu postavis na Silent ili kakav vec imas izbor. Svaki vent ce biti tih :: :: Ispravka : temperatura procesora, kod ovog lika je 19C !! :: :: :: :: :: :: za gliga79: Na koji kuler misliš? TX3 :: :: :: :: jos uvek razmisljam koja kombinacija bi bila najti$a...
:: Kazem ti za taj za koji si postavio link , jer je predpostavljam bolja varijanta od TX3 :: Samo u biosu postavis na Silent ili kakav vec imas izbor. Svaki vent ce biti tih :: :: Ispravka : temperatura procesora, kod ovog lika je 19C !! :: :: :: :: :: :: za gliga79: Na koji kuler misliš? TX3 :: :: :: :: jos uvek razmisljam koja kombinacija bi bila najti$a...
Ako je senzor pobrljavio, nemoguce da svi programi pokazuju isto.
Nije covek sirotinja, ima dve kuce i ogroman plac :)))
:: Mogu da budu 19C ako nema ni vrata ni prozore na kući pa non stop piči promaja ili mu je senzor pobrljavio :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP :: :: ::
Koliko vidim ovo nije 955. Jedino ako je neki Athlon II X2 oni se bas malo greju. Kako se CPU cooler okrece na 379. A temp GPU je 40. Ako je niska temperatura u kucistu onda bi i GPU imao manju temperaturu.
:: Ne znas ti sta je TT Element :: Evo slika ako ne verujes :: :: http://yfrog.com/ghvlaca :: :: Ako je senzor pobrljavio, nemoguce da svi programi pokazuju isto :: :: Nije covek sirotinja, ima dve kuce i ogroman plac :)) :: :: :: Mogu da budu 19C ako nema ni vrata ni prozore na kući pa non stop piči promaja ili mu je senzor pobrljavio :: :: :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP :: :: :: :: :: ::
Greskom sam napisao 955, procesor je 550, nije BE !!!
:: Koliko vidim ovo nije 955. Jedino ako je neki Athlon II X2 oni se bas malo greju :: Kako se CPU cooler okrece na 379. A temp GPU je 40. Ako je niska temperatura u kucistu onda bi i GPU imao manju temperaturu :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=79185 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=138558 :: :: :: Ne znas ti sta je TT Element :: :: Evo slika ako ne verujes :: :: :: :: http://yfrog.com/ghvlaca :: :: :: :: Ako je senzor pobrljavio, nemoguce da svi programi pokazuju isto :: :: :: :: Nije covek sirotinja, ima dve kuce i ogroman plac :)) :: :: :: :: :: Mogu da budu 19C ako nema ni vrata ni prozore na kući pa non stop piči promaja ili mu je senzor pobrljavio :: :: :: :: :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
:: Greskom sam napisao 955, procesor je 550, nije BE !! :: :: :: Koliko vidim ovo nije 955. Jedino ako je neki Athlon II X2 oni se bas malo greju :: :: Kako se CPU cooler okrece na 379. A temp GPU je 40. Ako je niska temperatura u kucistu onda bi i GPU imao manju temperaturu :: :: :: :: :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=79185 :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=138558 :: :: :: :: :: Ne znas ti sta je TT Element :: :: :: Evo slika ako ne verujes :: :: :: :: :: :: http://yfrog.com/ghvlaca :: :: :: :: :: :: Ako je senzor pobrljavio, nemoguce da svi programi pokazuju isto :: :: :: :: :: :: Nije covek sirotinja, ima dve kuce i ogroman plac :)) :: :: :: :: :: :: :: Mogu da budu 19C ako nema ni vrata ni prozore na kući pa non stop piči promaja ili mu je senzor pobrljavio :: :: :: :: :: :: :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Svakodnevno sam prenatrpan sa oznakama, informacijama, pitanjima. Citam , pratim interesujem se, koliko mogu. Neispavan konstantno i pod mali gas :) A gde je zensko pitanje !!! Ne zameri mi .)
:: Svakodnevno sam prenatrpan sa oznakama, informacijama, pitanjima. Citam , pratim interesujem se, koliko mogu :: Neispavan konstantno i pod mali gas : :: A gde je zensko pitanje !! :: Ne zameri mi . :: :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb :: Gigabyte 6850, Windforce :: ::
Skoro sam uzeo Z600 sa njim hladim Athlon II X3 425 na 3.5 PASIVNO atemperature su mi iste ili manje nego sa TX2 koji sam imao pre njega. Max temperatura koju sam video je bila 48 posle duzeg mucenja LINX-om. Moja preporuka za efikasnost i dizajn :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.