Racunar se ugasi bez ikakve greske,prvi put samo restart a drugi se zaculo iz zvucnika neko brujanje i onda je usledilo gasenje raunara (ne restart vec gasenje),posle toga nije hteo da se upali (nema bip-a ploce ali vrte ventilatori),upalio se je tek nakon gasenja iz struje! Do cega je problem napajanje,memorija,ploca,procesor? Da napomenem nema pregrejavanja temperature su idealne,inace menjao sam memoriju pre par dana i od tada se to desava,ali ne razumem kako prelazi lynx i Intel burn test ako ona ne valja?! Napajanje je menjano pre mesec dana (LC 6650).
P.s - dva puta se desilo dok je radio winamp i mozzila a jednom pri paljenju igre!
Asus M4A89GTD PRO AMD Athlon II X3 440 2GB Kingston 1333MHz (pre je bila 2GB Muskhin ali je pokvarena ili nekompatibilna) LC-Power Silent Giant LC6650GP3 500Gb samsung F3
Standardna procedura - ako imas 2 ili vise mem modula, skidaj...
18.11.2010. 23:38
status: user broj poruka: 10999
jedan po jedan (ostavi jedan), pa vidi ima li boljitka. To sto `prolazi` testove, ne mora da znaci da nece biti problema tokom `prelaznih stanja` (butovanje, startovanje nekih aplikacija, (re)instalisanje nekih programa i codec-a itd.). - - - - - - Kada postavljas ovakva pitanja, obavezno daj punu specifikaciju hardvera i softvera doticne masine. Koliko i koje memorije, u koliko modula, maticna ploca, CPU, graf karta, ima li kakvog overklokovanja itd. itd. Koji OS, 32 ili 64bit-a, service packs itd.
U racunaru je samo kingston,drugi je izvadjen,dva puta se je desilo tokom igranja pokera na facebook-u i slusanja muzike iz winapa,znaci ideticna situacija,jednom se ugasio posle tog brujanja iz zvucnika (nije se mogao upaliti,nema bipa ali rade neki ventilatori,ne svi,tek nakon gasenja iz elektricnog napajanja uspeo je da se upali) a drugi put isto brujanje ali plavi ekran (greska 0x000000D1 ,fajl atikmdg.sys sto znam da je drajver od graficke i ovo DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL)! Juce se je restartova toko paljenja igrice Civilization 5 (znaci samo restart kao da sam ja to rucno odradio)! Operativni sistem windows 7 32bita a desilo se je i na XP SP3 nakon cega sam briso citav disk i reparticionisa hard i instalira cistu sedmicu!
Nista nije overklokovano a temperature su idealne,procesor oko 30,maticna 25,hard 24!
:: Desni klik na My Computer>Manage>Windows logs>Setup pa pogledaj šta ti je navedeno pod error ako ga ima u listi :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP :: :: ::
clear cmos,irq za graficku nije dobar.Graficka ti zakiva i to bez ikakve veze sa load-om racunara.Koja je integrusa?Probaj da najes na netu omega driver za taj model ako postoji.Koliko je stara ploca? AMD Athlon II X4 630 3,2ghz Asus M4A785TD-V-EVO Mushkin 2x2 gb 2000mhz Gigabyte GTX 260OC Hitachi 250gb Sky Star 2 Xigmatek 700w
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.