Napajanje kvalitetno od 500w sa dve grane od po 20A na 12v kombinovano 32A i 385w koje grafike moze da gura neke jace 5 serije 6 serije radeona ili GTX-a.....
:: Napajanje kvalitetno od 500w sa dve grane od po 20A na 12v kombinovano 32A i 385w koje grafike moze da gura neke jace 5 serije 6 serije radeona ili GTX-a.....
Nisam bas shvatio konkretno pitanje, ali ako je si pitao kakvu graficku mozes staviti moj odgovor je da mozes staviti bilo koju koja ima TDP do nekih 200W (moglo bi i vise, ali ne bih da pretjerujem)...
Primjer: C2Q 6600 @ 3.0GHz 2GB DDR2 @ 1000MHz 1 * HDD 1 * OD ATI 4850 GS @ 700/1100MHz + standard ventovi...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
To moje ne moze povuci 500W ni da je procesor na ne znam kojoj frekvenciji i voltazi (imam Delta napajanje sa 360W na 12V a procesor je kod mene isao do 4.3GHz na voltazi od preko 1.65V na vazduhu na ~ 10*C temperaturi)
Sto se tice potrosnje, mozes je racunati i napamet, saberes CPU TDP, GPU TDP i dodas jos nekih 50-tak W (ako nemas 5 ventova, 3 pci kartice i slicno, onda mozes nesto vise tipa 80W) za maticnu, HDD, DVD i ostale sitnice...
500W ne trosi ni CI7 na 4GHz sa GTX295 karticom ubiVenom od kloka i ne znam kakvom konfiguracijom...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: Mozes li mi reci kako si to izracunao ako nije tajna, to sto si naveo je min 500-550W u full load
Znam i za taj naravno, ali mi je ovaj drazi upravo zbog ukupne potrosnje po granama napajanja, a to se kod ovih sto si ti naveo posebno placa (nije to fino od njih )...
Zato sto je generalno dobro da napajanje ima lufta, manje se greju tranzistori, manje se naprezu zavojnice, blazi su strujni udari za elektroniku napajanja kada grafika, cpu, i ostale komponente potraze svoje. Jednostavno rasterecenije radi, a vrlo cesto to znaci i duzi radni vek (a da i dalje bude pouzdano). Naravno, i kvalitet napajanja je bitan faktor, ali se nikada ne treba oslanjati na to sto komp vuce 400W a napajanje je Antec ili OCZ ili neko trece od 400-450W, pa sad samo zato sto je to brendirano, to ce doveka da tera.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.