following file is missing or corupt config\system... pomoc
STRANA 1 OD 1
lebo
following file is missing or corupt config\system... pomoc
24.11.2010. 01:00
T31182
status: user broj poruka: 13
windows could not strar becouse i pise ovo iznad, crn ekran, bela slova, klasika i pise da se ubaci windowsov disk za repair..prvo se desi da zakucava masina, pa se posle reseta oporavi il fino udje u last good configuration i na kraju uvek ovo i nema dalje. Menjao sam hard jer sam mislio da je do bad sectora i to su mi i ljudi rekli, i fino je radio i opet posle mesec dana ovo. I kad nisam menjao hard, reinstalacija xp je pomogla na 2 nedelje i opet ovo..
Konfiguracija je atlon 3000+, ploca msi neo k8n serija, 2x512 ncp ddr400 rama, msi ati 9550 xtd(il tako nesto) 256ddr, hard je prvi bio wd 160gb, sad je 200gb, win xp sp.2..
komp se koristio za net, word, i adobove klasicne dizajn pakete.
E sad, ako neko zna il je imao slican problem nek mi javi, al najpotrebnije mi je TELEFON dooobrog servisera koji ce popraviti neko hardversko sranje ovde, jer je komp devojcin i ovo se desava vec godinu + i softverska-particija-savet smaranja polu-strucnjaka nisu pomogla, i ja mislim da je def do nekog sukoba komponenata unutra, pa mislim da treba neko strucniji to da proceni i popravi. Hvala unapred!
Ne verujem da je u pitanju sukob komponenti, da je tako mašina bi pravila probleme i dok je bila nova. Ako su hard diskovi u ATA izdanju možeš da probaš prvo zamenom IDE kabla (pogotovo ako je onaj žuti Tung-Mung) jer oni umeju često da zezaju. Sledeće što mi pada na pamet je kontroler na ploči.
Kod tako povremenih problema, ukoliko se baš sam ne usavršiš i ne potrošiš dosta vremena, naravno uz sreću, teško je dati rešenje bez da neki `serviser` to nema u rukama malo duže - dotične probleme nije moguće izazvati kad ti hoćeš nego se dešavaju, `onako` - pretpostavljam ih tvog posta. Imao sam sličan problem na winxp, NF7S Abitu, Bartonu XP, ..... I ja sam sumnjao na hdd, tada wd u garanciji i dobroj kondiciji, ali, nije bio on. Na toj mašini, crkao je Barton, umereno overklokovan doduše, bez da su mu rasle temperature. Sve drugo je više bilo sumnjivo i hdd, i kablovi, i čak, grafička, jer je pred crkavanje najviše sa prikazom bilo problema, toliko ozbiljnih da sam naručio AGP karticu... kad ono, crče Barton sam od sebe. Cela konfa radi već godinu i po sa nekim Athlon XP-om i dalje.... Sad, da li je problem corrupted fajlova bio vezan za procesor, ili je nezavisan od njega, nisam siguran. Postoji verovatnoća i moja sumnja, da se radi zlonamernom kodu, ali nisam to ustanovio. To kažem zato što se UVEK radi o jednom do par sistemskih boot fajlova windowsa, NIKADA nešto drugo nije `corrupted` a trebalo bi da je hardver - jer on ne raspoznaje sistemske od drugih fajlova. Inače, repair bi trebao da odradi stvar, da uđeš u konzolu, i otkucaš komande za scandisk /r da se pregleda struktura diska i fajlova, isti se poprave.... ako može. Često ovo reši problem. Drugo, hitno rešenje, dok to sve zajedno ne završiš je da, nabaviš Acronis True Image, program za ghostovanje cele particije, i napraviš sliku iste kada radi, da bi za relativno kratko vreme vratio stvar na svoje mesto, npr. za do 12 minuta. Ako je slučajno ceo kompjuter na jednoj particiji, hitno podeli disk bar na dve, i sve podatke prebaci na tu novu particiju da bi slika particije koju ghostuješ bila što manja.... Ili, kratko, daj to u servis, ako za sve ovo nemaš vremena i razumevanja.
Nije do kabla, ploca je sata(k8neo Nforce), tako da kablovi uredno izgledaju. Mislim da sam prosli put pokusao repair i da je bilo isto sranje, nije odradilo posao. Problem se stalno ponavlja, zadnjih god dana, ja kuci imam istu konfiguraciju sa slabijim procesorom i radim ista sranjca i meni je sve ok. Mozda samo da napomenem da sam uzeo modul od 512rama dodatnih, al ista firma, ista magistrala, ne vidim da bi to pravilo problem, cak mislim da je isto zakucavao kad sam izvukao tih novih 512..
Probacu sa tim Acronisom, mada nisam razumeo dal on radi na black screenu(ki windows disk) jer sistem ne moze da se digne vise. Podelicu i particije(ranije je windows i radio na particijama i crap se pojavio), mada na kraju mislim da je do kontrolera, sto kaze servispc il sto ti kazes do sistemskih raspalih fajlova. Mada je kuci imam isti windows ko na tom kompu + skoro ista konfig. i sve radi milina..
Ako ne uspem, ako ti `servispc` radis popravke, mogu da ti ga prosledim, pa da ga ispitas..
Windows could not start becouse sledeci fajl je nestao il je coruptovan, a to je: WINDOWS\SYSYEM32\CONFIG\SYSSTEM... pakao :) Pokusacu i to sa sp3, mada mislim da nije do softvera, imam drugi skoro isti komp, istu verziju wina i sve ok..
Skini Hirens boot 12.0 i nareži na CD samo ISO fajl kao imidž (362MB). Besplatan je. http://www.hirensbootcd.org/ Bootuj računar sa narezanog CD-a. Testiraj memoriju. Testiraj hard disk. Iako SATA kabl vizuelno izgleda OK, zameni ga pa probaj. Jel napajanje za hard disk SATA ili molex? Napajanje za hard uzmi sa grane na kojoj nije napajanje za CD/DVD uređaj. Jel napajanje za računar neko kung fu? Da se nisu naduvali kondenzatori na matičnoj ploči? Procesor nije 99.99%.
sa promenom grane kabla za napajanje hdd-a, naročito ako imaš staro napajanje koje nema sata pa ideš preko onog molex-sata nastavka (zameni i taj nastavak i slično). Drugo probaj da vadiš po jedan ram, ili stavi neki drugi pa vidi da li se isto dešava, pogotovu ako ti se to dešavalo i prilikom instaliranja nekog softvera ili prilikom instalacije operativnog sistema
Vidis, zaboravih reci da je proslih puta kad je odlepljivao(pred zablokiravanje), izbacivao je poruku memory physical dump, mada ovog puta nije, samo je zakucavao. Testirah memoriju preko hirensa oko 3h, kaze sve je ok, hard jos nisam, mada ovo mi je noviji hard, testirao sam ga na bad sectore kad sam ga kupio i sve je ok.. zamenio sam kablove i dalje isto sranje, mada napajanje je kung fu, i izgl.je molex nastavak, al zamenio sam i isto je, jbg vec se unistio fajl SYSTEM i mislim da nemoz bas nazad.. Kondenzatori su ok. Nikakva smaranja se nisu desavala pri instalacijama, mada je na kraju komp najvise odlepljivao kad se radilo o ucitavanju nekih programa i operacija.. Za sad ostade sumnja na taj molex nastavak il nesto trece..
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.