e ajde da malo klokujem moju 4870, treba mi neki program (link) samo nemojte MSi Afterburner nesto mi ne radi , dajte neki drugi program. I kazite mi do koliko je temperatura bezbedno da mi ide na maxs opterecenju????????
Afterburner ti je najbolji program za klokovanje koji postoji trenutno i za Ati i nVidiu.
Temperatura gledaj da ne prelazi 85-90c, ispod toga opusteno moze. Moze i 90c ali nije bas preporucljivo na duze staze.
:: e ajde da malo klokujem moju 4870, treba mi neki program (link) samo nemojte MSi Afterburner nesto mi ne radi , dajte neki drugi program :: I kazite mi do koliko je temperatura bezbedno da mi ide na maxs opterecenju???????? :: :: pozzzzzz
BTW da pitam, na koliko treba da ide 8800GT 512MB Palit Sonic... Gde joj je wall? Ovu moju sam podigao za 100Mhz core i mem i shader i ne ide preko 53C u novom COD-u. Napon je zakljucan... ne moze da se menja.
:: Mi ne radi sa Gigabyte Ati grafikom :: Pomislio sam da je grafika zaključana za overclock je nije radilo ni sa CCC :: Ni 1 MHz nikako :: :: Onda sam u jednom članku naleteo na Gigabyte Gamer HUD aplikaciju :: To je pomoglo :: :: Ako kupiš Gigabyte trebaće ti taj softver
Zavisno od primerka.100 Mhz je neka osnova..Opipavas..Mozes da dodjes i do 150 Mhz.Od prilike bi po mojoj proceni mogla da ide na jedno 720-730 Mhz. 8800 serija nema voltere,ne moze softverski da se oc-uje.Samo hardver mod kao sto sma ja recimo radio na 8800 GTS 512 :)
:: Program je vrhunski :: :: BTW da pitam, na koliko treba da ide 8800GT 512MB Palit Sonic... Gde joj je wall :: Ovu moju sam podigao za 100Mhz core i mem i shader i ne ide preko 53C u novom COD-u :: Napon je zakljucan... ne moze da se menja :: :: ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓ :: 8====D ~ ~ ~ :: :: ::
@raic Ima neki dodatni čip na grafičkoj. u pitanju je pasivna 4850 1GB. Proguglaj malo ako imaš vremena, ispade da taj čip komplikuje `standardnim` programima overklok. Ali tek sa Gigabyte softverom sam dobio mogućnost da čačkam, kako klokove tako i voltažu jezgra.
@SkyFire pričamo o 4870 ne 8800
:: Šta bre, ni sa jednom ati gigabyte grafičkom? :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Mi ne radi sa Gigabyte Ati grafikom :: :: Pomislio sam da je grafika zaključana za overclock je nije radilo ni sa CCC :: :: Ni 1 MHz nikako :: :: :: :: Onda sam u jednom članku naleteo na Gigabyte Gamer HUD aplikaciju :: :: To je pomoglo :: :: :: :: Ako kupiš Gigabyte trebaće ti taj softver ::
:: @rai :: Ima neki dodatni čip na grafičkoj :: u pitanju je pasivna 4850 1GB :: Proguglaj malo ako imaš vremena, ispade da taj čip komplikuje `standardnim` programima overklok :: Ali tek sa Gigabyte softverom sam dobio mogućnost da čačkam, kako klokove tako i voltažu jezgra ::
@raic Nije ta, ja imam onu reviziju sa uprošćenom naponskom. Deo kondenzatora je napred. A bukvalno donja polovina zavojnica i kondenza nije tu gde je kod tebe. Bio sam u tripu da neće da klokne zbog toga. Moja je 1GI a tvoja 1GH ili tako nešto. Imam 1 VGA, 1 DVI, i jedan HDMI na njoj. Mislim da je kod tebe 2 * DVI.
Nakačio sam sa strane kulera četir ležišta sa mašinskim navojem da može elegantno da se prišrafi, nema vezivanja žicama i gumicama, nalemio sam isto na konektor za napajanje ovaj 3-pin za vent.
Ova YateLoon devetka je na 1800rpm, jako tiha pa ni ne treba regulacija.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: @rai :: Nije ta, ja imam onu reviziju sa uprošćenom naponskom :: Deo kondenzatora je napred :: A bukvalno donja polovina zavojnica i kondenza nije tu gde je kod tebe. :: Bio sam u tripu da neće da klokne zbog toga :: Moja je 1GI a tvoja 1GH ili tako nešto :: Imam 1 VGA, 1 DVI, i jedan HDMI na njoj :: Mislim da je kod tebe 2 * DVI :: :: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2999#o :: :: Znaš koj trip, ja pomerim skale u Afterburneru, osvežim, on vrati na default :: Isto i u CCC :: Ladno jedino da snimim klip pa da okačim :: :: PS. Kuler je super! :: Lepo rešenje! :: Meni u Chifteku zasad ne treba aktivni, ali kad budem kloknuo možda i ja nakačim tako nešto.
Fino izgleda zaista. Ne kontam samo kako si ležišta prikačio za pasivar, jesi ih ušrafio? Tanko mi deluje taj aluminijum kod mene na pasivnom. A ugao je takav da kod tebe vidim odozgo šraf na kulerui ali ne kontam kako to ispod stoji.
Hvala!
:: E jeste, imam tu sa 2xDVI :: :: Nakačio sam sa strane kulera četir ležišta sa mašinskim navojem da može elegantno da se prišrafi, nema vezivanja žicama i gumicama, nalemio sam isto na konektor za napajanje ovaj 3-pin za vent. :: :: Ova YateLoon devetka je na 1800rpm, ne znam kako al ne čuje se uopšte :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 ::
:: Fino izgleda zaista :: Ne kontam samo kako si ležišta prikačio za pasivar, jesi ih ušrafio :: Tanko mi deluje taj aluminijum kod mene na pasivnom :: A ugao je takav da kod tebe vidim odozgo šraf na kulerui ali ne kontam kako to ispod stoji ::
Poigrao sam se malo s tim gigabajtovim programčetom, golo govno od softvera al kontrola napona radi majku mu. Kad se digne na 1.24V ide sa 640/960 na 800/1050 s čim ima 9000 u vantage. U odnosu na 7500 kolko ima default uopšte nije loše.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.