Poz ima li neko da mi da setovanja na i7 da recimo podignem memoriske taktove a sa njima zajedno da ne ide procesor sta treba kako da namestim? Recimo memare da stavim na 1600 sa nekim latencija niskim a da procesor ne diram jer imam box kuler pa ga ne bi za sada dirao a na ovom taktu memare mi rade na 1066 po def a standardni lok memorija je 1866 (XMP) ram je u pitanju. Pa ko se neko bolje razume neka se javi ovde poslecemo da rpicamo na skajp ili msn. Hvala unapred.
920 DO ali hocu samo memaru klok neka ostane na def taktovima jer imam box kuler necu da ga silim sa box nema potrebe za tim kasnije cu procesor. Sada samo memare da nategnem to je za sada to memare su kingston hiperX 1866mhz (XMP) valjda 1.65v. E pa sada ti vidi sta i kako.
Možeš da povećaš množilac memoriji ali ako ti je bclck 133 memoriju možeš tim metodom najviše na 1600.
Ako ti ploča podržava XMP možeš takt memorije da dižeš nezavisno od procesora. E sad nemam pojma kako ti izgledaju podešavanja na ploči ali trebalo bi otprilike da imaš neka overclocking podešavanja gde ti trenutno stoji auto ili ako si čačkao stoji na manual. Tu bi trebalo da ima i opcija XMP, uključiš je i staviš memoriju na koliko oćeš. Naravno stavi joj i napon ko što piše na sajtu.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Stavim ja XMP i on stavi memoriju na 1866 latencije ne znam tacno zaboravio sam, ali procesor odma ode na 3.6 ili 3.8ghz a njega ne diram mozda jer se time sto dizem meoriju podigne nesto drugo? meni je i dosta da mi radi na 1600mhz a procesor na def da bude samo da u bude ukljucen turbo bust, sto i vec jeste na def. nzaci u stelovanjima za memare namestim na 1600 latencije koje hocu tipa 7-7-7 ili 8-8-8-8 i stavim volatazu 1.65 i to je to? Samo da li ce mozda i tada kao sa XMP procesor da digne takt? Ploca je ASrock x58 extrime ima za xmp ima sva moguca setovanja.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.