Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
restart XP
STRANA 1 OD 1
str8yu restart XP 11.11.2010. 10:47 T30873

status: user
broj poruka: 10
pozdrav svima.
od skoro imam čudan problem ne mogu da ugasim računar pri kliku na shutdown računar se restartuje i ponovo diže sistem stendby i reset rade ok.
sistem je XP sp3. Kada ga isključim iz struje normalno se pali na dugme.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: restart XP 11.11.2010. 11:14 #261892

broj poruka: 19010
To su opste poznati simptomi Gigabyte ploce..

:: pozdrav svima.
:: od skoro imam čudan problem ne mogu da ugasim računar pri kliku na shutdown računar se restartuje i ponovo diže sistem stendby i reset rade ok
:: sistem je XP sp3. Kada ga isključim iz struje normalno se pali na dugme
::
str8yu ... 11.11.2010. 11:43 #261898

bajtova ploča nego intelova. šta da radim , sta je rešenje problema?

codeus ... 11.11.2010. 11:58 #261902

broj poruka: 4054

evo bas sad gledam u sliku Alana Chumaka .. i .. samo prenosim sta mi on kaze .. mnmm PLOCA
codeus ... 11.11.2010. 12:00 #261903

probaj iz safe moda ..shutdown .. ako se ondak resetuje .. bice da je Alan u pravu
codeus .. 11.11.2010. 12:04 #261905

na 2. mestu je PSU
imarkovic Re: ... 11.11.2010. 12:12 #261906

broj poruka: 19010
ploca u najavi, a probaj i drugu opciju codeus-a.

:: bajtova ploča nego intelova. šta da radim , sta je rešenje problema
Pisko Probaj 11.11.2010. 13:05 #261919

broj poruka: 6650
Ima više mogućnosti, od kojih su navedene neispravnosti ili poluispravnosti matične ploče i napajanja, moguć uzrok-
Procesom gašenja upravlja i operativni sistem i podešavanja u njemu, ali i podešavanja u bios-u ploče. Jedno od podešavanja je, šta se dešava kada se dođe u status kritične greške, ili BSOD-a, ako je sve po default-u, windows se uvek restartuje i nikada ne vidiš šta ga keca. Ako računar, zbog ko zna čega, ne uspeva da se ugasi (baguje win ili drajveri) i ulazi u stanje BSOD-a pre gašenja, zato ti se restartuje. Rešenje je da u kontrol panelu isključiš opciju da se restartuje pri grešci, tako će ostati BSOD na ekranu, sve sa zakukuljenom i zamumuljenom porukom o grešci.
Dalje, da li zbog čačkanja, da li zbog bagovanja, u bios-u mogu da budu setovane vrednosti kada da se pali računar sam od sebe (naizgled), npr. signal sa dial-up modema, nestanak struje, signal sa LAN-a, na osnovu podešenog časovnika... ako je bilo šta od ovoga podešeno ili zabagovalo, probaj za početak da resetuješ BIOS a ako ne pomogne, da ručno isključiš eventualne opcije koje u BIOSu postoje... dešavalo mi se kod nekih chaintech-a da sami sebi šalju signale kao sa dial-up modema IAKO im ja ručno podesim da se ne obaziru.... od tri gašenja, jednom utripuju da se same upale. Nisam to nikad do kraja rešio, a, pc su nastavili da rade takvi kakvi su...
Ako ovo, a i reinstalacija sistema ne pomognu, onda, hardver.. ploča ili napajanje. Eventualno, ludačko ponašanje (gremlini) računarske logike ja sam zametio, iz ličnog i ne široko proverenog iskustva - u uslovima kada uzemljenje nije dobro. Odnosno, zgrada je `nulovana` a ne po današnjim propisima, uzemljena. Tu se na računar(ima) povremeno, dešavaju neke gluposti, konkretno, ploča poblesavi u ovom ili onom smislu, meni nestane LAN adapter, a on integrisan. Zatim, zeza ps-2 za tastaturu. Isključi se sa struje (kabal) iskulira jedan dan, kad ono sutra: radi... (a mi već ispitali i neoborivo utvrdili da je integrisana mrežna crkla nepovratno, tj. zaglupljena blica bzvzve i kad ima i kad nema kabla u njoj...). Dakle, možda, možda, i gremlini uzrokovani elektricitetom i uzemljenjem: da li sa 220V da li sa eventualne TV kartice i kablovske mreže....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

arogan Meni je to bilo zbog virusa, ili sl. 11.11.2010. 16:33 #261975

broj poruka: 538
Pre 5 godina mi se to desilo na Windows 2000, a prošle godine pod Windows XP.
Kad mu dam komandu za gašenje (Turn Off ili Shutdown), ponaša se kao da sam mu dao komandu restart.
Dakle ako imaš ti ili neko tvoj bilo kakav stari pomoćni sistemski disk, podigni sistem na njega ako ga ima na njemu, ili možeš probno da instaliraš Windows XP za 40-tak minuta (nisu potrebni drajveri samo da se prvi put podigne Windows XP do pojave komande Turn Off). Ako na takvom disku radi softvrsko gašenje, onda ti ne preostaje ništa drugo nego da reinstaliraš Windows.
Još brže se proverava ako podigneš Mini Windows XP sa Hiren` Boot-a.
Ako se sa pomoćnog diska ili sa Hiren` Boot-a računar isto ponaša onda je hardverski problem što je detaljno opisano u prethodnim porukama.

Pisko Ja... 11.11.2010. 20:05 #262020

broj poruka: 6650
Pametna ideja, i cd-linuxi dolaze u obzir.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

gilopile Re: Ja... 12.11.2010. 01:36 #262132

broj poruka: 9459
Eto vidis dragi Piskojed,u predhodnom postu si stvarno rekao sve,ali si izostavio mnogo bitnu stvar,a to je ne`akav live CD koji ce separatisati hard-soft...Udario zelembac u glavu,ili?
Svaka cast na postu,jer smatram da si rekao gotovo sve sto moze biti uzrok.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Pametna ideja, i cd-linuxi dolaze u obzir
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
str8yu hvala! 12.11.2010. 09:40 #262159

Rešeno,
bios na defoult i očistio viruse i sad je sve ok .

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs